to bude tím že nič nerobíš, ver my, už dlho sedím pri pc a viem že ak človek za deň vyprodukuje malo pohybu tak sa mu nechce celkovo nič, nájdi si prácu
malo pohybu, vela spanku zleniveny organizmus. ak si sa dovtedy pocas studia alebo pracovania citila fajn a toto sa ti prejavuje nejaku dobu po tom co nic nerobis , napr viac ako 2mes po tom co nic nerobis tak je to vsetko len o zlom zivotnom style. venuj sa sportu alebo si najdi pravidelne nejaku aktivitu aj mimo domu. uvidis ze to pomoze. ja napr ked spim viac ako 8hod tak som prespaty a vsetko ma boli preto spavam max 5-6hodin a citim sa perfektne
Ráno sa zobuď skôr, kedy bude vzduch ešte čerstvý a choď sa napríklad prejsť na pol hodinu, potom uprac dom/byt, choď do mesta a hlavne sa neposaď za PC počas dňa. Vždy niečo
@djdaniels nie som ona, ale počas denného štúdia som sa necítil vôbec fajn únava bola práveže ešte oveľa väčšia to skôr bola enormná vyčerpanosť. teraz študujem len externe a tiež som vždy veľmi unavený, ale nie až tak ako predtým. bohužiaľ nič nezaberá viacero vecí som pomenil zaužívaných ale nič nepomohlo. športujem tak ak je pekne čiže neprší cca.4-5 hodín denne okrem soboty. niekedy som von aj 8-9 hodín, ale o ničom...
... treba zit naplno, najlepsie kazdy den tak ako by mal byt posledny, a nekysnut za kompom, najlepsie zmysluplne vyzuit cely den, rano vstat a ist spat pokojne na dusi... ale lahsie sa to pise ako kona...
... osobne som rad ked vecer si idem lahnut s pocitom absolutneho vycerpania
tych cca 40 dni co som bola bez prace, s dochramanou nohou a bez elektricenky v BA boli strasneeee, presne takto som sa citila. najdi si pracu a nejake hobby, sportuj, spi, dobre papaj - konecne zacina sezona normalneho ovocia a zeleniny, a budes fit!
@jana22112 poznam to, je to tym ze si stale doma, nemas ziaden harmonogram s povinnostami a podobne. Ja som doma uz skoro rok, podnikam doma a cez zimu som nikde nechodil, kedze sa nevenujem zimnym sportom a preto som bol casto unaveny. (Az mi zacala vyska znovu chybat, musel som si podat prihlasku inac by som sa zblaznil doma Lenze mam aj psa a ten cloveka casto vytiahne von, prechadzka vonku casto osviezi a doda novu energiu a chut do zivota, cize odporucam psa v lete odporucam casto chodit vonku, snad mas niekde v blizkosti seba nejaky kus prirody kde by sa dalo prejst, popripadne sadni na bajk a prejdi sa po centre mesta. Ono aj ta unava sa da prespat, clovek je unaveny ale nechce si lahnut a poriadne sa vyspat, lebo to povazuje za premarneny cas (trochu to je aj pravda, spat sa ma v noci). No a predpokladam ze nemas priatela, ten by ta mal tiez vytiahnut vonku
cim menej toho robis, tym viac si unavena skus rano vstat skorej, hodinku si zacvicit, ist si zabehat, dat si studenu sprchu a budes fungovat do vecera v pohode
To sú príznaky depresie, takže odporúčam čo najrýchlejšie kontaktovať lekára. Depresia má viac štádií a to najťažšie sa končí samovraždou, takže treba skutočne zmobilizovať všetky sily a ísť, nerobím si žarty.
Nemáš niečo zo štitnou žľazou?? ja ju mám zníženú, ja som tiež bývala veľmi často unavená a vôbec som nevládala, obvodná ma poslala endokrinologicke (vyšetrenie štitnej žľazy) zistili mi, že ju mám zníženú a to sú hlavné príznaky, a ďalej bolesť hlavy a pod. podľa mňa by si teda mala naozaj skúsiť aj toho doktora
@miki24 pokial si dokazes dobre aj psychicky oddychnut tak potom uz by som fakt asi zasiel za lekarom sa poradit lebo to uz sa mi skutocne nezda. resp skus ubrat z tej fyzickej zataze ak myslis ze si davas celkom dobre do tela.alebo si davaj dnove pauzy medzi sporovanim. telo potrebuje sice aj pohyb ale aj cas na regeneraciu.
Môže to byť asi čokoľvek, od ničoho až po závažné ochorenie... možno je to naozaj len životným štýlom a možno by bolo lepšie ísť pozrieť lekára. Ak ide o bežnú únavu skús sa nechať inšpirovať tu » www.biomagazin.sk/14-tipov-ako-za... . Celkom zaujímavé typy.
skus doplnit Dcko vitaminy, ja som brala konkretne Vitamín D3 + K2 v tekutej forme, lepsie sa vstrebavaju do tela,podporuju aj imunitu, kupila som ich z eshopu vitarian. sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ja niekedy ked nič nerobím som omnoho viac unavená, ako ked niečo robím.
ja keď ja som tiež bez roboty, v kuse doma, vstávala som okolo 11-12 a bez kávy som nevydržala..
teraz vstávam okolo pol 9 - pol 10, cvičím doobeda a kávu som nepila už dávno a v pohode mám dosť energie
unaveny som az o tej 1nej a to idem spat..
a to som cely den na nete, s vynimkami jedla, wecka, kupelky atd .. zijem, fungiujem statocne.
a plus moje hendikepy, ze (ne)mozem ist von a problemy tak sa divim, ze vobec zijem
vybehni von, na slnko, z ľudmi a tak.
a neflakaj sa tolko
Taktiez skus nespat viac ako 8 hodin za noc
Pevný rytmus a nejaká zmysluplná činnosť pomôže.
nájdi si lekára a prácu. to pomôže.
... osobne som rad ked vecer si idem lahnut s pocitom absolutneho vycerpania
A ZAČNI NIEČO ROBIŤ!