ahojte .. prosím vás, chystám sa cez leto do Španielska aj s @malysmejo (bez rodičov ) a naše mamy sa idú dnes večer dohodnúť s organizátorom o tomto výlete,.. čo a ako, a mne napadlo, že keby pindali kôli niečomi, že by som mohla mať nejaké argumen
@aduliik8 .. politika, bombové atentáty -> viem iba o tej skupine ETA .., čierny trh, drogy, únosy.. proste ak by začali maminy pindať, že by nás uniesli (Božechráň) tak aby som im mohla povedať, že sa tam také veci nedejú ..
Tak prvá vec, také veci sa dejú asi všade....Ale to neznamená,že zrovna vám sa musí niečo stať...Ale keď si zase do úvahy vezmem váš vek,tak sa ani nečudujem,prečo sa tak boja...Najskôr sa takto opýtam to chcete ísť na nejaký organizovaný výlet so skupinou alebo len vy dve samé?
Jááj tak to potom v pohode Tak to nemajú prečo stresovať..jasné že sa budú báť,ale keď sa jedná o zájazd....a kam to vlastne máte ísť? už niečo konkrétne či len vyberáte?
No tak k Španielsku..úžasná krajina s ešte úžasnejšími ľuďmi..Sú úplne iní ako my..Iná mentalita..Milší, slušnejší, vedia sa viac radovať zo života, temperamentní, vždy ochotní pomáhať aj cudzím ľuďom, dajú ti aj to posledné, len aby si sa mala dobre, nezávidia tak ako Slováci, neriešia nepodstatné veci....Za tie razy čo som tam bola,som sa stretla s veľa ľuďmi a fakt všetci boli úžasní...Som sa zamilovala do tej krajiny
Drogy? U nich hlavne frčí tráva,ale neponúkajú ju ľuďom alebo čo,že nejakí dealeri...alkohol moc nezvyknú piť, ale to asi záleží od oblasti...
O niečo takom ako čierny trh a únosy som v spojení so Španielskom ešte nepočula, ale netvrdím,že niečo také nie je..len o tom neviem..
Ale tak pokiaľ tam budete s dozorom a všetko, určite vás nenechajú len tak sa niekde potulovať,keďže vás budú mať na starosti..A po večeroch už duplom nie. Aj tak je do klubov vstup až od 18 a vo väčšine 21 rokov...Skôr si myslím,že sa nie je čoho báť...A ak pôjdete bude to zážitok na celý život Podľa mňa by ste si to tam tiež zamilovali...
Bože keď ešte cirkevný tak to už v pohode To už sa fakt nemusia báť Vo Valencii som síce nebola,ale Madrid je parádny
Ja som tiež išla na dovolenku s kamarátkami..bez rodičov, skoro ich kleplo,keď som im oznámila,že už mám rezervované letenky Ja som sa ich totiž nepýtala,len som im to oznámila...Ale už som tam pár ľudí poznala..No aj tak bolo vtipné ísť na vlastnú päsť 3500km od domu Výhodou bolo,že sa tam kamaráti o nás starali, povodili nás a podobne..
Vravím ti,že ak si tam nájdete dobrých kamarátov,tak sa tam kedykoľvek môžeš vrátiť s tým,že sa o teba postarajú, za to ti ručím...
No to veru boli Ale tak zobrali to nakoniec v pohode Už si potom zvykli..
Jasné,viem po španielsky preto som tam aj začala chodiť,aby som sa zdokonalila.....Aaa,tak tam by sa hodilo,aby si vedela španielsky..ako jasné,mladí ľudia aj po anglicky vedia, teda vedia ako vedia, lebo tá ich angličtina strašné niečo..výslovnosť zlá,že ani nevieš niekedy,čo hovoria a podobne...ale tak možno budeš mať šťastie a natrafíš na takých,čo budú vedieť dobre aj keď pochybujem, takých je tam málo
preboha, vy dve mate ešte len 15 a 14 rokov a ideete do španielska !!!!! no VELA šTASTIA D viete, presne aj ja s mojou sesternicou ideme do španielska v lete, a mame už niečo vyše 18 ..aspon by ste mohli dovršit dospelost, ak teda naozaj uvažujete o tom, že pojdete len vy dve sami!!!!! to som prekvapena, že rodičia vam dovolia ist ... ja ked som mala vas vek, som sedela doma na riti a netrapila by ma dovolenka a na dovolenku mala ešte čas veru fakt... ale na španielsku sa nemate čoho obavat, krásne všetko, od stravy podobnej nam, po super slnečnu dovolenku bude sa vam tam istotne pačit, ak teda pojdete,.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
No tak k Španielsku..úžasná krajina s ešte úžasnejšími ľuďmi..Sú úplne iní ako my..Iná mentalita..Milší, slušnejší, vedia sa viac radovať zo života, temperamentní, vždy ochotní pomáhať aj cudzím ľuďom, dajú ti aj to posledné, len aby si sa mala dobre, nezávidia tak ako Slováci, neriešia nepodstatné veci....Za tie razy čo som tam bola,som sa stretla s veľa ľuďmi a fakt všetci boli úžasní...Som sa zamilovala do tej krajiny
Drogy? U nich hlavne frčí tráva,ale neponúkajú ju ľuďom alebo čo,že nejakí dealeri...alkohol moc nezvyknú piť, ale to asi záleží od oblasti...
O niečo takom ako čierny trh a únosy som v spojení so Španielskom ešte nepočula, ale netvrdím,že niečo také nie je..len o tom neviem..
Ale tak pokiaľ tam budete s dozorom a všetko, určite vás nenechajú len tak sa niekde potulovať,keďže vás budú mať na starosti..A po večeroch už duplom nie. Aj tak je do klubov vstup až od 18 a vo väčšine 21 rokov...Skôr si myslím,že sa nie je čoho báť...A ak pôjdete bude to zážitok na celý život Podľa mňa by ste si to tam tiež zamilovali...
velmi pekne Ďakujeme za názor citím sa bezpečnejšie ..a zážitok to bude učtite nezabudnutelný
Ja som tiež išla na dovolenku s kamarátkami..bez rodičov, skoro ich kleplo,keď som im oznámila,že už mám rezervované letenky Ja som sa ich totiž nepýtala,len som im to oznámila...Ale už som tam pár ľudí poznala..No aj tak bolo vtipné ísť na vlastnú päsť 3500km od domu Výhodou bolo,že sa tam kamaráti o nás starali, povodili nás a podobne..
Vravím ti,že ak si tam nájdete dobrých kamarátov,tak sa tam kedykoľvek môžeš vrátiť s tým,že sa o teba postarajú, za to ti ručím...
@aduliik8 ty vieš po španielsky? .. teda, akou rečou sa tam dá dohovoriť? .. s angličtinou by som sa tam vedela vykoktať, len či ju tam oni používajú
Jasné,viem po španielsky preto som tam aj začala chodiť,aby som sa zdokonalila.....Aaa,tak tam by sa hodilo,aby si vedela španielsky..ako jasné,mladí ľudia aj po anglicky vedia, teda vedia ako vedia, lebo tá ich angličtina strašné niečo..výslovnosť zlá,že ani nevieš niekedy,čo hovoria a podobne...ale tak možno budeš mať šťastie a natrafíš na takých,čo budú vedieť dobre aj keď pochybujem, takých je tam málo