Dokážete zaspať s otvorenými očami? Napadlo ma to v súvislosti s jednou nemenovanou slečnou, ktorá sa rozhodla podstúpiť plastickú operáciu očných viečok, výsledkom ktorej bolo ich nadmerné skrátenie, čo spôsobilo, že nedokáže zatvoriť oči a musela sa
Nie je to síce spánok ale viem sa uložiť do určitej formy ,,hybernácie,, napr. v škole kedy nič iné okrem hlasu učiteľa nevnímam - nehýbem sa a oddychujem medzitým
hmm ani si to neviem predstaviť ..pretože keď som unavená tak klipkajú mi oči zavriem ich a spím .. takže si ani neviem predstaviť či by som to dokázala ..a skúšať to sa mi ani nechce .. ale no zaujímavá otázka
@alpynus " Takto to dopadne, ak ktosi prehnane verí výmyslom v bulváre. " -- A v ktorom bulváre to bolo? Ja patrím medzi tých najväčších skeptikov tejto planéty. Len tak ľahko niečomu neuverím, neboj.
Inak by som s tým neobťažoval. A píšem o tom, že ich nedokáže zatvoriť z dôvodu pochybenia lekárov!
@pawlito hypotalamus je najstaršia mozgová štruktúra a riadi celú prapodstatu zakladnych životnych funkcií, čiže aj spánok a spolu s amygdalou ked sa prepoja, tak sa tvoria sny. amygdala je centrum pamäte. a sen je mišung toho, co si zazil kedysi a čo sa ti spojilo s nedavnom.
videl som jednu zenu ako tak spala, proste spala a mala otvorene oci ale neni to pre oci dobre, lebo sa tak vysusuju. Tiez robim obcas na hodinach nieco ako @pawlo len ja pri tom nevnimam ani ucitela
ja to nedokážem.. ale kamarát áno.. vkuse sa z neho smejeme, keď niekde zaspí. normálne mu môžeme oči otvoriť, nezobudí sa... spí s polootvorenými očami.. ale spí..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Poznám ludí čo spia s otvorenými očami a nepodstúpili žiadnu operáciu, takže to možné je.
hypotalamus je svina.
Inak by som s tým neobťažoval. A píšem o tom, že ich nedokáže zatvoriť z dôvodu pochybenia lekárov!
nvm spat s otvorenymi ocami ale dokazem si viac oddychnut ked zavriem oci a nezaspim ako ked zaspim teda dufam ze som sa vyjadrila zrozumitelne
yop?