Ja si uvarím tie plátky sójové, vytlačím z nich vodu, nechám ich marinovať cez noc a potom si ich vpražím, k tomu oprazené paradajky a Rôzny mix zeleniny .
Z kociek napríklad, guláš, zapečené cestoviny, alebo soté,
z rezancov tortilly, alebo stroganov
z granulatu fašírly, alebo do špagiet
a plátky môžeš zapiec v omáčke alebo dať marinovať a vypražiť.
ja ked som chcel pribrat tak som si do celeho sacku sojoveho granulatu nalial konzervu tuniaka a vznikla z toho taka chrumkava kasa a tlacil som ju do hlavy.. odvtedy to nemozem ani citit
hej sojozruti, co vravite na tie famy, ze to je plne fytoestrogenov a ze muzi z toho mozu morfovat na zeny a tak? a celkovo o tej udajnej nezdravosti soje... niekde citam ze hej fakt to tak je, inde ze to je bullshit, tak ci niekto neviete
@bangbangboom
o tejto skodlivosti sa uz toooolko toho napisalo,ze sama tiez neviem ,comu mam verit. Ale zase, soju ani vyrobky z nej nejem na kila, a zeby som mala nejake zdravotne problemy kvoli nej,to nemozem zatial povedat.
No v kazdom pripade, kurence nadopovane rastovymi hormonmi a antibiotika su podla mna vacsie zlo.
@bangbangboom Neviem ani ja sám čo si o tom celom myslieť, ale nevyzerá to dobre Chcel by som sa o tom porozprávať s niekým kto sa fakt vyzná a je čo najmenej zaujatí. lebo aj výskumy sú vo viacerých tvrdeniach protichodné a ťažko je to na stránkach usúdiť s akou motiváciou sú tam dané "fakty" prezentované.
Každopádne, nepreháňal by som to s ňou i keď ja nie som zrovna pravý pre vyslovenie takejto rady
Nuž ale ako tu napísali iný stále lepšie ako mäso, pretože ak sa to vezme obecne, stále je o dosť menej zdravotných problémov u vegetariánov a vegánov ako u mäsom sa stravujúcich ľudí
@bangbangboom to som uz videl jeden vyskum, ze je to dávno vyvrátene... Ako ked malym detom davas velke mnozstvo soje to je skodlive to je pravda oni nemaju ani este ani tie hormony velmi v sebe. Ale dospelemu cloveku to neuskodi. Na muza to neposobi skoro vobec, to musia byt vačšie davky tj aspon 100-300g denne dlhsiu dobu aby to malo taky efekt a nie len raz za čas a to len vacsinou to ze nebude muž stale tak vela nadrzany inak velmi ani nie iny efekt . U žien tam neni skoro ziadny negativny efekt v normalnom mnozstve.
A prevazne sa jedna v tychto vyskumoch o GMO soju ked su zle vysledky, len to ze to bola GMO soja sa nemoze uverejnit pri teste vačsinou.
A kamos mi minule spominal sojovy segedin, takze buduci vikend skusim aj to. Inak v zasade cokolvek co robis normalne z masa, vies spravit aj so soje, len ju treba dobre ochutit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
z rezancov tortilly, alebo stroganov
z granulatu fašírly, alebo do špagiet
a plátky môžeš zapiec v omáčke alebo dať marinovať a vypražiť.
@rayennn diskutabilne
@sws333 ako ja ju nezerem vkuse ale tak ma zaujima ci je fakt taka skodliva
o tejto skodlivosti sa uz toooolko toho napisalo,ze sama tiez neviem ,comu mam verit. Ale zase, soju ani vyrobky z nej nejem na kila, a zeby som mala nejake zdravotne problemy kvoli nej,to nemozem zatial povedat.
No v kazdom pripade, kurence nadopovane rastovymi hormonmi a antibiotika su podla mna vacsie zlo.
Každopádne, nepreháňal by som to s ňou i keď ja nie som zrovna pravý pre vyslovenie takejto rady
Nuž ale ako tu napísali iný stále lepšie ako mäso, pretože ak sa to vezme obecne, stále je o dosť menej zdravotných problémov u vegetariánov a vegánov ako u mäsom sa stravujúcich ľudí
- jednoznačne TOFFU
A prevazne sa jedna v tychto vyskumoch o GMO soju ked su zle vysledky, len to ze to bola GMO soja sa nemoze uverejnit pri teste vačsinou.
Ale preferujem normalnu soju a nie tie sojove nahrazky masa.
A to cokolvek z toho sa da spraviť. Nieco ako koláč/pernik, polievka(podobne ako hrachová) atd
A kamos mi minule spominal sojovy segedin, takze buduci vikend skusim aj to. Inak v zasade cokolvek co robis normalne z masa, vies spravit aj so soje, len ju treba dobre ochutit.