Neviem, ci o tom viete, ale sojove kocky (ktore dostat v 90-gramovom baleni za 9 Sk) obsahuju v surovom stave 49 g bielkovin na 100 gramov; je to skoro cisty protein, pre vsetkych posilnujucich dost vyhodny Ale po uvareni sa ich obsah znizi na 16 gramo
tak toto ma dostalo!! ze jaky postreh!! wow.. tebe chutia surove sojove kocky? ked som bola mala, raz som to skusila, ale nechutilo to bohvie ako... takze..neviem..brat to cisto iba kvoli proteinom a nevediet co to s tebou spravi...to bych neriskovala... radsej si ich uvar... myslim, ze tak chutia lepsie a isto ti to menej uskodi ako jedenie surovych sojovych kociek.. (a protein ziskavaj inym sposobom..
Anin: potom by na tom baleni ale nepisalo, kolko zivin to obsahuje v surovom a kolko v uvarenom stave...a nielen bielkoviny, ale vsetko zdrave je tam zasurova trikrat viac je to soja, ta jedy neobsahuje
ja som tak jedol surovy tvaroh ked som posiloval a zostalo mi tak zle ze som si musel dat tabletku...sak kup si normal proteiny z obchodu...este ze si mi to pripomenul idem si dat protein
mne sojove kocky tiez velmi chutia..v surovom alebo teplene upravenom stave...casto si to varim doma, ked nic ine nemame a je to aj rychle...hmm, mnamka...aj ja som dostala chut! a sojove kockarne-konec!..
Inak musim vas vsetkych, co sa za posledny den odhodlali vyskusat jest surove sojove kocky; zapijajte to! Dnes som so spoluziakmi jeden balik zjedol na hodine bioly a o take dve hodiny na mna prisiel taky nenormalny smad ako nikdy!
Jay: si si isty? Lebo tych vyskumov je strasna kopa; ja som zasa pocul o tom, ze (prave kvoli tym bielkovinam) by sme nemali pit kravske mlieko, ale len mlieko sojove, lebo sojove proteiny su pre cloveka ovela lahsie stravitelne...takze neviem
32: No ved to, ale dnes uz fakt netusis, co je reklama a co pravda. Jedni vravia, ze kravske mlieko je nezdrave a treba pit sojove, druhi naopak; dalsi ze maslo treba nahradit rastlinnymi stuzenymi tukmi, druhy presne opacne; jedni ze vodna fajka zdraviu neskodi a druhi ze je 7x rakovinotvornejsia ako cigarety...takze zaver, vsetko je svinstvo, je to na nic!
ja ked vas tu citam akurat neska som si kupil tie kocky.. bol som pre chlebik do obchodu a ze sojove kocky.. len tak kuknem sak soja sama osebe ma dost bielkovin..a ze 48,9 bielkovin ? kukaam no tak som si kupil jedny a papam to surove ! uvarene mi to nechuti a este aj stracam bielkoviny.. ozaj ak chcete kvalitny protein - Matrix od firmy Syntrax je dobry. Na ceskom trhu je za 35 € a vaha 2,42 kg. a neni TEPELNE ZNEHODNOTENY ako vsetky whey proteiny.. je proste jednicka
chcem vysvetlit preco ma 100g sojovych kociek menej bielkovin a ostatnych nutricii ... je to preto lebo sa ti vari vo vode a teda to natiahne do seba vodu ... a teda su tie sojove kocky tazsie kvoli vode a kedze voda neobsahuje bielkoviny a ani ostatne nutricie tak sa zda je sojove kocky "stratili" bielkoviny ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
D170: dobry napad, najblizsie balenie si vyskusam dat rozmocene
Odporucam pridat cesnak a pazitku
ale nejaky bujon.
Anin: potom by na tom baleni ale nepisalo, kolko zivin to obsahuje v surovom a kolko v uvarenom stave...a nielen bielkoviny, ale vsetko zdrave je tam zasurova trikrat viac je to soja, ta jedy neobsahuje
momentalne ich zeriem na sucho, ako ty...
milujem soju
Idem to poriadne zapit...
(uz vidim ako sa mi to v bruchu nasiakuje vodou)
Asi by to mali admini zmazat
Inač sója síce obsahujé veľké množstvo bielkovín ale telo ich z nej nedokáže tak využiť ako z mäsa.
Inak musim vas vsetkych, co sa za posledny den odhodlali vyskusat jest surove sojove kocky; zapijajte to! Dnes som so spoluziakmi jeden balik zjedol na hodine bioly a o take dve hodiny na mna prisiel taky nenormalny smad ako nikdy!