Ahojte chcela by som vediet Vas nazor na to, ide o to ze s priatelom zatial studujeme, no bavili sme sa o spolocnom byvani zeby sme najprv isli na privat alebo niekde do podnajmu zo začiatku, no on poza moj chrbat vybavil byt v uplne inom meste nez sme planovali o nicom sa so mnou neporadil a potom mi este vycital ze ja som sa o nasu spolocnu buducnost nezaujimala ze to musel vybavit on ale ja som mu ziadne povolenie rozhodovat za mna nedala predsa ide o dolezite zivotne rozhodnutie no nie je len tak hocicio a asi sa patri nieco take vopred prediskutovat... dost ma to urazilo ze ani nepokladal za potrebne vediet moj názor, aby som sa k tomu vyjadrila a ze ma pokladal za samozrejmost este mi vycital ze som mu za to nepodakovala... aby som bola prensjeise ten byt vybavili jeho rodicia kedze my sme este len studenti no ja som o nicom nevedela... po tomto kroku som dost ochladla voci nemu, a mam pocit ze uz mu nemozem doverovat
hlavne ma urazilo, ze namiesto toho aby si priznal chybu hodil celu vinu na mna pritom ja som o nicom nevedela, ja som si ansu buducnost predstavovala inak, ze si my sami budeme veci riesit a myslela som ze budeme spociatku niekde na private, on s tym prv suhlasil no potom urobil toto, ani sa nezaujimal o moj nazor o nic...
Ja si nedovolím vybrať ani len luster do bytu bez poradenia sa s priateľom.
A na všetky obhliadky sme chodili spolu…
To on ti nepovažoval ani za dôležité povedať, keď si sa ty akože “nezaujímala” ? Čo si sa ho mala pýtať každý deň že “hej nehľadas náhodou poza môj chrbát niečo”?
A ešte to že dáva vinu na teba… ako ja si myslím že je asi zvyknutý na úplne iný štýl jednania, ktorý považuje sa samozrejmý. Určite by som sa o tom porozprávala s ním, možno s nejakým odstupom času, kým vychladnete… predpokladám, že on si mysli, že ti urobil nejakú obrovskú láskavosť… vysvetlila by som mu svoj postoj.
Toto je jeden z dôvodov prečo je fajn byť sám. Nemusím sa trápiť a pátrať za čo je nasratá, nemusím mať pokazený deň aj náladu, čo by mi to vytýkala, ak by sa rada k tomu ešte chcela vracať (čo niektoré ženy bohužiaľ radi zvyknú). A vtedy je aj výhoda, že aspoň žije v takejto situácií chlap oproti tejto situácií pokojnejší život, že budú nezhody a hádania, aj keď teda osamelejší. Ale aj na to si človek vie s dlhodobého hľadiska zvyknúť a vie si žiť život sám.
Absolútne celé zle, vybaviť niečo takto dôležité bez toho aby sa ťa spýtal. To ako keď budete riešiť menej dôležité veci, tak to ti už vôbec nebude oznamovať a všetko bude rozhodovať za teba? a ešte vravíš ze v inom meste ako ste plánovali Kks, ved to už keď takto na začiatku vzťahu nevie s tebou o takýchto veciach komunikovať, tak ako to bude vyzerať po pár rokoch?
V každom prípade Di to ale treba prediskutovať s ním, a ak ten byt naozaj nechceš, tak nech ho zruší a nájdite si spolu v meste, na ktorom ste sa reálne dohodli
By som mu povedala, nech tam ide bývať sám, pomôžem mu aj zbaliť veci. Aj ma zaráža, že to vlastne vybavili jeho rodičia a on ti vyčíta, že si sa mu nepoďakovala. A to oni kúpili, či akým spôsobom vybavili?
@hellium@11 ano oni to kupili azobrali hypoteku lebo my sme este studenti... Ja ani moji rodicia sme o nicom nevedeli... Zobrali hypoteku s tym ze v buducnosti im ju my pomozeme splacat ked uz udeme mat staly prijem... Proste ja som sa dozvedela o tom ked uz to bola kvazi hotova vec a nedalo sa odstupit od toho resp dalo sa ale museli by platit mastnu pokutu lebo uz tam bola uzavreta rezervacna zmluva
@passerine@10 uz sme kvoli tomu aj pohadali teraz sme uz vychladli teda ja, ale stale na to skrie ze co to bude v buducnosti akym tskym konaním ma este prekvapi... No boli sme uz viac menej dohodnuti na konkretnom meste, to este nic nebolo zavazne ale zaraza ma ze ani nechcel vediet moj nazor... Oni vybsvili v nasom rodnom. Meste ale ja som planovala v inom meste sa usadit a tam si aj zohnat robotu lebo v nasom meste to je bieda
Zachoval sa naozaj nesprávne, hoci si myslím, že určite to nemyslel zle. Chcel ťa prekvapiť a bohužiaľ to vypálilo úplne inak. Určite by si sa mala uistiť, že niečo takéto sa už nikdy nebude opakovať a jasne mu to dať najavo.
Samozrejme prvý pocit, ktorý by som ja osobne asi mala by bol, že tam s ním bývať nepôjdem a nech si tam býva sám. Avšak treba si povedať na rovinu, že doba je zlá a vybaviť v dnešnej dobe pekné a samostatné bývanie, ešte v pozícii študenta nie je práve jednoduchá záležitosť. Určite by som to nenechala len tak, no dôvod na rozchod alebo nejaké odlúčenie (ak ho skutočne ľúbiš) by to taktiež nebol.
@turbolienka123@16 nie rozist sa s nim neplanujem, v podstate som sa zachovala tak ako si napisala, ze som mu dala najavo ze v buducnosti nech uz sa to neopakuje... Niektora baba by sa mu mozno hodila kolo krku ale ja som ten typ co proste chcem mat veci pod dohladom a toto je zasadne zivotne rozhodnutie a proste rada si veci vybavujem sama, teda aspon tuto otazku som chcela s priatelom prediskutovat nie ze niekto za mna poza chrbat vybavi jednoducho take jednanie neakceptujem nie som predsa nejaka hus co chlap za nu vsetko vybavi a ona sa mu ma hadzat zatobkolo krku a drzat hubu... Bojim sa aby v niekedy pocas hadky mi to nebodaj nevykrical ze a ja som nam vybavil byt... Teda resp. rodicia
@17 co sa tyka toho, aby ti to nevykrical niekedy, by som si s nim teraz velmi jasne ujasnila. Aj tuto svoju obavu mu zdelila. Aby pochopil, ze to nie je nieco za co mas byt ty vdacna. A nie nemyslim si, ze by sa mu hociktora hodila okolo krku
Vysvetlila by som mu, ze ved to je aj zabava hladat byty a chodit spolu na obhliadky ja by som bola fest nahnevana, ze ma z toho vynechal...Akokeby tvoj nazor, tvoje potreby vobec nepokladal za rovnocenne a hodnotne.
A toto pomoc nie je..Pomoc by bola, ak by ste si spolocne vybrali byt a vtedy by sa jeho rodicia ponukli ze vam mozu pomoct s hypotekou..
Este mi to pripada tak, ze jeho rodicia chceli aby zostal v rodnom meste tak toto cele spiskali oni, aby mali synacika blizko, bezohladu na to ci sa rozidete...Vsak tvoj frajer bol vobec na obhliadke toho bytu?
A ocividne ten nedostatok komunikacie maju v rodine, lebo tiez sa mi zda absurdne aby si vzali hypoteku na tak obrovsku vec ako je byt, ocakavali ze to zaplatis a ani sa ta nespytali.. A pride mi zahadne ako sa im to vobec podarilo utajit, vsak to museli riesit aspon 2 mesiace...
@lenkaska1@18 to mas pravdu... Podla mna toto hlavne tym sleduju aby bol v rodnom meste pritom my sme chceli ist do ineho mesta co neni vobec az tak daleko zeby sme sa nemohli navstevovat... Vraj nebol vsetko jeho rodicia vybavili
@lenkaska1@18 no ved ja neviem co mu branilo o tom mi povedat... Neviem co tym sledoval a strasne ma tym sklamal... Na jednej strane je pravda ze byty sa teraz tazko zhanaju, situacia je zla a je aj fajn ze mame nieco v rezerve ved ale aj keby nie tak by sa poriesil privat alebo nieco ine skratka... Ide mi o ten jeho pristup ze ani nepovazoval za potrebne si vypocut moj nazor, a vobec je to aj financny zavazok splacat hypoteku v buducnosti tak to asi kaudeho normalneho cloveka by tuklo sa o tom poradit s partnerom nie len tak bez jeho vedomia ho financne zaviazat... Ved clovek ani nevie ako to bude s robotou a pod.... Nehovoriac ze jeho rodicia maju dost napate vztahy sami medzi sebou a fakt neviem ako to bude v buducnosti
@wowko@20 no tak je to nad slnko jasnejsie... Chapem, ze on svojim rodicom veri a vsetko co pre neho spravia povazuje mozno za spravne, ale nech si skusi predstavit ako by sa citil keby toto iste teraz spravia tvoji rodicia vam?
Povedala by som, ze jeho rodicia vyuzili svoju financnu moc na to, aby vam urcili kde budete byvat. A to je hnusne. Takto nezistna pomoc nevyzera. Uplne chapem tvoje sklamanie a rozhorcenie... Ale vela rodicov ma tento syndrom, ze maju potrebu rozhodovat za svoje deti a urcovat im buducnost.
Ja byt na mieste tvojho frajera tak by som tiez bola nehnavana na svojich rodicov.
akoze takto, byt sa da stale predat aj ked je nanho hypoteka.. stale sa da odstupit od zmluvy, aj ked pridu o nejaku zalohu...
Urcite sa nenechaj do nicoho nutit ani sa financne viazat, len za to ze uz je "vybavene"...
@lenkaska1@23 tak on mi pride ze je na nich dost naviazany ked ho dokazu tak velmi ovplyvňovať svojimi nazormi... Prv sme sa bavili ze pojdeme na privat aj s tym suhlasil a potom poza chrbat spravi toto no lebo rodicia ho prehovorili... Mi niekedy pride ze nema vlastny nazor... Tak ale predat byt s hypotekou uz je o dost tazsie... No ja by mu nieco take ani nevedela spravit...
Bud rada ze si prišla na to skôr ako by si s ním začala bývať aký naozaj je... A áno máš pravdu ze vo vzťahu by ste si mali hovoriť o všetkom a riešiť spolu všetko... Myslím ze máš na lepšieho ako byť s niekym co sa uráža za kraviny.. Z kontextu vyznelo že jeho rodia chceli zabezpečiť jeho
@clarise@27 no ved jasne som zvedava ako by sa to pacilo jemu, kebyze sa ja takto zachovam jak on aj s mojimi rodičmi... Ako ja by som to ani nedokazala ale on zo mna este spravil tu zlu nevdacnu ze co mudrujem nech som rada a ze ocakaval odo mna aspon sproste dakujem... Dost sa mi zhnusil tymto pristupom akym so mnou jednal... Jakeby som bola nejaky jeho majetok...a ze si ani nepriznal chybu ze mal so mnou otvorene jednat...neviem ci si mysli zato ze jeho rpdina je bohatsia ze mozu ocividne o vsetkom rozhodovať abo ja neviem... Na jednej strane vie byt pozorny zaijima sa o mna aj sa vieme velmi dobre porozpravat ale potom pride nieco take, cim ma tak vytoci ze dovidenia ze fakt sa zamyslam s kym chodím a to uz nebolo prvy raz...
@2 no ja by som sa s takýmto človekom hneď rozlúčila komunikácia je vo vzťahu pre mňa na prvom mieste, my sme sa pred týždňom s mužom zosťahovali a ja neobjednám ani sadu tanierov a posteľné prádlo bez toho, aby som ho aspoň ukázala mužovi proste no go, o všetkom diskutujeme spolu, je to naša domácnosť proste
@thunderstorm@31 kvoli tomu som sem dala to forum reku aki ostatni maju nazor, ze ci ja nerobim prehnanu dramu z toho ale tak podla mna som reagovala este stale dost mierne... Mali sme hadku o tom dokonca niekolko dni sme sa takmer vobec nebavili... Teraz to nechavam plynjt clovek nevie co bude o par rokov mozno tam nakoniec ani nepojdeme byvat vsetko ukaze cas... Avsak toto ako sa zachoval no mam problém mu uz uplne doverovat
@wowko@32 ja nevravim ze ja som idealna to nie, tiez mam svoje preslapy ale vzdy som sa z nich poucila a uz tu chybu znova nezopakovala lenze on opakuje tie iste chyby stale dokola
Zaujimave je, že žiadas o názor od cudzích ľudí, kým si s ním neustále vo vzťahu a dokonca si sa s ním pomerila a pojdes s ním do toho bytu byvat
Čiže sa chceš uistiť, že si urobila dobre?
1. Hneď ako som prečítala prvý tvoj príspevok, som si povedala, že tam viazne komunikácia, ale toto ti už napísali aj predo mnou
2. Ďalej si ozrejmila, že je veľmi naviazaný na svojich rodičov a že ste chceli byt v inom meste, ale jeho rodičia ho chceli pri sebe. Vybavili hypotéku a teraz máš byť za všetko vďačná.
Z materiálneho hľadiska áno aj. Môžeš byt vďačná.
Z hľadiska vášho vzájomného vzťahu nie.
Dôvod: Ak sa tvojmu priateľovi ich názor viac pozdával, ako ten tvoj, máš jednoducho veľký maler. Bude sa ti s ním ťažko žiť. Byt vo vzťahu s tzv. nezrelym chlapom, ktorý je napojený ešte na tzv,,pupočnú šnúru” je najhoršie čo tá mohlo postrehnúť.
Kým on nedostane svoj vlastný rozum, budeš pociťovať to, čo aj teraz. Jednoducho vo všetkom budeš druhoradá.
(Prepáč za pupočnú šnúru, je to iba moje označenie, žiaden hejt, pre takých chlapov, ktorí sa dajú ovplyvniť názormi rodičov, aj keď to partnerovi vadí) , nechcem písať, že pre vás chceli zle, ale jednoducho oni sa vam budú pratat do života, aj keď už ich názory a rady a pomoc nebudete potrebovať a vôbec si to nebudú uvedomovať. Naopak
@pink@34 ja sa s nim snazim komunikovat ale to s nim niekedy velmi tazko... On bud nepovie co mu je a clovek si ma domysliet preco je urazeny,alebo sa vyjadri nejasne... Vravim ze je fajn ze mame byt ako rezervu, v dnesnej dobe je tazko daco zohnat aj ked si myslim ze ked by nebol byt tak nejaky privat alebo podobne... To je vsetko fajn, na druhej strane mu za to nikdy nedokazem byt uppne vdacna lebo som nikoho o nic neprosila aby nieco vybavoval, a to co ma zarazilo ze nepotreboval za potrebne vediet moj nazor na to vsetko... A este aby toho nebolo malo to obratil proti mne ze som sa vraj nedostatocne zaujimala o nasu buducnost...
Bez komunikácie, ako rozmýšľam, by sa ten môj vlastný vzťah zrutil ako domček z karát. Je to to najdôležitejšie čo dve osoby musia mať a budovať si, aby bola viditeľná bez slov.
To znamená, že sa budete chápať, len čo sa na seba pozriete. A zas, keď príde problém, sadnete si a budete ho riešiť.
Ako si to predstavuješ, co bude medzi vami dvoma postupom času, ak to na začiatku je take onaké? Najhoršia je ticha domácnosť a potom tesne za tým, keď sa jeden snaží a druhý sa pred ním vôbec neotvára.
Skúste nad tým popracovať. Lebo sa môže stať, že nakoniec jediná vec, ktorá ta s ním bude viazať je hypotéka.
Berieš do úvahy aj to (ak by ste aj jedného dňa išli do zväzku manželského s partnerom)že nemáš žiadny nárok na tento byt ? AK bol tento byt akýmsi darom od jeho rodičov a stalo sa tak ešte pred manželstvom tak manželka naň nemá žiadny nárok ? Ty tam budeš aj platiť? Ako to bude s energiami ? Si na zmluve aj ty ?
@patriska@40 ale tak azda o takom financnom zavazku som mala pravo vediet nie... Proste mne ide o ten princip... Bolo rozhodnuté o mna bezo mna a paradoxne teraz mam pochybnosti o nasom vztahu
@pink@36 ten byt uz je kupeny, a zavolal ma aby som pomohla s vypratavanim tak tam som hoprvykrat videla, dovtedy mi nikto o nicom nedal vediet, on mi odvtedy ani neodpisuje ja uz nechapem o co mu ide...ja sa s nim snazim vzdy otvorene komunikovat ale on proste toto zrobil ze ma takto postavil pred hotovú vec... mali sme na to aj hadku potom sme vychladli zavolal ma tam a ani mi odvtedy nepise ani nic nerozumiem co to ma znamenat... ja som sa pred ním aj pred rodicmi vyjadrila, ze je to priestranny byt je fajn ze je v centre mesta, a k nemu som povedala ze mi o nicom nedal vediet ja som o nicom nevedela ze som mala pravo sa vyjadrit normalne slusne som to povedala este som im aj pomohla tak neviem o co mu ide co sa zas neozyva ja sa mu ozyvat vzdy prvá nebudem ak je urazený jak decko tak nech je nech si hadze vinu na mne ale v prvom rade kto tu ma byt pravo nasrata som ja
Neschopný niečo riešiť sám. Keď nevidel potrebu ti povedať o tom, či vôbec chceš ísť bývať, kam chceš ísť bývať, a či sa ti ten byt páči, a povedať ti, že to vie zaplatiť, atď. ... predpokladám, že rodičom narozprával niečo iné, a oni to vybavili... alebo v tom idú spolu, aby bývali blízko a kašlali na teba...
Akože neviem ako toto niekto môže urobiť. To sa jeho rodičom vôbec nezdá hnusné, ani nepovedať partnerovi s ktorým chceš v byte bývať, že nejaký byt máš, že si zadĺžený po uši, či sa mu tam vôbec páči, a či tam chce bývať? ...
akože, zvažoval by som možnosti ako tam neísť a ten človek by ťažko získaval dôveru, možno na poslednú šancu, kým sa niečo podobné nestane. Aj to len v prípade, že si uvedomí, čo vlastne urobil.
@wistingher@44 keby som sa mala rozpisovat o tom dod etailov tak to zabralo vela casu neskutocne... ja som mu nedala ziadne povolenie vybrat nejaky byt za mna...aj jeho mame som vysvetlila ze som o nicom nevedela lebo nikto mi o nicom nepovedal...ale nevyzerala byt nejaka zaskocena, tak neviem ci to sa spolu dohodli alebo aj medzi nimi zlyhava komunikacia...po tomto mam kazdopadne problem mu verit na 100 percent a este ma dostalo ze to cele obratil proti mne
@willbebetter@45 ja vazne neviem mam pochybnosti o nasom vztahu... ked on neni schopny normalne komunikovat... viem ze nic neni v zibote idelany ani vztah ani ja ani on ale toto je podla mna naozaj vazna vec...dokonca som bola pomoct ten byt aj vypratat, a odvtedy mi ani nepíse nic...uz je to par dni...predtym som sa skoro vzdy ja prva ozývala, zaujimala a nemienim stýále ak je za nieco urazeny je to jeho problém ja som ta co tu ma pravo byt nasrata
este by mohol u rodicov vybavit noveho Touarega na leasing ked uz su taki rozbehnuti. ten budete samozrejme tiez splacat vy, ale to az ked budete mat pracu, takze ziaden stres
@wowko@49 to bola ironia. jeho pristup je uplne zcestny a vykaslala by som sa nanho. navyse vobec nie si zaviazana, absolutne nic ta v tejto situacii nedrzi a mozes dat od toho pokojne ruky prec. je to proste jeho problem
No a neviem na birdzi lepší? Ten má aspoň byt, už teraz je ďaleko za priemerným birdzákom. Ako keď máš na výber kokota a kokota s bytom tak stále je ten kokot s bytom lepší
@wowko Inak prosím ťa utekaj. To je zas boreček, ktorému očividne riadia život rodičia a nevie sa voči nim očividne vzoprieť. Dúfam, že byteček je ešte v dojazdovej vzdialenosti rodičov a už majú vymyslené aj to, že ty vlastne budeš na matersej stejnak, takže ho budú mocť platiť oni... Ale ako fakt, čudujem sa že to buď jeho rodičia, alebo oni nezastavili. Ako mať decká študentov a planovať si zadĺžiť ich bez vedomia jedneho z nich to je trosku moc toto... Verim ze to bol taky ten dobry umysel v ktorom vlastne vykvitne niekoho vlastnost naplno a aspon vidis pri kom si.
Popravde tvoj napad bol asi najlepsi co ste mohli podniknut. Zo zaciatku privat, najst si pracu a etablovat sa v nej. Jedna vec je, ze aspon budete vidiet na kolko si mozete dovolit sa zadlzit, druha a omnoho podstatnejsia vec je, ze pri spolocnom byvani si asi najviac ujasnis ci chces s danym clovekom zit, takze podnajom plne idealny a potom kludne nieco vlastne
@karlotiskot@51 ved aj ja mam rpdicov a taketo nieco by nikdy nespravili, resp spolu so mnou... Ja ani neviem jak to predostrel svojim rpdicom, a co im narozpraval ja som iba s nim komunikovala... Teda bola som postavena pred hotovu vec... Moji rodicia nam ponechali volnost anestarali sa nam do zivota tak ako ti jeho.. Ak to takto ma byt v buducnosti tak ja snim takto nebudem moct zit
Rodicia nech byt daju do prenajmu. Bude sa splacat sama a ty mu jemne naznac, ze budete si planovat zivot spolu posvojom. Inak posles odrezane gule jeho rodine ked im zjavne patria.
toto je cele zle ale na druhej strane, všetky vybavovačky, ktore v živote budete mať, urobia jeho rodičia maš svaty pokoj takže vieš aj sama kam to smeruje aj ked budete mať dieťa, tak ti bude jeho matka do toho kecať , ak nie rovno vychovávať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Ja si nedovolím vybrať ani len luster do bytu bez poradenia sa s priateľom.
A na všetky obhliadky sme chodili spolu…
To on ti nepovažoval ani za dôležité povedať, keď si sa ty akože “nezaujímala” ? Čo si sa ho mala pýtať každý deň že “hej nehľadas náhodou poza môj chrbát niečo”?
A ešte to že dáva vinu na teba… ako ja si myslím že je asi zvyknutý na úplne iný štýl jednania, ktorý považuje sa samozrejmý. Určite by som sa o tom porozprávala s ním, možno s nejakým odstupom času, kým vychladnete… predpokladám, že on si mysli, že ti urobil nejakú obrovskú láskavosť… vysvetlila by som mu svoj postoj.
V každom prípade Di to ale treba prediskutovať s ním, a ak ten byt naozaj nechceš, tak nech ho zruší a nájdite si spolu v meste, na ktorom ste sa reálne dohodli
Samozrejme prvý pocit, ktorý by som ja osobne asi mala by bol, že tam s ním bývať nepôjdem a nech si tam býva sám. Avšak treba si povedať na rovinu, že doba je zlá a vybaviť v dnešnej dobe pekné a samostatné bývanie, ešte v pozícii študenta nie je práve jednoduchá záležitosť. Určite by som to nenechala len tak, no dôvod na rozchod alebo nejaké odlúčenie (ak ho skutočne ľúbiš) by to taktiež nebol.
Vysvetlila by som mu, ze ved to je aj zabava hladat byty a chodit spolu na obhliadky ja by som bola fest nahnevana, ze ma z toho vynechal...Akokeby tvoj nazor, tvoje potreby vobec nepokladal za rovnocenne a hodnotne.
A toto pomoc nie je..Pomoc by bola, ak by ste si spolocne vybrali byt a vtedy by sa jeho rodicia ponukli ze vam mozu pomoct s hypotekou..
Este mi to pripada tak, ze jeho rodicia chceli aby zostal v rodnom meste tak toto cele spiskali oni, aby mali synacika blizko, bezohladu na to ci sa rozidete...Vsak tvoj frajer bol vobec na obhliadke toho bytu?
A ocividne ten nedostatok komunikacie maju v rodine, lebo tiez sa mi zda absurdne aby si vzali hypoteku na tak obrovsku vec ako je byt, ocakavali ze to zaplatis a ani sa ta nespytali.. A pride mi zahadne ako sa im to vobec podarilo utajit, vsak to museli riesit aspon 2 mesiace...
Povedala by som, ze jeho rodicia vyuzili svoju financnu moc na to, aby vam urcili kde budete byvat. A to je hnusne. Takto nezistna pomoc nevyzera. Uplne chapem tvoje sklamanie a rozhorcenie... Ale vela rodicov ma tento syndrom, ze maju potrebu rozhodovat za svoje deti a urcovat im buducnost.
Ja byt na mieste tvojho frajera tak by som tiez bola nehnavana na svojich rodicov.
akoze takto, byt sa da stale predat aj ked je nanho hypoteka.. stale sa da odstupit od zmluvy, aj ked pridu o nejaku zalohu...
Urcite sa nenechaj do nicoho nutit ani sa financne viazat, len za to ze uz je "vybavene"...
Najdi si lepsieho, tu na Birdzi sa to nimi hemzi
@2 no ja by som sa s takýmto človekom hneď rozlúčila komunikácia je vo vzťahu pre mňa na prvom mieste, my sme sa pred týždňom s mužom zosťahovali a ja neobjednám ani sadu tanierov a posteľné prádlo bez toho, aby som ho aspoň ukázala mužovi proste no go, o všetkom diskutujeme spolu, je to naša domácnosť proste
Čiže sa chceš uistiť, že si urobila dobre?
1. Hneď ako som prečítala prvý tvoj príspevok, som si povedala, že tam viazne komunikácia, ale toto ti už napísali aj predo mnou
2. Ďalej si ozrejmila, že je veľmi naviazaný na svojich rodičov a že ste chceli byt v inom meste, ale jeho rodičia ho chceli pri sebe. Vybavili hypotéku a teraz máš byť za všetko vďačná.
Z materiálneho hľadiska áno aj. Môžeš byt vďačná.
Z hľadiska vášho vzájomného vzťahu nie.
Dôvod: Ak sa tvojmu priateľovi ich názor viac pozdával, ako ten tvoj, máš jednoducho veľký maler. Bude sa ti s ním ťažko žiť. Byt vo vzťahu s tzv. nezrelym chlapom, ktorý je napojený ešte na tzv,,pupočnú šnúru” je najhoršie čo tá mohlo postrehnúť.
Kým on nedostane svoj vlastný rozum, budeš pociťovať to, čo aj teraz. Jednoducho vo všetkom budeš druhoradá.
(Prepáč za pupočnú šnúru, je to iba moje označenie, žiaden hejt, pre takých chlapov, ktorí sa dajú ovplyvniť názormi rodičov, aj keď to partnerovi vadí) , nechcem písať, že pre vás chceli zle, ale jednoducho oni sa vam budú pratat do života, aj keď už ich názory a rady a pomoc nebudete potrebovať a vôbec si to nebudú uvedomovať. Naopak
Bez komunikácie, ako rozmýšľam, by sa ten môj vlastný vzťah zrutil ako domček z karát. Je to to najdôležitejšie čo dve osoby musia mať a budovať si, aby bola viditeľná bez slov.
To znamená, že sa budete chápať, len čo sa na seba pozriete. A zas, keď príde problém, sadnete si a budete ho riešiť.
Ako si to predstavuješ, co bude medzi vami dvoma postupom času, ak to na začiatku je take onaké? Najhoršia je ticha domácnosť a potom tesne za tým, keď sa jeden snaží a druhý sa pred ním vôbec neotvára.
Skúste nad tým popracovať. Lebo sa môže stať, že nakoniec jediná vec, ktorá ta s ním bude viazať je hypotéka.
Akože neviem ako toto niekto môže urobiť. To sa jeho rodičom vôbec nezdá hnusné, ani nepovedať partnerovi s ktorým chceš v byte bývať, že nejaký byt máš, že si zadĺžený po uši, či sa mu tam vôbec páči, a či tam chce bývať? ...
akože, zvažoval by som možnosti ako tam neísť a ten človek by ťažko získaval dôveru, možno na poslednú šancu, kým sa niečo podobné nestane. Aj to len v prípade, že si uvedomí, čo vlastne urobil.
No a neviem na birdzi lepší? Ten má aspoň byt, už teraz je ďaleko za priemerným birdzákom. Ako keď máš na výber kokota a kokota s bytom tak stále je ten kokot s bytom lepší
@wowko Inak prosím ťa utekaj. To je zas boreček, ktorému očividne riadia život rodičia a nevie sa voči nim očividne vzoprieť. Dúfam, že byteček je ešte v dojazdovej vzdialenosti rodičov a už majú vymyslené aj to, že ty vlastne budeš na matersej stejnak, takže ho budú mocť platiť oni... Ale ako fakt, čudujem sa že to buď jeho rodičia, alebo oni nezastavili. Ako mať decká študentov a planovať si zadĺžiť ich bez vedomia jedneho z nich to je trosku moc toto... Verim ze to bol taky ten dobry umysel v ktorom vlastne vykvitne niekoho vlastnost naplno a aspon vidis pri kom si.
Popravde tvoj napad bol asi najlepsi co ste mohli podniknut. Zo zaciatku privat, najst si pracu a etablovat sa v nej. Jedna vec je, ze aspon budete vidiet na kolko si mozete dovolit sa zadlzit, druha a omnoho podstatnejsia vec je, ze pri spolocnom byvani si asi najviac ujasnis ci chces s danym clovekom zit, takze podnajom plne idealny a potom kludne nieco vlastne