Som asexuálka a ľudia mi za to nadávajú že som divná, že nie som správna žena, že sa mám dať liečiť, že mám vyrásť. Myslíte že je to pravda? Ako by ste reagovali kebyže máte asex. priateľku alebo priateľa?
+ pokiaľ príde téma sex tak sa straním odpovedať a keď ma donútia povedať čo si o tom myslím tak vždy poviem že mi to nechýba, že sa mi to celé straní, a v tedy to začne, že som divná, že takto si chlapa nenájdem...
vyrast by mal ten clovek, ktory ti da radu, aby si vyrastla z asexuality.
moj postoj je, ze:
ci sa to tyka sexu alebo hocicoho, cudzich ludi do mna nic. co znamenaju ich nazory? ked si to tak zoberies, nijako neovplyvnuju tvoj zivot, pokial im to nedovolis. slnko vyjde a zajde, stale budes potrebovat jedlo a vodu na prezitie, stale tu bude tvoja macka ktora ta ma rada taku, aka si.. nazory ostatnych ta nedefinuju.
mno a co sa tyka vztahu, tak ja by som s asexualom byt nemohla, ale nie si prva ani posledna, co je taka a casom si najdes niekoho, kto k tebe zapadne
@suzuya Ale to nie je zle že ti to nechýba a že sa tej témy straníš, no a čo......keď ženy rozprávajú ktorá mala v sebe najväčšieho vtáka to je divné a na grc
@james98 v prvom rade mi prišlo z teba značne nevoľno, v druhom aj tak nechápeš význam tej nálepky (prekvapenie, sú a- ľudia, čo spávajú s inými ľuďmi, len ich proste tí dotyční nepriťahujú)
osobne by to bolo fajn na urovni tej, ze sa mi dana osoba zdoverila, ale pokial by to bola moja priatelka asi by sme museli ist kazdy inou cestou. Divne to nie je v zmysle ze je clovek naruswny, je to len cisto o preferencii cize najst si niekoho kto bude mat zhodu nazorov na tuto temu nic viac
@mielikki Kecy, ako to môže vedieť, keď to nikdy ani neskúsila? Keď jej vadia reakcie okolia, nech si to aspoň skúsi. Keď to má v piči, tak nech to nerieši. Taký je život - až príliš jednoduchý.
Tak tazko povedat akoby som reagoval keby som mal asex.priatelku, ale ak by som bol zamilovany a ona by ma aspon ručne stručne vedela občas uspokojit, tak by sa to asi aj dalo...
@james98 asi preto, lebo ono to nie je o tom, či s niekým spiš alebo nie, dokonca ani o tom, či máš nejaké fyziologické potreby alebo nie
Proste pozrieš sa na človeka a vieš, či ta niekto priťahuje alebo nie, nemusis s ním nič mať na to, aby si to zistil.
A keď zistis, že ťa po tejto stránke nikto nepriťahuje, alebo len extrémne výnimočne, tak si a-
Nič zložité na tom nie je
A hej, pochopiteľne je veľa a- ľudí, ktorým sú všetky tieto veci vyslovene protivné, ale nie je to podmienka
@tom1995cz to áno,, sú takí čo sa im to priamo hnusí, alebo majú úplne nulový záujem o druhé/rovnaké pohlavie, ale sú aj takí čo spia so svojím partnerom ale nie tak často/dokonca to niektorí robia len pre dobro svojho partnera.
Keď som mala 17, tak som si tiež myslela, že som a-. Asexualita je pomerne vzácna, podľa mňa máš len také nejaké obdobie, mňa to tiež prešlo. Ak nie, tak hľadať si partnera s rovnakými (ne-)potrebami, lebo inak by to asi bolo ťažké pre vás oboch.
@octa no sex ma nijak nepriťahoval už keď som bola menšia, dosť sa mi to všetko aj hnusí,, možno to prejde, možno nie, ale pravdou je že ani nechcem aby ma to prešlo,, viem že asi s týmto ma chlap bude chcieť kvôli mne a nie sexu ako to v dnešnej dobe býva,,,
@suzuya ja si nemyslím že toto je cesta nájdenia správneho partnera... tým je jednoducho mozog, schopnosť myslieť... Mne sa to tiež máli a chýba... akože ale ak by som niekoho mal rád tak tak by som s tým nemal problém žiť... áno vadilo by mi to ... ale neopustil by som ju pre to...
@kierkegaard prečítaj si čo som napísala vyššie, byť asex. neznamená že to nerobia, (sú aj takí čo sa tomu strania úplne) ale čítala som aj o asex. čo rodinu majú,,,
@james98 hoooodne za ciarou si podla mna s tym komentarom o__O
Ja som tiez nikdy nejedla tlacenku a nechcem ju jest a viem, ze by mi nechutila, bez toho, aby som ju musela ochutnavat. (A hlavne nemam zaujem to skusat kvoli malilinkej pravdepodobnosti, ze by mi predsa len zachutila nahodou.)
Ze ale PROSIM komunikujte toto potencialnym romantickym partnerom velmi velmi skoro, a akukolvek inu -sexualitu (zdravi mrzuty hypersexualny jedinec) tiez, lebo ludia dokazu ROKY prehliadat, v com su nekompatibilni a vzdy budu nekompatbilni, lebo im to zo zaciatku vztahu nenapadne riesit. A potom je pruser.
Ak by sa to so mnou rútilo do nejakej romantickej epizódky, bol by som úplne najviac rád, kebyže mám v tom nejakého výrazného ace kolegu, veľa vecí by sa vďaka tomu nemuselo riešiť a veľa meh situácii by nemuselo nastať
mysl´m si že vek 17 rokov je strašne skoro na to aby si presne sexuálne zadefinovala svoju osobu. pár rokov ešte počkaj, uvidíš čo sa udeje s tvojimi ,,potrebami,, ,, názormi,, ?
že či sa máš dať liečiť a vyrasť? to su dosť hlúpe vyjedrenia, preferujem ,,časovo dozrieť na to,, čo može znamenať aj že zistiš že si 100% asexuálna a možno sa ti sex totálne zhnusí, nebudeš ani masturbovať ani ho mať a nebudeš cítiť už žiadnu potrebu, možno uplne zmeniš nazor a zamiluješ si to ... no a možno to budeš robiť len pre partnera ,,aby bolo,, a aby bola rodina.
a ako by osm reagoval ? hm ťažka otazka pretože sexualita je dosť dôležitá v partnerskom vzťahu, ono to sú prvé veci ktoré pri človeku vidím, vnímam zisťujem a ono ma aj dosť puritánsky založené ženy alebo ,,vyrazne asexuálne,, či nemajúce bližší vzťah k sexu a uspokojovaní - dá sa povedať nie že automaticky nepriťahujú, alebo odpudzujú, ale je to niečo čo ma tak odrádza od ďalších bližších myšlienok na takú ženu - čo by teoreticky mohlo viesť k posunutiu vzťahu, čiže by som prakticky takú priateľku nemal a mať nemohol, pretože túto stránku by odhalila predo mnou už skôr ... je to proste dosť dôležité pre mňa a ak by som mal mať priatelku ktorá by nemala takú záľubu v sexe ako ja, bol by som veľmi smutný. nie úplne naplnený
v 17 som si myslela,ze som lesba,lebo sa mi zacali hnusit chlapi a pacit viac dievcata
nakoniec som zistila,ze sa mi chlapi nehnusia veru to len velka vacsina
kazdopadne tym chcem povedat, ze ak samozrejme tento tvoj stav pretrva,tak ved boze no a co..naozaj nie si jedina naj je vyhladat nejakych podobnych,aby ste si mohli o tych veciach pokecat
a frajera si tiez najdes. v dnesnej internetovej dobe o to lahsie nez v minulosti...urcite existuju specialne stranky a zoznamky pre všakovako orientovanych ludi
vela stastia
@mielikki počkaj, takže asexuál môže pociťovať vzrušenie aj orgazmus, len ho neberie to všetko okolo, a je mu v podstate jedno s kým má sex, lebo ho žiadna osoba nepriťahuje a ide mu iba o fyzický pocit?
Shit..
Akoby nestačilo že som poloautistický feťák s depresiou a socfóbiou, ešte o sebe zistím že som asexuál
..je na to nejaký spoľahlivý test?
@aventine z jednej strany áno môže to pocítiť, ale určite mu nie je jedno s kým to má,, teda, oni to nepotrebujú, príde im to všetko okolo zbytočné. Práveže im nejde o sex. Niektorí to majú tak že sa pri tom vzruší tak ako keby kosil trávnik ,,
@aventine takto, ono to môže byť jedna z možností, ale proste ono stále ťa trebárs iní ľudia môžu priťahovať romanticky alebo esteticky alebo kadejako, len nie proste štýlom, že máš chuť sa na nich vrhnúť (alebo vlastne aj to môže byť, ale ak by si mala zrazu možnosť previesť tú predstavu do reality, tak zrazu už tú potrebu nemáš
a test nie je, ale ak chceš vcelku dobré čítanie » www.asexuality.org/?q=general.html...
(inak strašne vhodný nick máš na toto, totiž tá stránka sa totiž spravidla spomína ako AVEN
@mielikki no hej, asi nemám nikdy chuť sa na nikoho vrhnúť. Ale esteticky aj romanticky sa mi ľudia páčia myslela som si že som možno na ženy, akurát s tým nemám mimo nejakého bozkávania skúsenosti, ale neviem možno aj keby mám možnosť by to bolo nakoniec rovnako ako s mužmi. Mám rada sex (občas) ale čisto len pre vlastný pocit, pritom necítim nijakú príťažlivosť k dotyčnému, ani ma nebaví predohra ani na žiadne prejavy vášne nemám chuť..
A robila som si nejaký testík, 70% mi vyšlo a- najs
Ako.. ja som bola dosť podobná, ale myslím, že na to dozreješ. Proste príde čas. Ja som si napr. svoj prvý sex ani kvôli tomu neužila, proste to nešlo. A to, že ťa niekto za to odsudzuje je kravina. Každý máme vlastné potreby, no budeš mať ťažké hľadať asexualného partnera.
takéto slová ti môžu povedať iba ľudia, ktorí sú odpadlíkmi od Boha, smilstvo, je ich dennodennou potrebou, ktoré človeka približuje do pekla...
jedného dňa zistia, že žili nadarmo, ale bude už neskoro...
je to smutné, že zabudli, kto ich stvoril, aký je ich cieľ...
sú to následníci diabla, ktorí strhávajú, ponižujú aj druhých k smrteľnému hriechu...
a tak isto, z tých komentárov mi je smutno, takto si každy vedome píše zle skutky do svojej knihy života, pri poslednom súde sa to bude veľmi zle čítať, ale každého vec, máte slobodnú vôľu, nech sa vám darí...
@suzuya@21 "viem že asi s týmto ma chlap bude chcieť kvôli mne a nie sexu ako to v dnešnej dobe býva,,,"
- Už ťa nejaký muž takto sklamal? Alebo len v to dúfaš, že ťa nebude chcieť len kvôli sexu, teda, že ťa tvoja asexualita v tom ochráni?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
moj postoj je, ze:
ci sa to tyka sexu alebo hocicoho, cudzich ludi do mna nic. co znamenaju ich nazory? ked si to tak zoberies, nijako neovplyvnuju tvoj zivot, pokial im to nedovolis. slnko vyjde a zajde, stale budes potrebovat jedlo a vodu na prezitie, stale tu bude tvoja macka ktora ta ma rada taku, aka si.. nazory ostatnych ta nedefinuju.
mno a co sa tyka vztahu, tak ja by som s asexualom byt nemohla, ale nie si prva ani posledna, co je taka a casom si najdes niekoho, kto k tebe zapadne
@skvrnka Hæ?
Proste pozrieš sa na človeka a vieš, či ta niekto priťahuje alebo nie, nemusis s ním nič mať na to, aby si to zistil.
A keď zistis, že ťa po tejto stránke nikto nepriťahuje, alebo len extrémne výnimočne, tak si a-
Nič zložité na tom nie je
A hej, pochopiteľne je veľa a- ľudí, ktorým sú všetky tieto veci vyslovene protivné, ale nie je to podmienka
Boze.
ANO.
Ja som tiez nikdy nejedla tlacenku a nechcem ju jest a viem, ze by mi nechutila, bez toho, aby som ju musela ochutnavat. (A hlavne nemam zaujem to skusat kvoli malilinkej pravdepodobnosti, ze by mi predsa len zachutila nahodou.)
Ze ale PROSIM komunikujte toto potencialnym romantickym partnerom velmi velmi skoro, a akukolvek inu -sexualitu (zdravi mrzuty hypersexualny jedinec) tiez, lebo ludia dokazu ROKY prehliadat, v com su nekompatibilni a vzdy budu nekompatbilni, lebo im to zo zaciatku vztahu nenapadne riesit. A potom je pruser.
Ľudia sú vo svojej podstate strašne nechutné tvory.
A nehovor ostatným vždy to čo si fakt myslíš.
že či sa máš dať liečiť a vyrasť? to su dosť hlúpe vyjedrenia, preferujem ,,časovo dozrieť na to,, čo može znamenať aj že zistiš že si 100% asexuálna a možno sa ti sex totálne zhnusí, nebudeš ani masturbovať ani ho mať a nebudeš cítiť už žiadnu potrebu, možno uplne zmeniš nazor a zamiluješ si to ... no a možno to budeš robiť len pre partnera ,,aby bolo,, a aby bola rodina.
a ako by osm reagoval ? hm ťažka otazka pretože sexualita je dosť dôležitá v partnerskom vzťahu, ono to sú prvé veci ktoré pri človeku vidím, vnímam zisťujem a ono ma aj dosť puritánsky založené ženy alebo ,,vyrazne asexuálne,, či nemajúce bližší vzťah k sexu a uspokojovaní - dá sa povedať nie že automaticky nepriťahujú, alebo odpudzujú, ale je to niečo čo ma tak odrádza od ďalších bližších myšlienok na takú ženu - čo by teoreticky mohlo viesť k posunutiu vzťahu, čiže by som prakticky takú priateľku nemal a mať nemohol, pretože túto stránku by odhalila predo mnou už skôr ... je to proste dosť dôležité pre mňa a ak by som mal mať priatelku ktorá by nemala takú záľubu v sexe ako ja, bol by som veľmi smutný. nie úplne naplnený
nakoniec som zistila,ze sa mi chlapi nehnusia veru to len velka vacsina
kazdopadne tym chcem povedat, ze ak samozrejme tento tvoj stav pretrva,tak ved boze no a co..naozaj nie si jedina naj je vyhladat nejakych podobnych,aby ste si mohli o tych veciach pokecat
a frajera si tiez najdes. v dnesnej internetovej dobe o to lahsie nez v minulosti...urcite existuju specialne stranky a zoznamky pre všakovako orientovanych ludi
vela stastia
@xx verejná mienka ...:
Shit..
Akoby nestačilo že som poloautistický feťák s depresiou a socfóbiou, ešte o sebe zistím že som asexuál
..je na to nejaký spoľahlivý test?
a test nie je, ale ak chceš vcelku dobré čítanie
» www.asexuality.org/?q=general.html...
(inak strašne vhodný nick máš na toto, totiž tá stránka sa totiž spravidla spomína ako AVEN
A robila som si nejaký testík, 70% mi vyšlo a- najs
jedného dňa zistia, že žili nadarmo, ale bude už neskoro...
je to smutné, že zabudli, kto ich stvoril, aký je ich cieľ...
sú to následníci diabla, ktorí strhávajú, ponižujú aj druhých k smrteľnému hriechu...
a tak isto, z tých komentárov mi je smutno, takto si každy vedome píše zle skutky do svojej knihy života, pri poslednom súde sa to bude veľmi zle čítať, ale každého vec, máte slobodnú vôľu, nech sa vám darí...
- Už ťa nejaký muž takto sklamal? Alebo len v to dúfaš, že ťa nebude chcieť len kvôli sexu, teda, že ťa tvoja asexualita v tom ochráni?