otazka pre gitaristov ....zaujimalo by ma ci aj vy ste mavali problem dat dokopy spev a hru na gitare ....alebo to len ja som taky krepy ...pri niektorych songoch to zvladam ked si viem uvedomit kde mam spievat, len v niektorych pripadoch jakmile otv
zalezi na pesnicke, niektore pesny maju tak napicu porieseny text k hudbe ze je to brutalne tazke... ale treba na tom makat, hendrix je najvyssia meta co mozes dosiahnut spev+gitara
mne to robí hodne problém. už len pomrdaný refrén vokál zaspievať a som mimo. a minule odomňa chceli aby som spieval vokal pri prechode z 4/4 na 7/8 takt
inak: toto nepochopím. pozri od cca 0:50 aj na koncertoch mu to ide, len ten spev až tak ne
ako uz bolo spomenute, pri rytmickej gitare sa to da, ale napriklad, pri brnkackach je to tazke. da sa to naucit len treningom. a kazdu songu samostatne. ide o to ze to co hras musis mat tak namakane, ze ti ruky budu behat samy a nebudes potrebovat rozmyslat nad tym co hras, takze budes moct rozmyslat nad tym co spievas. asi tach
Ale nie si krepy, ja myslim, ze je to celkom normalne, ked zacinas skusat nejaky tazsi song. Ale ked cvicis a cvicis, postupne sa Ti hra dostane do podvedomia a potom pridat spev uz je ovela jednoduchsie. Teda aspon ja to tak robim(najprv hudba, potom text), ak to spolu zozaciatku absolutne nejde.
ono ide vsetko o cvik napr. ja ked som zacinala hrat som sa ucila hrat bez toho aby som pritom pocula spev alebo tak len som to v hlave si spievala a potom ked ta baba co ma to ucila zacala spievat do toho skoro ma porazilo jak som sa nemohla sustredit, ale po case uz uplne v pohode a tak isto je to aj pri tazsich veciach ako vybrnkavacky a podobne jednoducho treba zvyk a cvik
ale takto je rozdiel cvičiť a cvičiť. mne bolo povedané, že ak treba spievať do hrania, tak žiadne že najprv hrám a potom spievam, ale všetko naraz. a bolo to od človeka čo už má nejakých 1000 koncertov za sebou
ale ja spievať neviem, intonovať intonujem, ale môj hlas... :-!
ono je to už raz tak, keď má človek robiť dve veci naraz, a obe na určitej kvalitatívnej úrovni, vyžaduje to viac cviku a sústredenia...takže, ako povedali všetci ostatní tutok hore, chce to len cvik
ak ťa to poteší, ja nielenže nezvládam spev a gitaru naraz, ja tie činnosti nezvládam ani oddelene
ktosi tu spominal ze to treba citit... pic*vina... normalne sa to da naucit, dost pomaha ked si pri hrani klepkas nohou do rytmu to mas taky ako keby zaciatok... a samozrejme predtym ako skusis vobec zacat spievat musis to vediet hrat, a tym nemyslim tak ze 2x sa zaseknes a raz spravis chybu, proste ze to zahras tak ze sa mozes pri hrani kukat na tv... drzim palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
inak: toto nepochopím. pozri od cca 0:50 aj na koncertoch mu to ide, len ten spev až tak ne
Nebooj, len trocha trpezliuvosti . Vela stastia!
ale ja spievať neviem, intonovať intonujem, ale môj hlas... :-!
ak ťa to poteší, ja nielenže nezvládam spev a gitaru naraz, ja tie činnosti nezvládam ani oddelene