Nazdar, na úrade práce som sa zaevidoval od 2. septembra a od piateho októbra som sa zamestnal v jednej firme. Podpísal som dohodu o vykonaní práce, ktorá znamenala ako skúšobná doba do 27.10. Pokračovanie v prvom komentári.
Štyri dni som odrobil a dnes som ukončil dohodu o vykonaní práce. ( S prácou som nebol spokojný, pretože sa každý deň sa pracovalo viac ako 14 hodín. Kolegovia boli Maďari, ktorým som vôbec nerozumel a ani oni mne až na dvoch, ktorí sa sťažovali, že nikto tu nezarobí ani minimálku...Pracovalo sa aj cez víkendy NON-STOP ) Teraz neviem či som stále zaevidovaný na úrade práce alebo nie ? Alebo sa mám nanovo zaevidovať ? A neviem či ešte aj mám nárok na projekt Reštart pre mladých. To je keď som viac ako mesiac na úrade a po mesiaci si nájdem robotu ja sám, ku mzde dostanem z úradu +126€ a po šiestich mesiacoch 63 €. Tak sa pýtam: som ešte zaevidovaný na úrade a mám ešte stále nárok na ten projekt ?
priniesol si dohodu na úrad práce minimálne deň pred nástupom? ak nie si vyradený a či ťa opätovne zaevidujú si musíš zistiť lebo sú nové pravidlá od mája...je dosť možné že ťa nezaevidujú najbližší polrok
Doniesol si im zmluvu (dohodu)? V prvom rade, mal si im ju doniesť a je to dôvod na vyradenie z evidencie, na druhej strane ale ak ti toto skončilo a máš papier o tom, že to skončilo, tak sa pokojne môžeš opätovne zaevidovať. Strašidelné scenáre, že sa x mesiacov nemôžeš zaevidovať sa týkajú len tých ktorých úrad vyradí z evidencie za nespoluprácu (nechodia na kontakty, nedonesú potvrdenie o hľadaní práce, odmietajú ponuky od úradu a podobne), teba nie a na projekt budeš mať nárok, keď sa opätovne zaeviduješ a od dátumu opätovného zaevidovania sa splníš podmienky projektu (čiže budeš zaevidovaný aspoň mesiac)
@vlcica1989 ja som robila na úrade... A bežne ľudia nosili pracovné zmluvy dodatočne aj niekoľko dní po začatí pracovného pomeru alebo tie papiere ani nedoniesli osobne a nebol s tým žiadny problém....
A predsa len si nastúpil 5. októbra a teraz je len 9. októbra... Normálne choď zajtra na úrad, zober si so sebou papiere z tejto dohody a požiadaj o vyradenie a opätovné zaradenie do evidencie (normálne choď za svojou sprostredkovateľkou a vysvetli jej svoju situáciu...)
Popri evidencii môžeš mať dohodu, ale mesačný príjem nemôže prekročiť istú hranicu, takže teoreticky ak si odrobil len 3-4 dni, tak možno ani vyradenie nemusí byť nutné ale neodkladaj návštevu úradu
@vlcica1989 nie, pred rokom... a popravde, aj ak sa to sprísnilo (viem že ohľadom dohôd bolo dosť zmien), nechce sa mi veriť, že by to bola až taká buzerácia a bezvýchodisková situácia... (Bezodkladnou) návštevou úradu nič nepokazí
tak tak skús to tete vysvetliť ale treba rátať aj s najhorším.. kopírujem článok: Najväčšie riziko hrozí evidovaným na úrade práce za nesplnenie povinnosti predložiť úradu práce dohodu najneskôr deň pred začatím jej plynutia. Za porušenie tejto povinnosti bez vážnych dôvodov bude občan vyradený z evidencie najmenej na 6 mesiacov. » www.podnikajte.sk/pravo-a-legisla...
Ale! S tým vyradením sa z dôvodu dohody a opätovným zaevidovaním úradníčka nič nezmôže, malo by to byť možná obkľuka. Ešte by teoreticky sa to dalo vyšpekulovať tak, že by sa dal na PN minulý týždeň (minimálne od stredy - ak je doktorka ochotná ho vypísať), záleží ale na dátume, kedy bola podpísaná tá dohoda. Ak to bolo s predstihom, tak to veľmi nepomôže.
Záleží aj na tom, nakoľko ochotná a ľudská je úradníčka, ku ktorej chodí. Ak je normálna, pokojne sa môže aj jej spýtať a poradí mu, čo by bolo najlepšie riešenie.
V najhoršom prípade odporúčam vyradiť sa na vlastnú žiadosť, lebo tak budeš vyradený len na 3 mesiace, nie na 6.
@vlcica1989 , @darkestangel úradníčke som ešte deň pred podpísaním dohody povedal, že zajtra nastupujem a ona mi povedala, že do ôsmich pracovných dní jej to mám doniesť.... stačí aj zoskenovať a poslať na mail ale keď chcem byt v tom projekte, tak musím ísť za ňou... a výhovorku mám... veď som stále pracoval 14 hodín od šiestej rána, tak kedy som to jej mal odniesť :S
čiže ty si podpísal dohodu v deň, kedy si nastúpil, teda v štvrtok?
tak či tak, choď za ňou podľa možností čo najskôr a skús sa na základe tej dohody vyradiť, aby si sa mohol hneď opätovne aj zaradiť do evidencie. ak by s tým mala problém, tak sa vyraď na vlastnú žiadosť. tak či tak na ten projekt si zatiaľ počkaj podľa toho, či je nutné ťa teraz vyradiť alebo nie (viď komenty vyššie)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Popri evidencii môžeš mať dohodu, ale mesačný príjem nemôže prekročiť istú hranicu, takže teoreticky ak si odrobil len 3-4 dni, tak možno ani vyradenie nemusí byť nutné ale neodkladaj návštevu úradu
» www.podnikajte.sk/pravo-a-legisla...
Ale! S tým vyradením sa z dôvodu dohody a opätovným zaevidovaním úradníčka nič nezmôže, malo by to byť možná obkľuka. Ešte by teoreticky sa to dalo vyšpekulovať tak, že by sa dal na PN minulý týždeň (minimálne od stredy - ak je doktorka ochotná ho vypísať), záleží ale na dátume, kedy bola podpísaná tá dohoda. Ak to bolo s predstihom, tak to veľmi nepomôže.
Záleží aj na tom, nakoľko ochotná a ľudská je úradníčka, ku ktorej chodí. Ak je normálna, pokojne sa môže aj jej spýtať a poradí mu, čo by bolo najlepšie riešenie.
V najhoršom prípade odporúčam vyradiť sa na vlastnú žiadosť, lebo tak budeš vyradený len na 3 mesiace, nie na 6.
tak či tak, choď za ňou podľa možností čo najskôr a skús sa na základe tej dohody vyradiť, aby si sa mohol hneď opätovne aj zaradiť do evidencie. ak by s tým mala problém, tak sa vyraď na vlastnú žiadosť. tak či tak na ten projekt si zatiaľ počkaj podľa toho, či je nutné ťa teraz vyradiť alebo nie (viď komenty vyššie)