Chcel by som poznať váš názor na to čo nám momentálne v našej krásnej sovietskej vlasti začala vyvádzať SOZA - poplatky za hudobné videá vložené na webovú stránku
Pre tých ktorí o ničom nevedia odporúčam prečítať si nasledovný blog:
mam pocit, ze henta SOZA je len vytvorena hmm, neviem co, a mysli si, ze nam zacne diktovat, za co mame platit, coz je brutalny omyl, a uprimne si myslim, ze to nemaju v hlavickach v poriadku, ked veria, ze oni nieco taketo navrhnu a ludia vsetko urobia..
je pravda, ze chrania zaujmy drzitelov autorskych prav a to dokazu ocenit len ich samotni drzitelia. ale zas spoplatnovat video, ktore spristupnil sam autor, je trochen divne. ani neviem, ako to chcu odkonTROLLovat
ešte by ma celkom zaujímalo či budú chcieť vyberať poplatok aj vtedy, ak nejaký interpret spraví klip, nahrá ho na nejaký videoportal (napr. youtube) a odtiaľ následne prelinkuje na svoju stránku ...
@agrobrat to je nehorazna picovina! =D to potom ked budem chciet vediet o dakej kapele daco, pustit si od nich nieco a zvazit ci navstivim ich koncert alebo kupim album, budem musiet za to najprv zaplatit? =D muahahahahahaha... SOZA si zabila!
@agrobrat hej aj video, čo sem ľudia linkujú by malo byť spoplatnené, BIRDZ platí SOZA-e mesačný paušál za videá, resp. hudbu, ktorú si vložíte do prípadných videí...
my to však platíme z iného dôvodu, pretože ľudia sem môžu uploadovať, a je na to nejaká paušálna platba, vedel by som pochopiť, že to platia takí, čo reálne šíria videá, ale keď si niekto vloží embed kód z youtubu (ktorý šíri youtube), tak mi to pripadá trochu divné už...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov