My len po veľkej potrebe ale po malej nie, vtedy záchod použijeme aj na 2 max.3 krát(na malú potrebu samozrejme)Dôvod?Minie sa veľa vody a na koľko žijeme v dome dosť veľa spotrebujeme či už na záhrade ale aj doma.Ako ste na tom vy? Ak sme pre niekoho nec
aj my byvame v rodinnom dome a splachujeme po každom použití
inak viete o tom že keď spláchnete do ovzdušia "vyprsknú" neviem kolko tisic možno aj milionov baktérií , ktoré potom máte aj na zubnej kefke s ktorou si potom umývate zuby ?!
@smartboy myxslis ze az tak setrite vodou??,my splachujeme po kazdej velkej,a po malej ...nas je doma 7 na jeden zachod ,u ns sa setri tak ze po malej sa splachuje raz za den...kazdy chodi aj 20 krat a nesplachne sa...to znamena zhruba 100 pouzity na jedno splachnutie....takto setrite lol
Keď dáme dole dosku či čo to je tak to nesmrdí...a máme len ten jeden cincík na splachovanie čiže je to dosť vody...a 4 ľudia,postrekovanie a kade čo iné-to neni len tak pre domácnosť kde pracuje len 1 človek Takže áno sme humusáci,priznávam,ale,čo už.
Možno máme vadnú kúpeľňu ale nič necítim...keď tam máme 2 tie blbosti na záchod kde sa dáva náplň a keď strekneme nejaký osviežovač tak mi to tam príde ešte lepšie ako kebyže splachujeme a nestriekame
no ale vážne.. bolo to raz v jednej relácii s nejakým zahraničným lekárom ... hovoril o tom , a že preto treba priklopiť misu ked splachuješ aby to nevyprsklo ....
@etelnair akože záchod v jednej miestnosti a kefky tiež v inej? či ako nechápem ..... proste ked už su kefky a zachod spolu v jednej miestnosti treba zatvarať zachod a hotovo
5 rokov som byval na VS intraku a islo ma vzdy jebnut, ked spolubyvajuci po sebe nesplachli!!! nenavidel som to... splachovac je na to, aby splachoval. a take vyhovorky, ze setrenie vodou u mna neobstoja.
Z toho co si napisal vyplyva, ze vy nesetrite vodu, ale ju likvidujete.
Cena vody ma 4 polozky vodne, stocne, zrazkove a DPH.tieto polozky su vsade na slovensku ine ale cekovo to vychadza, cca na 2€/m3 vody. Vy sa snazite setrit na "muchách", ale to je hovadská blbost. ked si spominal, ze mate zahradu, tak najviac ide vody na polievanie (ako si vravel, ide tam najviac vody). skus si zistit kolko m3 vody miniete rocne. priemerna spotreba vody na osobu je 80 az 150 l/den. vypocitaj to na cely rok a z rozdielu teoretickej a vasej spotreby uvidis, kolko pripada na zahradu. cena vrtania studne je cca 40 €/m. zisti hlbku spodnej vody, k danej hlbke prislusne cerpadlo a jeho cenu. z cien vody, vrtania studne, cerpadla a z prevadzkovych nakladov cerpadla vypocitaj navratnost vrtania studne a potom uvidis, ze tie tvoje argumenty neobstoja a ze si humusak, ktory sa skryva za setrenie... a mimochodom voda zo studne (ak nie je pitna) sa da pouzit okrem polievania aj na to vase splachovanie, ale aj pranie...
@etelnair si viem predstavit dnes vecer ten pohlad na zubnu kefku
a k teme - chapem to, ale my to nerobime ale viem, ze moji stari rodicia to robia, aj nasi svokrovci to tak robia. Chapem, ze pre nich je to setrenie, ale ja to neznesiem. Splachujeme kazdy krat.
Zaujimave ako sa tu pohorsujete nad splachovanim zachoda. Som zvedavy kolko z vas si vobec umyje po cikani ruky. A teda k foru, asi by sa mi dost hnusilo cikat do niekoho mocky uz predpripravenej ale je to vasa vec nemal by si to uz ani nikomu hovorit. Vela ludi robi este nechutnejsie veci si myslim. To su temy kokos
@chaneliq prečo sa rovno nespýtať mňa?Písal som to už vyššie ale zopakujem sa-nie,nič nám nesmrdí (možno napočudovanie).
A ešte raz pre všetkých ktorí píšu ako kebyže nikdy nesplachujeme-splachujeme,no nie po každej malej potrebe,tak po dvoch.
A ešte rekapitulácia:nesmrdí to(nebojte sa čuch mám),máme to oddelené stenou čiže to na žiadne kefky neni šanca aby sa to dostalo a zatvárame dosku,to vždy! A ešte jedna vec,ja som sa nepýtal na váš názor na našu domácnosť či smrdí atď. ale na vaše odpovede áno alebo nie,prípadne niekedy alebo že len doma atď.Mal som jednoducho založiť anketu.
@rheia máme tvrdú vodu takže sa nám na každej pi*ovine urobí vodný kameň Ale z moču neviem že by sa robil kameň.Tak keď je vždy tá voda naspodku záchodu tak sa robí a keď je tam moč tak sa nieoč zmení? Možno sa tak robí povlak lenže mama je upratovačka a všetko by hneď upratovala takže ona to zlikvyduje Ona to zavidla že nemusíme splachovať lebo fakt sme 4,je upratovačka a jediná z rodiny zarába, máme pôžičku čo sme boli na dovolenke, platí 3 mobily takže ide jej Ja by som to tiež nerobil
@14 my sme tiež 4 a splachujeme vždy... a tiež používame vodu na postrek trávy, pre psov, do bazéna a tak dál... a máme ešte aj 2 záchody takže moc nešetríte
@h8u a co cikas ruzovych panacikov? akoze podla mna skorej hygiena a ten smrad su hlavne dovody preco sa splachuje a nie to aby ti nikto nevidel tvoje stanky
ano , po kazdom pouziti...ale u mojich krstnych maju zauzivany taky isty zvyk a co ja viem, kazdy nech si robi tak ako chce ale u mna je to proste automatika ..splachnut a hlavne VZDY si umyt ruky!!!..to neznasam ked dakoho vidim, ze si neumyje ruky po pouziti WC
inak ja tiež nechapem prečo keď ste na tom v podstate nie moc finančne dobre mate taky drahy travnik a aj mne mama vravi že nech nesplachujem stale ale ja aj tak zakaždym splachnem mne to proste vadi keď po sebe nesplachnem..
keďže máme strašne múdry záchod, ktorý dokáže veci ako nespustiť celú nádržku, ale zastaví vodu kedy chcem, tak s tým šetrením problém nie je a môžem splachovať furt
@smartboy Robí sa z moču taký kameň, keď nájdeš nejaký dlho používaný a pravidelne nečistený záchod, tak tam to môžeš videť napr. čo ja viem niekde na odpočívadlách
splachujeme po veľkej a inak vždy, keď to niekoho napadne.... ale na umývanie záchoda a jeho okolia dbám asi najviac zo všetkých domácich prác (je to moja úchylka) , takže smrad nehrozí.... aj keď občas sa asi ctení mužskí príslušníci našej domácnosti netrafia.... a občas sa zapcháva (po návštevách môjho brata, veď kto toho veľa zje, veľa aj .......)
sem tam enham naschval nesplachnute, napr. v ITA ked som bola v Benatkach, pytali si za hajzel 2 € tak som nesplachla dopc, nebudem platit 2€ za hajzel!!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
110 komentov
a okrem toho máme také tie dva rôzne možnosti spláchnutia, že to môže pustiť buď veľa alebo málo vody, takže sa vodou šetrí
inak viete o tom že keď spláchnete do ovzdušia "vyprsknú" neviem kolko tisic možno aj milionov baktérií , ktoré potom máte aj na zubnej kefke s ktorou si potom umývate zuby ?!
inac my splachujeme po kazdom ...
Clovece, preboha.. da sa na to vobec zvyknut? Fuj
@octoberbutterfly mas stastie
- emanuel. fekalista.
no ale vážne.. bolo to raz v jednej relácii s nejakým zahraničným lekárom ... hovoril o tom , a že preto treba priklopiť misu ked splachuješ aby to nevyprsklo ....
@junkychess @33 presne tak ja nesplachujem len vtedy ked nemam doma po ruke vreckovky a vysmrkam sa do hajzlaka
@etelnair akože záchod v jednej miestnosti a kefky tiež v inej? či ako nechápem ..... proste ked už su kefky a zachod spolu v jednej miestnosti treba zatvarať zachod a hotovo
a vieš o tom, že baktérie sú absolútne ale totálne úplne všade ?
Z toho co si napisal vyplyva, ze vy nesetrite vodu, ale ju likvidujete.
Cena vody ma 4 polozky vodne, stocne, zrazkove a DPH.tieto polozky su vsade na slovensku ine ale cekovo to vychadza, cca na 2€/m3 vody. Vy sa snazite setrit na "muchách", ale to je hovadská blbost. ked si spominal, ze mate zahradu, tak najviac ide vody na polievanie (ako si vravel, ide tam najviac vody). skus si zistit kolko m3 vody miniete rocne. priemerna spotreba vody na osobu je 80 az 150 l/den. vypocitaj to na cely rok a z rozdielu teoretickej a vasej spotreby uvidis, kolko pripada na zahradu. cena vrtania studne je cca 40 €/m. zisti hlbku spodnej vody, k danej hlbke prislusne cerpadlo a jeho cenu. z cien vody, vrtania studne, cerpadla a z prevadzkovych nakladov cerpadla vypocitaj navratnost vrtania studne a potom uvidis, ze tie tvoje argumenty neobstoja a ze si humusak, ktory sa skryva za setrenie... a mimochodom voda zo studne (ak nie je pitna) sa da pouzit okrem polievania aj na to vase splachovanie, ale aj pranie...
a k teme - chapem to, ale my to nerobime ale viem, ze moji stari rodicia to robia, aj nasi svokrovci to tak robia. Chapem, ze pre nich je to setrenie, ale ja to neznesiem. Splachujeme kazdy krat.
a splachujeme
Akurát sa pár krát stane ,že keď som na WC tak mamka zakričí " nesplachuj, idem ešte ja " .
Ale inak stále !
A toto vaše šetrenie tiež nechápem, neusadzuje sa vám tam potom nejako ten kameň?
Mňa by skôr zaujímalo či im z toho nesplachovania nesmrdí kúpeľna, wécko či dokonca celý byt/dom?
aj keď máme hajzel a kúpelňu samotne?
ináč po každom použití pochopiteľne
A ešte raz pre všetkých ktorí píšu ako kebyže nikdy nesplachujeme-splachujeme,no nie po každej malej potrebe,tak po dvoch.
A ešte rekapitulácia:nesmrdí to(nebojte sa čuch mám),máme to oddelené stenou čiže to na žiadne kefky neni šanca aby sa to dostalo a zatvárame dosku,to vždy! A ešte jedna vec,ja som sa nepýtal na váš názor na našu domácnosť či smrdí atď. ale na vaše odpovede áno alebo nie,prípadne niekedy alebo že len doma atď.Mal som jednoducho založiť anketu.
neviem, ale na tvojom mieste by som sa s tým na nete nejako nechválila
a aj tak proste ono to je podla mňa dosť intímna vec, neviem či by mi bolo príjemné keby viem, že niekto pozerá na to, čo vycikám..
samozrejme že splachujeme po každom..použití
Pri malej potrebe splachujeme pravidelne a pri veľkej iba keď je už plný
sem tam enham naschval nesplachnute, napr. v ITA ked som bola v Benatkach, pytali si za hajzel 2 € tak som nesplachla dopc, nebudem platit 2€ za hajzel!!!!