Rád by som kupil auto do 10 rokov, max 3500 eur,nizsia kazivost a nizsia cena nahradnych dielov(ziadny mercedes). Dostal som radu od znameho co je automechanik ze nech pozriem Fabie a Octavie 1.9 diesel. Ale co ostatne motory? co by ste este odporucili?
Keby som riešil prvé auto ako ty teraz, tak idem do mazdy 3...ale zabudni na niečo ako 10 ročné auto za 3,5tis v dobrom stave takú 2005-2006 v pohode nájdeš a fobie a chrochcávky fakujem pohľadom aj ked 1.9tdi som mal môžeš si kúpiť aj audi a3 alebo golfa, ale minule som sa tu vyjadroval, že nemá zmysel už hľadať tieto autá, lebo sú predražené kvôli tomu, že je veľký záujem o nich a stav nezodpovedá cenám...Mazdy sú v pohode, aj alfa romeo 147 by som bral ako prvé, aj keď sa mi hnusí tá značka...neviem aký máš vkus no
Ono všetky autá spred 10-12 rokov budú dnes lacné, treba si len vybrať na čo to auto potrebuješ, vybrať model, ktorý sa ti páči, výbavu či vyhovuje, spraviť si skúšobnú, pozrieť podvozok, hrdzu atď... taký rozvod aj s robotou na 1.9 tdi stojí viac ako na jtd motory od alfa romeo, oleje, filtre, brzdy sa líšia plus mínus pár eurami ak vôbec. Aj tak nejaké ceny náhradných dielov v tejto kategórií áut nie sú markantné. Možno sa ti bude páčiť ford, opel, peugeot alebo čo ja viem čo...nekupuj fábiu ani chrochtávku to má každý druhý gádžo...
@hagelslag no je to moje druhe auto. doteraz som mal 20 rocny mercedes. super auticko na zaciatok ale vyhodil som uz za posledneho pol roka do oprav 1000 eur lebo mercedes ze by mi klasicky nemecke doporucil len suciastky su drahe. a ked na 20 rocnom mercedese ma 3 opravy vysli na cca 1000 eur tak an novsich ani nechcem vediet praveze fabie a octavky sa mi pacia. je to ale vec vkusu. viem ze chcem ist primarne do skody. nasiel som pekne kusky za cca 3500 8-10 rocne 1.9 TDI. Hladam ale este nazory na dalsie typy motorov co sa tyka kazivosti a ceny oprav. a ver mi ze rozdiely su markantne. do 20 rocnej felicie za 3 opravy nedas 1000 eur. preto chcem aj tak 8-10 rocne auto ktore sa realtivne dobre orpavuje a nekazi vela. ale dakujem ti za tvoj nazor a radu, cenim si ju alfa romeo co sa tyka kazivosti nevies ako na tom je ?
@hokejisto Jezisi Maria, moj dzip zerie 30L v meste a co? Kolko chces bublat po meste, na 2L/100km?? 7 a pol L v meste je fajn.
Zase tito birdz mechanici, ach boze. mam dost... @7 preco nie do alfy? Ked dsa staras o taliana, tak sluzi, ked jebes na taliana, potopi ta rovnako ako francuz... filtre, oleje vzdy na cas bez omeskania, brzdy, rozvody atd a auto nema problem. Co je s medakom? kamos ma stary common rail 1.8 a ma na tom 700tis km..
Kde chces kurva jazdit? v meste ci za mestom? Kup si saxo vts 16ventil a uzivaj si popici podvozok. aha, tvoje auto musi zrat 2l na 100km.
TAK SI KUP BABETU... Inac, ked sa ti pacia fabky, tak preoc nie 1.9 rs 96kw?? sracka podvozok, ale lahke auto s dobrou prevodovkou, celkom ciperne, dvojka hrabe kym nepustis pedal, ked to este posteklis tak mas celkom srandovne auto ktore aj ide a vie aj nezrat.. fabi 1.9 je len HLADKY diesel, to ABSOLUTNE nejde, ved to ma 5 zdochnutych koni a 20 zdochnutych nm ...
@Lukaso121 @Moonshine
tak ja som nasiel na nete do 3500 10 rocne Fabie a Octavie 1.9TDI vyzerajuc v peknom stave (druha vec co povedia pristroje na kontrole) s dobrymi parametrami a tiez oprava nestoji par supiek ale nie je ani predrazena. cize ocividne tak auta existuju len sa pytam na dalsie moznosti ktore by boli rovnako kvalitne a nie drahe opravy a nechcem byt teraz zasadeny ze hladam len škodu 1.9 TDI lebo to je zatial jedina poriadna rada ku ktorej som sa dopracoval
@Gnomeslayer
medak bol na vseobecnom servise pred STKckou, potom menena prevodovka ktora bola poskodena a najnovsie sa zadrhavala motor + ma asi 10 dalsich mensich chyb krasy ktore som uz ani neriesil a predal za 1000
no predstavoval som si daco pod 7 l/100km . okolo 6l/100km ako octavky a fabie 1.9 TDI 2007
okey dakujem za radu a nove informacie a co mas namysli pod tym ze HLADKY diesel ?
A mozno by som ti odporucil ford focus tdci/tddi, idu lacno a tie motory su fakt super aj na spotrebu aj na najazd. Zase ale odchadzaju vstrekovacie cerpadla ktore stoja 800€. tak treba dat pozor pri kupe.
@hokejisto Hladky diesel je nafta bez turba, cize fabka 1.9 sdi nema turbo a sa mi zda ze 77kw. Nic to nezere, ale ani to nic nejde. 1.9 turb je len rs a tie si drzia cenu ok 4k€.. skus ten focus tdci/tddi pozriet, ked na to das nejake pekne r16, nie je to az tak skarede a o dobrom motore sa neda pochybovat, boli to drziaci, ci uz cr alebo bez cr..
@moonshine
''kamosko'' vy ste v celej rodine takto arogantny a vychovany alebo len za teba sa hanbia ? ked sem pises len kvoli provokovaniu chod na ine forum prosim. velmi pekne dakujem btw. netankujem pod 30 eur
@Gnomeslayer super diky moc za rady ozaj to pomohlo pozriem sa na to
@hokejisto apropo 1.9td sa davali aj napr. do volva s40 a s tym tiez maju ludia dobru skusenost, popripade mnou ospevovane e46 380d/320d 100/110kw ako 4valce postacia, ale ekd chces fakt spolahlivost tak tie radove 6valce boli paradne a v benzinoch duplom, ale ty chces spotrebu takze to je mimo tematu. skus ten focus, idu lacno s dobrou vybavou a ostanu ti peniaze aj na servis. Na aute sa vzdy daco robi. Ci uz budes plnit klimu, menit brzdy, rozvody, nejaka ta vodna pumpa, uhliky v alternatore, oleje, filtre, pneumatiky.. proste o auto sa treba starat vzdy! Kazde auto dokaze sluzit, ked sa o neho adekvatne starate, ci je to alfa, peugeot, mercedes, bmw, skodovka alebo honda... inac kludne kukaj aj benzin lpg ked ti ide o spotrebu.
@Gnomeslayer
o spotrebu mi ide az tak druhotne ale pozeram aj na nu. tych 6 litrov sa mi pacio na tych skodach.
okey pozrem sa to vsetko teraz inak mozno budem mat blbu otazku. predsa len som laik v autach. Bude nejaky rozdiel v kazivosti motora napriklad medzi 1.9 TDI Škoda a 1.6 TDI Škoda ?
@gnomeslayer presne pre to lebo rieši peniaze a chce nenáročné auto...a už vidím ako by do tej alfy jebal poľske diely, lebo keby videl cenu originálov, tak by dal večer na bazoš obličku...
kúp si feliciu a hotovo...lebo kúpiš auto za posledné a potom to aj tak bude vyzerať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Zase tito birdz mechanici, ach boze. mam dost...
@7 preco nie do alfy? Ked dsa staras o taliana, tak sluzi, ked jebes na taliana, potopi ta rovnako ako francuz... filtre, oleje vzdy na cas bez omeskania, brzdy, rozvody atd a auto nema problem. Co je s medakom? kamos ma stary common rail 1.8 a ma na tom 700tis km..
Kde chces kurva jazdit? v meste ci za mestom? Kup si saxo vts 16ventil a uzivaj si popici podvozok. aha, tvoje auto musi zrat 2l na 100km.
TAK SI KUP BABETU... Inac, ked sa ti pacia fabky, tak preoc nie 1.9 rs 96kw?? sracka podvozok, ale lahke auto s dobrou prevodovkou, celkom ciperne, dvojka hrabe kym nepustis pedal, ked to este posteklis tak mas celkom srandovne auto ktore aj ide a vie aj nezrat.. fabi 1.9 je len HLADKY diesel, to ABSOLUTNE nejde, ved to ma 5 zdochnutych koni a 20 zdochnutych nm ...
@Moonshine
tak ja som nasiel na nete do 3500 10 rocne Fabie a Octavie 1.9TDI vyzerajuc v peknom stave (druha vec co povedia pristroje na kontrole) s dobrymi parametrami a tiez oprava nestoji par supiek ale nie je ani predrazena. cize ocividne tak auta existuju len sa pytam na dalsie moznosti ktore by boli rovnako kvalitne a nie drahe opravy a nechcem byt teraz zasadeny ze hladam len škodu 1.9 TDI lebo to je zatial jedina poriadna rada ku ktorej som sa dopracoval
medak bol na vseobecnom servise pred STKckou, potom menena prevodovka ktora bola poskodena a najnovsie sa zadrhavala motor + ma asi 10 dalsich mensich chyb krasy ktore som uz ani neriesil a predal za 1000
no predstavoval som si daco pod 7 l/100km . okolo 6l/100km ako octavky a fabie 1.9 TDI 2007
okey dakujem za radu a nove informacie a co mas namysli pod tym ze HLADKY diesel ?
''kamosko'' vy ste v celej rodine takto arogantny a vychovany alebo len za teba sa hanbia ? ked sem pises len kvoli provokovaniu chod na ine forum prosim. velmi pekne dakujem btw. netankujem pod 30 eur
@Gnomeslayer super diky moc za rady ozaj to pomohlo pozriem sa na to
*arogantni a vychovani
opravujem sa aby si sa nemal za co hned chytit
o spotrebu mi ide az tak druhotne ale pozeram aj na nu. tych 6 litrov sa mi pacio na tych skodach.
okey pozrem sa to vsetko teraz inak mozno budem mat blbu otazku. predsa len som laik v autach. Bude nejaky rozdiel v kazivosti motora napriklad medzi 1.9 TDI Škoda a 1.6 TDI Škoda ?
kúp si feliciu a hotovo...lebo kúpiš auto za posledné a potom to aj tak bude vyzerať