Spominany je tento pan poslednu dobu velmi casto - vzhladom k udajnemu financovaniu pochodov proti Trumpovi. Ale co citam ma nasvedomi aj ine veci a niektore vyzeraju pritiahnute za vlasy ci alarmujuco.
Vysvetlite mi pls co je zac.. Al na zaklade faktov
Skôr by som sa pýtal úplne z opačného konca a zameral sa na fakt, že ako je možné, že antisemitská propaganda je stále živá a neskončila sa s II. svetovou vojnou...
Si ozembuch krajne pravicového razenia, nepáči sa ti niekoho politická aktivita/názory a nie si schopný vypotiť jediný solídny argument, tak jednoducho povieš, že ich platí Soros a záležitosť je vybavená, budeš mať pokojný spánok.
Je to clovek s Madarskymi korenmi (ak sa nemylim), ktory mega zarobil na burze a po pade zeleznej opony masivne investoval do rozvoja neziskovych organizacii tu vo "vychodnej europe", vo vseobecnosti za ucelov rozvoja demokracie, ako aj roznych charit a inych projektov celosvetovo. V Budapesti zalozil CEU - central european university, Open Society Foundation, ktora zvykla rozne po vychodnej europe fungovat bola tiez jeho.
Kedze mimovladny sektor bol cele 90-te roky demonizovany (aj u nas, ale v krajinach ako Srbsko, Bulharsko, Macedonsko atd este ovela viac), Soros sa stal akymsi symbolom toho, ze bohati ludia s tajnym planom na riadenie sveta zasahuju do vnutornych zalezitosti jednotlivych statov.
Podla mna je to blbost a jednoducho sa zo svojej pozicie bohateho cloveka snazil pomoct mladym spolocnostiam byt menej nachylnymi na veci ako nacionalizmus, rasizmus, populizmus a tak dalej. Ale tak ved si popozeraj rozne zdroje, uvaz ako doveryhodny sa ti ktory zda a sprav si nazor sam
Aha hej a co sa tyka Trumpa - jasne, preboha, ved Soros je liberalny aktivista skoro cely jeho zivot Aj z pozicie neutralneho pozorovatela dava totalne zmysel, ze financne podporil kampan proti nemu, ako milion dalsich podnikatelov, kedze Trump je na uplne opacnej strane politickeho presvedcenia.
Pockat, ty si pisal o pochodoch - to podla mna nikto v USA nepotrebuje financovat Ich spolocnost je velmi polarizovana, pochody by boli v pripade vyhry ako Trumpa, tak aj Clintnovej.
To, že Soros financoval Fergusonske protesty je dokazane - zdroj DCleaks ... pisali o tom aj mainstreamove media.
O financovani anti-trumpovskych protestoch sa len spekuluje, ale uz priamo v tom Craiglist inzerate je napisane "Washington CAN" (community action network) - zdruzenie priamo financovane Sorosom.
Tak ja ako nejdem tu vytvarat zavery, pravda je taka ze niekto ich tam verboval a ako spomina @12 - pekne zvaza autobusom... uz koho su tie prachy sa mozme len domnievat alebo cakat na dalsi leak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Pardon za zly výber kategórie (videl som iba prvé písmená)
Kedze mimovladny sektor bol cele 90-te roky demonizovany (aj u nas, ale v krajinach ako Srbsko, Bulharsko, Macedonsko atd este ovela viac), Soros sa stal akymsi symbolom toho, ze bohati ludia s tajnym planom na riadenie sveta zasahuju do vnutornych zalezitosti jednotlivych statov.
Podla mna je to blbost a jednoducho sa zo svojej pozicie bohateho cloveka snazil pomoct mladym spolocnostiam byt menej nachylnymi na veci ako nacionalizmus, rasizmus, populizmus a tak dalej. Ale tak ved si popozeraj rozne zdroje, uvaz ako doveryhodny sa ti ktory zda a sprav si nazor sam
O financovani anti-trumpovskych protestoch sa len spekuluje, ale uz priamo v tom Craiglist inzerate je napisane "Washington CAN" (community action network) - zdruzenie priamo financovane Sorosom.
Tak ja ako nejdem tu vytvarat zavery, pravda je taka ze niekto ich tam verboval a ako spomina @12 - pekne zvaza autobusom... uz koho su tie prachy sa mozme len domnievat alebo cakat na dalsi leak.