@Lenx pokiaľ si dobre spomínam, tak mi pani na študijnom povedala, že mám smolu, lebo rodičia nedostávajú rodinné prídavky v ČR ale SR a čosi ešte s trvalým pobytom, takže asi je tam šanca, že ho dostaneš, v Brne na MU je to mesačne cca1400kč?
@alysia Jo, už som to tiež našla, tak mám smolu asi tiež, skúsim im ešte na študijné napísať, ale čo už... Ja idem na VUT a tam to je 1620Kč, čo je pekný peniaz celkom, no neviem ako to je MU.
@lenx uvidíš, keď sa spýtaš, ja len ľutujem, že som otom nevedela dopredu, nešla by som do školy v Brne ale na Slovensku ...
inak ja som vtedy nemala nervy na vybavovanie a menenie adresy a prepisovanie prídavkov na vymyslenú tetu v Česku, takže síce by sa zišlo každý mesiac 1500kč, ale za tie nervy mi to nestálo, prišlo mi to, že by som prišla o viac ( nervy, vlasy) ako získala
@alysia Ja som nejako s tým počítala, síce naši až tak nie aj keď som im o tom hovorila, tak pri najhoršom som zmierená aj s tým, že počase prídem naspäť na Slovensko. Vážne to ľutuješ? Prečo? Ja by som si práve naopak asi nikdy neodpustila, že som do toho nešla, neviem prečo, ale Brno ma láka už asi 3 roky (aj keď väčšina ľudí si myslí, že tam idem len preto, že tam mám frajera, no to už sa stalo potom). Si tam aj teraz, či si sa vrátila?
@lenx Brno je super len proste občas pomyslím na to, aké by to bolo neriešiť neustále prachy a riešiť učenie miesto toho ... ale to je jedno no, minulosť nezmením
kam som sa mala vratit? nechapem
Myslela som, či si ostala v Brne alebo šla na slovenskú výšku, ale z odpovedi súdim, že si ostala v Brne... Som celkom zvedavá, či si tak o pár rokov nespomeniem práve na túto konverzáciu a poviem si, že sakra @alysia mala pravdu
Jaaj,.slovenska škola . No nie veru. Mala som.pocit že by to bol krok späť ísť z českej školy na slovensku, šak to je riadne pozadu a aj tak študujem také picoviny, čo u nás sa nestuduju
Toto isté si myslím aj ja, a vlastne doteraz som si dávala stále malé ciele a keď som sa rozprávala o tom s našimi, tak im bude furt vďačná, že ma podporili, aj keď viem, že to aj pre nich bude náročné... Zo zvedavosti, čo študuješ, že ani Slovensko ešte také nepozná?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
inak ja som vtedy nemala nervy na vybavovanie a menenie adresy a prepisovanie prídavkov na vymyslenú tetu v Česku, takže síce by sa zišlo každý mesiac 1500kč, ale za tie nervy mi to nestálo, prišlo mi to, že by som prišla o viac ( nervy, vlasy) ako získala
kam som sa mala vratit? nechapem