@sugy1 je mi jasne, že tu na BIRDZ - I budem asi ťažko hľadať voličov....
btw. nikto Ti v tom nebráni.....len mne sa to, ako to tu funguje, a tak to chcem zmeniť.....priama demokracia z miešanou ekonomikou.......tak si to predstavujem......
@sugy1 je mi jasne, že tu na BIRDZ - I budem asi ťažko hľadať voličov....
btw. nikto Ti v tom nebráni.....len mne sa to, ako to tu funguje, a tak to chcem zmeniť.....priama demokracia s miešanou ekonomikou.......tak si to predstavujem......
@sugy1 no poviem to takto.....ani KSS úplne nevystihujú to čo chcem (návrat k marxizmu - leninizmu = pred rokom ´89) a to určite nechcem......ideálne skombinovať dobré veci kapitalistických (osobná sloboda) a komunistických myšlienok (sociálne zabezpečenie) a dať tomu podobu priamej demokracie.....
@nobile.......ani Marx (lebo komunisti nemusia byť len tí, čo uznávajú marxizmus - leninizmus, sú aj napr. eurokomunisti, ktorí uznávajú pluralitu a slobodu ), neodsudzoval celkom trhové hospodárstvo, ale kapitalizmus áno.....jemu v prvom rade išlo o to, že zamestnanci sú vykorisťovaní zamestnávateľmi (nedôstojné pracovné podmienky pre zamestnancov) a chcel, aby iniciatívu prebrali zamestnanci ako diktatúru proletariátu (žiadna diktatúra nie je dobrá)......ale zase súhlasím s ním v tom, že je nutná revolúcia, aj keď o priamej demokracii sa nevyjadroval príliš kladne ( s čím zase nesúhlasím lebo v tom vidím rovnosť možností a príležitostí) a hlavne....priamo ovplyvniť veci verejné.....mne trh ako taký nevadí, nech ľudia podnikajú, ale nech zároveň si vybudované dobré dôstojné podmienky pre zamestnancov a boli za svoju prácu aj spravodlivo odmenený (čo teraz nie je) (v podstate taká rovnováha síl)....preto ma Švajčiarsko tak zaujalo.........napr. čo ja viem aj tam napr. funguje progresivita daní (čo je podľa mňa spravodlivé) a ich ekonomika šlape ako hodinky......bolo byt o zodpovednosti spoločnosti a nie jednotlivcov......
@barky ja si napr. myslím že hl. mesto by mala byť len tak mimochodom BB
@nobile možno mi ani neprisluší pojem komunista, ale ja sám seba považujem za komunistu, lebo chcem dosiahnuť už spomínanú rovnosť možnosti a príležitostí a samozrejme aj maximálnu osobnú slobodu (btw. som za registrované partnerstvá ) .......Možno budem tvorcom nejakej novej ideológie....bohvie
@barky sám si kár. ja aspoň mám vidinu niečo dokázať. a @fluptak myslím si že je absolútne v poriadku že je BA hlavné mesto. veď do BB nevedie ani diaľnica
@fluptak štvorprúdová cesta môže byť čokoľvek. aj v meste je veľa štvor a viacprúdových ciest. diaľnica spĺňa určité parametre, a nejde len o to koľko má pruhov. to čo vedie do BB je takzvaná rýchlostná cesta
@fluptak Ked tak teraz citam tvoje prispevky, zdaju sa byt rozumne a sympaticke. Preto mam este vacsi otaznik v hlave, preco vlastne sympatizujes s vladou Roberta Fica?
Kedze ako vidime, konanie jeho vlady vykoristuje prave zamestnancov. Aj ked zamestnavatelov tiez...
Osobne tiez vidim jedine rozumne riesenie v piramej demokracii. Jedine tak je mozne presadit volu obcanov vo vsetkych otazkach riadenia statu.
A ono to ani nemusi byt vobec draha zalezitost take referenda pri kazdom schvalovani zakonov.
Staci jeden inteligentny system a naklady na kazdu takuto udalost sa uplne minimalizuju ci stratia.
@nobile 2 slová: menšie zlo........a z tých súčasných poltikov mi je Fico najsimpatickejší aj keď za to čo spravili s doktormi (že musia byť počas vyhlásenia núdzového stavu v práci.....dali im v podstate guľu na nohu ako väzňom) alebo to s tými olympíjskymi hrami.......radšej tam mať skrátka Fica ako Matoviča, Sulíka, Kaníka alebo iné zrúdy......ale inak z pravicových politikov mám aj ja ľudí, s ktorými simpatizujem, a to Procházka alebo Lipšič.....to sú ľudia ktorí to majú v hlave v poriadku.....dokonca Procházka o niečo prevyšuje u mňa Fica....ale aj Fico to má nahnuté u mňa......môže u mňa veľmi ľahko upadnúť do zatratenia (v Podpoľaní sa má ťažiť zlato, tak uvidíme ako sa k tomu táto garnitúra postavý)....
Vies co jeho strana naraba s ludmi vo velkych statnych podnikoch?
Asi nemas paru...
A to je iba zrnko v piesku toho co smer vystraja.
Ty asi nazeras na Fica ako na nejaku velku a sympaticku osobu.
A podla mna preto je slovensko v srackach.
Lebo slovaci nevolia skutky, ale reci. Nevolia stranu podla programoveho vyhlasenia, ale podla sympatii k osobe predsedu strany.
Preto sme tu mali tak dlho meciara napriklad...
Taky sulik je mozno nesympaticky tvor, ale je to manazer ostrielany fungovanim v realnom prostredi trhu.
Fico je pravnik. Sama teoria no ziadne realne znalosti aplikovatelne na realne zivotne situacie a hlavne otestovane v praxi.
Inak co mas na mysli pod tym, ze kto to ma v hlave v poriadku a kto nie? Ake su ukazatele toho?
Mna hlavne jednoducho vytaca jedna vec. Ze mnoho ludi ktory volilo smer, volilo na zaklade nasledujucej vety.
"Ale ked on tak pekne rozprava".
Pekne rozpraval aj dalsi teoretik ekonom mister Miklos.
Dalsi clovek, ktory len celu svoju karieru stravil v parlamente a aplikoval svoje teoreticke znalosti na trh. A ked nieco nevychadzalo, tak predal co este nestihol roztunelovat meciar s poskokmi...
(No treba uznat, ze jeho danova reforma prinasala celkom uspokojive vysledky pre slovensko ako take. Sice tu danovu reformu vypracoval Sulik, aha no takze Miklos stratil aj tento dobry bodik
@nobile tak to zase prrrr, ja som ho volil aj na zaklade toho, aký program mal.......
To s tou hlavou v poriadku.......to som mal na mysli tak, že ake maju vyjadrovanie.......preto Sulík má u mňa mínusové body za to ako sa vyjadruje......skrátka sa mi nepáči jeho vystupovanie ako politika......
Napríklad Matovič si to u mňa posral (doslova) keď vyrobil "nový štátny znak" po Gorile......ja som to bral ako dehonestaciu jedneho zo statnych symbolov
@trdelniiiq to je v poho, som zistil, ze nie j euplne strateny
A teda viest s nim konverzaciu vyznam ma.
@fluptak v podstate som ti na tento koment ohladom tych sympatii na politikov odpovedal dopredu a nezavysle v TS
Ze mi je jedno ako kto vystupuje, pokial predklada a schvaluje take zakony, ktorych realny dopad na obcana je pozitivny.
V takom pripade nech maju aj aferky, nech ficia na koxe, nech sa medzi sebou biju, ani do prace nemusia chodit pravidelne, pokial bude ich vladnutie prinasat obcanom prosperitu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
83 komentov
The venom's rush inside your heart
How long can winter
Colour your every word
And the skyline
Past the houses and the cities
Hyperopia
Carmine red
A je mi jasne, že polka birdzu do mňa začne pindať, ale ja nie som EGOISTA a myslím aj na iných ľudí....
Či ma to však naplní ešte netuším. Prípadne skúsim ešte ničo mimo práce a uvidíme.
len to nie. To uz fakt radsej ja
btw. nikto Ti v tom nebráni.....len mne sa to, ako to tu funguje, a tak to chcem zmeniť.....priama demokracia z miešanou ekonomikou.......tak si to predstavujem......
btw. nikto Ti v tom nebráni.....len mne sa to, ako to tu funguje, a tak to chcem zmeniť.....priama demokracia s miešanou ekonomikou.......tak si to predstavujem......
inak na birdzi je dosť veľa ľudí a sám tvrdíš, že tu ťažko nájdeš nejakých voličov tak prečo si myslíš, že inde ich nájdeš?
ale zachvílec budeš mať 21rokov, teším sa!
hahahá!
a vieš si niečo také predstaviť v praxi?
To mi pride az nezlucitelne
@nobile možno mi ani neprisluší pojem komunista, ale ja sám seba považujem za komunistu, lebo chcem dosiahnuť už spomínanú rovnosť možnosti a príležitostí a samozrejme aj maximálnu osobnú slobodu (btw. som za registrované partnerstvá ) .......Možno budem tvorcom nejakej novej ideológie....bohvie
» sk.wikipedia.org/wiki/R%C3%BDchl...
a pozri si aj zoznam diaľníc na slovensku, aby si sa presvedčil, že do BB naozaj žiadna nevedie:
» sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_dia...
Kedze ako vidime, konanie jeho vlady vykoristuje prave zamestnancov. Aj ked zamestnavatelov tiez...
Osobne tiez vidim jedine rozumne riesenie v piramej demokracii. Jedine tak je mozne presadit volu obcanov vo vsetkych otazkach riadenia statu.
A ono to ani nemusi byt vobec draha zalezitost take referenda pri kazdom schvalovani zakonov.
Staci jeden inteligentny system a naklady na kazdu takuto udalost sa uplne minimalizuju ci stratia.
Vies co jeho strana naraba s ludmi vo velkych statnych podnikoch?
Asi nemas paru...
A to je iba zrnko v piesku toho co smer vystraja.
Ty asi nazeras na Fica ako na nejaku velku a sympaticku osobu.
A podla mna preto je slovensko v srackach.
Lebo slovaci nevolia skutky, ale reci. Nevolia stranu podla programoveho vyhlasenia, ale podla sympatii k osobe predsedu strany.
Preto sme tu mali tak dlho meciara napriklad...
Taky sulik je mozno nesympaticky tvor, ale je to manazer ostrielany fungovanim v realnom prostredi trhu.
Fico je pravnik. Sama teoria no ziadne realne znalosti aplikovatelne na realne zivotne situacie a hlavne otestovane v praxi.
Inak co mas na mysli pod tym, ze kto to ma v hlave v poriadku a kto nie? Ake su ukazatele toho?
Mna hlavne jednoducho vytaca jedna vec. Ze mnoho ludi ktory volilo smer, volilo na zaklade nasledujucej vety.
"Ale ked on tak pekne rozprava".
Pekne rozpraval aj dalsi teoretik ekonom mister Miklos.
Dalsi clovek, ktory len celu svoju karieru stravil v parlamente a aplikoval svoje teoreticke znalosti na trh. A ked nieco nevychadzalo, tak predal co este nestihol roztunelovat meciar s poskokmi...
(No treba uznat, ze jeho danova reforma prinasala celkom uspokojive vysledky pre slovensko ako take. Sice tu danovu reformu vypracoval Sulik, aha no takze Miklos stratil aj tento dobry bodik
To s tou hlavou v poriadku.......to som mal na mysli tak, že ake maju vyjadrovanie.......preto Sulík má u mňa mínusové body za to ako sa vyjadruje......skrátka sa mi nepáči jeho vystupovanie ako politika......
Napríklad Matovič si to u mňa posral (doslova) keď vyrobil "nový štátny znak" po Gorile......ja som to bral ako dehonestaciu jedneho zo statnych symbolov
A teda viest s nim konverzaciu vyznam ma.
@fluptak v podstate som ti na tento koment ohladom tych sympatii na politikov odpovedal dopredu a nezavysle v TS
Ze mi je jedno ako kto vystupuje, pokial predklada a schvaluje take zakony, ktorych realny dopad na obcana je pozitivny.
V takom pripade nech maju aj aferky, nech ficia na koxe, nech sa medzi sebou biju, ani do prace nemusia chodit pravidelne, pokial bude ich vladnutie prinasat obcanom prosperitu.
Vsimaj uz len tu priamu demokraciu.
potom chcem chovať fretku, agamu a huskyho (až keď budem mať barák, takže nie tak skoro
hrozne chcem titul. aspoň dva (MVDr., PhDr., MUDr. - niečo z tohoto
a ešte by som chcela vyliezť na Mount Everest