Potreboval by som váš názor na vec: mám doma už starožitný klavír na ktorom hrajem ale potrebujem digitálny aby som mohol nahrávať moje výplody, teraz ale nastáva problém, mám si aj ten klasický klavír nechať, alebo ho predať a kúpiť digitálne piano? Samo
Zapisuj si. Ja osobne by som ho nepredal. Ale to by som urobil ja. Ja keby som hral roky na klavíri naučil by som sa aj ako zapisovať tie noty. Samozrejme ak sa chceš prezentovať na internete tak by sa hodilo nejaké, ktoré by si mohol prepojiť s PC. Budem to tu písať už asi tretí krát, že by som sa chcel naučiť hrať. Momentálne sa učím pracovať s FL Studio a tam by sa to zišlo. Ak to čo máš je dobrý klavír tak ja by som si ho nechal ako som už písal. Ale musíš sa sám rozhodnúť čo ti je lepšie.
Ak máš taký hodnotný klavír (čiže musí mať aj zvuk odpovedajúci tomu), tak si ho určite nechaj. a @1
Lebo na digitálnom sa síce nahráš, ale pokazíš si techniku + podľa mňa sa dosť ťažko prechádza z klavíra na digitál/keyboard a naspäť..
Ale tak ak chceš radšej hentie veci, zídu sa ti a nahrávaniu skladieb sa chceš venovať poriadne (nie raz za mesiac tak sprav ako plánuješ
Tak je to vynikajúci klavír, už ho máme doma asi osem rokov, zatiaľ bol ladený len dvakrát, sám "ladič" povedal že ten klavír je kúpa storočia, že krídla chodí ladiť aj každý polrok a tento drží.. Ale fakt by som potreboval digitálne piáno, lebo hrám aj na gitare a keď budem chcieť dať niečo dokopy, tak noty mi nepomôžu... V prípade že by som klavír predal, cena by určite nešla pod 1500€, naviac aj tak bol ohodnotený, tým pádom by mi po kúpe piána zvýšilo 1000€ Je ťažké sa rozhodnúť, ale ten klavír je fakt výnimočný, precestoval európu, a už viac ako 50 rokov je na Slovensku, predchádzajúci majiteľ ho mal 42 rokov, ale 30 rokov na ňom nikto nehral, a predtým ho mal zase niekto iný, u nás už bude 9. Rok, tak má za sebou pestrú históriu
A práve preto chcem digitálne piano s kladivkovou mechanikou, aby to čo najviac pripomínalo klavír.. A keďže najnovšie už máme aj kapelu, tak raz za mesiac to určite nebude
Ak je taký super super, vymením za náš digitálny!
Ale vážne, ak je taký ako hovoríš, cena by podľa mňa bola ešte vyššia..
A zase tie digi tiež nestoja 500 euro, pozor..
Ja by som si takýto klavír nechala.
@normalGuy určite nepredávaj, ten klavír si bude držať hodnotu aj naďalej, resp jeho hodnota bude pomaly rásť. Pri novom digitále, ntb, zrkadlovke - čo sú spotrebné veci - hodnota klesne ihneď po kúpe, takže čiste z fin. hladiska si len pohoršíš. + ten starý klavír má aj historickú, umeleckú hodnotu.
Najlepšie urobíš ak si zarobíš na to čo chceš (nieje to zas tak vela), inak by si po čase mohol lutovať predaj hodnotného klavíra.
Ja neviem teraz ako, ale klavír máme tak nešťastne umiestnený, že keď cvičím tak ma počuť na celý dom, a to mi strašne vadí, keď chcem tvoriť, potrebujem kľud, a ten som doteraz nemal.. A aj preto by mi vyhovoval digitálny klavír, naviac ten má vždy čistý zvuk, nerozladí sa a za naladenie zacvakám 150€.. Mne by vyhovoval ten digitálny, a keby som mal nechať aj klavír, tak si naň nenašporím, lebo nutne potrebujem ntb, už 2 mesiace som bez pc...
keď máš tú kapelu,určite by sa ti digitálne piano šiklo a zasa 500€ si našetríš za pomoci rodičov
ale nepredávaj ho v žiadnom prípade,budeš to ľutovať (ja som dala preč len moje staré noty a bolo mi tak ľúto ..)
a je pekné,že sa tomuto venuješ ...a kapelu ti závidím
a kombinácia piáno a gitara je úplne top.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Lebo na digitálnom sa síce nahráš, ale pokazíš si techniku + podľa mňa sa dosť ťažko prechádza z klavíra na digitál/keyboard a naspäť..
Ale tak ak chceš radšej hentie veci, zídu sa ti a nahrávaniu skladieb sa chceš venovať poriadne (nie raz za mesiac tak sprav ako plánuješ
Ale vážne, ak je taký ako hovoríš, cena by podľa mňa bola ešte vyššia..
A zase tie digi tiež nestoja 500 euro, pozor..
Ja by som si takýto klavír nechala.
Najlepšie urobíš ak si zarobíš na to čo chceš (nieje to zas tak vela), inak by si po čase mohol lutovať predaj hodnotného klavíra.
ale nepredávaj ho v žiadnom prípade,budeš to ľutovať (ja som dala preč len moje staré noty a bolo mi tak ľúto ..)
a je pekné,že sa tomuto venuješ ...a kapelu ti závidím
a kombinácia piáno a gitara je úplne top.