Takže, nedávno tu bola anketa o SP. Dosť ma to zaujalo, nikdy predtým som o tom ani nepočula. A odrazu som našla stránky plné ľudí ktorým sa to deje. Našťastie sa mi zatiaľ nič také nestalo. Viem že to musí byť hrozné. Už len keď som čítala ten popis tak
@tomias Keď nevieš aké to je,nehovor Proste,sa nezobudím,často Je tofakt hrozné,musím mať niekoho pri sebe kto ma bude strážiť,inak sa zas nezobudím,strašne sa bojkám ... :´(
mne sa to stalo len raz, aj to som bola maličká a vždy keď som sa v noci zobudila utekala som spať ku mamke lebo som strachopud ...no a vtedy to nešlo....nevedela som sa pohnúť tak som začala ktičať, lenže ani to nešlo, bolo to ako vo sne, keď som chcela kričať a miesto toho zo mňa vyšiel len šepot... veľmi veľmi veľmi nepríjemné
počas spánkovej paralýzy astrálne cestovať?! to už čo je za blbosť?
niekedy mám pocit, že niektorí fakt nevedia, čo to tá spánková paralýza je... už vidím, ako keď niekomu počas noci, chvíľu po tom, ako sa zobudí, sadne niečo na hrudník a nedovolí mu dýchať, kričať, hýbať sa, tak ako ho v tom šoku napadne ešte astrálne cestovať....
@tangerina ja neviem, tiež som to nechápala. Ale niektorí potom vysvetlovali akože oni tú spánkovú paralízu nemajú ani akosi "strašidelnú". Že sa už s tým naučili zaobchádzať. Vraj sa pritom stačí uvolniť, vtedy to vraj prestane a duša sa dostane akoby "nad telo". Ale aj tak by ma zaujímalo nie len pri tej paralýze ale celkovo či sa to už niekomu podarilo (astrálne cestovanie).
Využíva sa to aj na astrálne cestovanie aj na lucidné snívanie. Tí ľudia sa schválne snažia dostať do spánkovej paralýzy. Je to stav akoby transu.. Je to chvíľa kedy sa môžeš rozhodnúť či sa chceš zobudiť, spať alebo astrálne cestovať či lucidne snívať. Len sa treba naučiť nebáť sa toho.
Par krat som to skusal a nieco sa dialo, ale nenazval by som to uspesnym pokusom... Od vtedy som nad tym vela krat rozmyslal ale som prilis lenivy na to, aby som to zase skusal (aspon podla toho co som cital, ze lezat nehybne atd.. ja sa musim vrtiet)
myslim ze astralne cestoval uz kazdy hold niektory si to neuvedomuju mne sa to stavalo hlavne na matematike a spankova paralyza je uplne normalna bezna sucast spania akurat je neprijemne pocas toho nadobudnut vedomie
@arysk no to sme na tom asi rovnako, ešte predtým ako som sa o tom dozvedela, vždy keď som si chcela len oddychnuť tak vkuse som sa mrvila. A keď zatvorím oči a mám byť sama v tichu tak sa cítim nepríjemne. Vkuse ma to núti otvoriť oči a pozrieť sa okolo seba či tam niekto nie je alebo či je všetko v poriadku tak to by bol asi zazrak keby sa mi podario "vycestovať". Ale za pokus to stojí no
@dominica16 spánková paralýza vôbec nesúvisí s astrálnym cestovaním, ani mimozmyslovou komunikáciu s inými bytosťami, ani s inými dimenziami, a ľudia čo to tvrdia o tom nič nevedia.
spánková paralýza je zaprvé známy, zadruhé dobre preskúmaný, a zatretie bežný fenomén, ktorý sa deje každú noc úplne každému. poruche spánkovej paralýzy sa hovorí "námesačnosť".
Totiž: spánková paraýza, v pôvodnom význame, je ten jav, že keď zaspíš, motorické centrá mozgu sa odpoja od zvyšku tela, inak by si všetky veci a pohyby ktoré vykonávaš v snoch vykonávala aj v realite. Čiže veľmi užitočná vec.
Okrem námesačnosti, čo je porucha kedy spánková paralýza nenastáva vtedy keď má, existuje ešte druhá porucha, kedy spánková paralýza neodíde vtedy keď má. A toto je bohužiaľ mätúco to, čo ľudia bežne pod pojmom "spánková paralýza" myslia - porucha ktorá spočíva v tom, že mozog sa zobudí, ale motorické centrá sa znova nespoja s telom, prípadne až oneskorene.
Výsledkom je teda pre myseľ silno traumatický stav, pretože si pri vedomí, ale absolútne nemáš kontrolu nad svojim telom, pripadá ti príšerne ťažké a totálne bezvládne, nastáva panika, a v dôsledku nej ťažkosti s dýchaním. Mozog má problém si tento stav vysvetliť, a preto často vyvolá halucinácie toho, že ti niekto sedí na hrudi, zatláča ťa do postele, alebo len stojí pri nohách postele/vedľa nej a pôsobí na teba nejakou nadprirodzenou paralyzujúcou silou.
Kedze viem lucidne snivat (uvedomujem si sen a viem ho ovladat) a myslel som si, ze toto o com sa tu bavite je len sen, tak som to nebral nejako tragicky a po chvili to preslo a uz som normalne fungoval.
hej dosť neprijemne mne sa to stalo asi 3 krát, a s rozdielom že som ani dychať nemohol akoby mi niečo tlačilo na hrudník. A čítal som o spankovej paralyze jeden članok a tam že podľa legendy nejaká strašidelná starena vam sadne na hrudnik preto nemožete dýchať
tí čo to zažívajú (prakticky denne) a vedia aké je to strašné si určite asi nebudú chcieť zhoršovať stav, tým že skúsia ísť do inej dimenzie cestovať a rozprávať sa s duchmi ... chcú sa toho zbaviť! a tí čo to chcú skúšať a vedieť aké to je sú podľa mňa idioti ... kto chce vymením hneď za zdravý spánok
@laurikaaa nko no to ja neviem ake to je ''nezobudit sa'' ..ci ako myslis,ze pretrpiet to a cakat kedy zaspi vsetko,mozog telo? lebo inak si to neviem predstavit..
Je to málo prebádaná oblasť a treba byť opatrný, verím, že niečo také môže byť, mám v rodine člena, ktorý týmto prešiel, prvýkrát myslel že ide o nejakú nightmare ale keď sa to stalo častejšie začal sa vzdelávať. Je to zaujímavé a strašdelné zároveň osobná skúsenosť nulová v mojom prípade.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
nemam to za potreby..
najhorsi? ked sa to stalo prvy,druhy,treti.....120krat... zakazdym je to strasne..ale zvykol som si..
nic prijemne ak nemozes nic urobit..
nechci to zazit..
@laurikaaa nko no to je, ale strasny des toto
niekedy mám pocit, že niektorí fakt nevedia, čo to tá spánková paralýza je... už vidím, ako keď niekomu počas noci, chvíľu po tom, ako sa zobudí, sadne niečo na hrudník a nedovolí mu dýchať, kričať, hýbať sa, tak ako ho v tom šoku napadne ešte astrálne cestovať....
Využíva sa to aj na astrálne cestovanie aj na lucidné snívanie. Tí ľudia sa schválne snažia dostať do spánkovej paralýzy. Je to stav akoby transu.. Je to chvíľa kedy sa môžeš rozhodnúť či sa chceš zobudiť, spať alebo astrálne cestovať či lucidne snívať. Len sa treba naučiť nebáť sa toho.
spánková paralýza je zaprvé známy, zadruhé dobre preskúmaný, a zatretie bežný fenomén, ktorý sa deje každú noc úplne každému. poruche spánkovej paralýzy sa hovorí "námesačnosť".
Totiž: spánková paraýza, v pôvodnom význame, je ten jav, že keď zaspíš, motorické centrá mozgu sa odpoja od zvyšku tela, inak by si všetky veci a pohyby ktoré vykonávaš v snoch vykonávala aj v realite. Čiže veľmi užitočná vec.
Okrem námesačnosti, čo je porucha kedy spánková paralýza nenastáva vtedy keď má, existuje ešte druhá porucha, kedy spánková paralýza neodíde vtedy keď má. A toto je bohužiaľ mätúco to, čo ľudia bežne pod pojmom "spánková paralýza" myslia - porucha ktorá spočíva v tom, že mozog sa zobudí, ale motorické centrá sa znova nespoja s telom, prípadne až oneskorene.
Výsledkom je teda pre myseľ silno traumatický stav, pretože si pri vedomí, ale absolútne nemáš kontrolu nad svojim telom, pripadá ti príšerne ťažké a totálne bezvládne, nastáva panika, a v dôsledku nej ťažkosti s dýchaním. Mozog má problém si tento stav vysvetliť, a preto často vyvolá halucinácie toho, že ti niekto sedí na hrudi, zatláča ťa do postele, alebo len stojí pri nohách postele/vedľa nej a pôsobí na teba nejakou nadprirodzenou paralyzujúcou silou.
Astrálne cestovanie je niečo úplne iné.
to preto ze nad tym rozmyslas, nemysli a spi
(asi preto,ze ma tu irituje ten popradcan.. )
ako presne znela otázka a aké boli možnosti odpovedí?