Spôsobuje fanúšikovanie nejakému športu, napr. futbalu nejakú psychickú poruchu? Lebo ako inak mám chápať, že v celku normálni ľudia sú v momente nejakého zápasu premenených na fanatických fanúšikov, ktorí chlacú, vrieskajú a sú nabudený do bitky?
@Tomas ja si myslim, ze kto nema agresivitu v povahe, hoci aj niekde hlboko, tak moze byt kde chce a sa neprebudi, ja tiez chodim pravidelne na futbal, ale ultras sa stranim, chodim lebo fandim a milujem ten sport, ale bitky idu mimo mna, ja sa venujem len sportu kvoli ktoremu som tam prisiel
Ja si myslím, že nie a že je to vlastne skôr naopak ...
Že nejaké, nazvime to vnútorné napätie, núti človeka k jeho uvoľneniu, napríklad prostredníctvom takéhoto vykričania sa ...
A že to bude o dosť lepšie ako vykričanie sa v nejakej inej situácii ...
No napriek tomu podobný zápal v okolí väčšinou nemusím a často sa aj s bratom smejeme, keď sa ocino prehnane ponorí do sledovania SVK reprezentácie v akomkoľvek športe, čo je často sprevádzané frflaním ...
S tou agresivitou to tak jednoduché nebude, obávam sa, že nie je problém ju prebudiť aj u nekonfliktného človeka, len by na to bolo asi potrebné niečo iné ako iba nejaký futbal ...
A niekde hlboko v povahe má agresivitu asi každý, že by sa človeku podarilo tak dokonale zbaviť prírodných charakteristík, tomu neverím ...
@Tunidlo no asi to bude tak, ze kto nebude stacit len futbal...lenze to je tak, ze ked idem ku nam na stadion, tak banda vymletych nackov uz dlho pred zapasom okupuje pohostinske zariadenei a potm sa velmi nieje comu cudovat..ale dalsia vec je, ze ked sme hrali s AS Roma tak boli listky drahe, takze holohlavi asi setrili peniaze, na zapas neprisli a bola tam vyborna atmosfera, vyborny zapas bez primitivnych prejavov..Mozno ze agresivita je skutocne v kazdom z nas, ale len primitiv ju uvolnuje bitkami a pod.
o zvládaní agresivity je celkom dobrý film "Nikdy to nevzdávaj" ked som to šiel pozerať som myslel že to bude dobrá blbosť ale príjemné prekvapenie... o otvorenom internetovom živote ,nejaké súboje (zaujímavé aj ked najprv trochu drsné)...
a k tomu futbalu to bude asi davová psychóza alebo ako sa to volá. A s pohodovými ludmi je aj davová psychóza celkom super zážitok
ja osobne to považujem za psychickú poruchu vtedy, keď človek pre pozeranie nejakého športu niečo obetuje (zvyčajne sú to peniaze)... vďaka takýmto ošiaľom sa z príjemnej hry stáva boj o to, kto je väčší debil, aj preto napr. taký futbal nepozerám. moje vyjadrenie je k tomu asi také: futbal nepozerám, pretože nepodporujem agresivitu. keby to bolo o hre, tak ok, ale toto už je boj a boj je agresívny...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
mal som na strednej spoluziaka ktory ked sa bavilo o sporte alebo nieco zo sportom tak sa spraval uplne ako keby bol retardovany
Proste vykoni a fandenie , je proste enico este ked clovek lovil zver a podobne ked sa v tlupe bil aby ju mohol viest a to znamenalo ze bol najlepší
@Tomas ja si myslim, ze kto nema agresivitu v povahe, hoci aj niekde hlboko, tak moze byt kde chce a sa neprebudi, ja tiez chodim pravidelne na futbal, ale ultras sa stranim, chodim lebo fandim a milujem ten sport, ale bitky idu mimo mna, ja sa venujem len sportu kvoli ktoremu som tam prisiel
Že nejaké, nazvime to vnútorné napätie, núti človeka k jeho uvoľneniu, napríklad prostredníctvom takéhoto vykričania sa ...
A že to bude o dosť lepšie ako vykričanie sa v nejakej inej situácii ...
No napriek tomu podobný zápal v okolí väčšinou nemusím a často sa aj s bratom smejeme, keď sa ocino prehnane ponorí do sledovania SVK reprezentácie v akomkoľvek športe, čo je často sprevádzané frflaním ...
S tou agresivitou to tak jednoduché nebude, obávam sa, že nie je problém ju prebudiť aj u nekonfliktného človeka, len by na to bolo asi potrebné niečo iné ako iba nejaký futbal ...
A niekde hlboko v povahe má agresivitu asi každý, že by sa človeku podarilo tak dokonale zbaviť prírodných charakteristík, tomu neverím ...
robil som teraz na tej psíčkarskej výstave v BA a utvrdilo ma to v tom, že áno psíčkari sú prijebaní
a k tomu futbalu to bude asi davová psychóza alebo ako sa to volá. A s pohodovými ludmi je aj davová psychóza celkom super zážitok