Minule som sa rozprávala s kamoškou o výške. Akože kam by chcela ísť a tak. A povedala mi,že môže ísť kam chce, lebo že jej rodičia dajú úplatok tak cca 200 000 Sk (nece sa mi prerátavať na ojra). A ja, že ako načo je to dobré, lebo je to fakt dosť múdra
je to tak vsade, uplatky sa beru... ale mna este viac serie prijmanie studentov podla znamosti... spoluziacka chce ist rovnako ako ja na psychologiu, akurat ze ona tam uz je "vopred prijata" po znamosti.. cize tak
20 000sk za isté prijatie na hocakú výšku? Z lacného kraja voľáko, to by každý stredoškolák vzal jednu letnú brigádku a mal by to vo vrecku. Skôr rodinkárenie, známy to nešvár
Je tam 200 000 heh to je uz trosku viac ... a je to pravda uplatky su vsade, ale tak mal by som asi lepsi pocit keby ma zoberu na zaklade mojich vedomosti.
ved to je spravodlivost, ked si niekto zarobi 200 000sk na uplatok tak co je na tom nespravodlive, zarob si aj ty. ale podla mna je to blbost, ked sa chces dostat na vysku tak nepotrebujes uplatky staci spravit prijmacky alebo si vybrat skolu ktora zoberie vsetkych a potom si to prerieduje.
Nič neobyčajné...moja bývala spolužiačka, najsprostejší človek akého som kedy videla, ledva napísala troslovnú vetu bez chyby bola prijatá na školu kde sa hlási najviac ľudí a prijatých býva cca 20....
takýmito vecami sa nerozčuluj... ich problém, tiež poznám xyz rozmaznancov a mňa to strašne odradilo lebo na výške asi najviac zo všetkých škôl vidieť tú nespravodlivosť...
dobre trochu si to rozoberiem pomocou uplatku sa dostane na skolu, na ktoru by sa normalne nedostala... to znamena, ze na tej skole sa jej nejak extra darit nebude a urcite vyleti v prvom rocniku, ako to byva na tazkych skolach... ak v tom uplatku je zahrnute aj to, ze prejde cez vsetky skusky a bla bla... proste za tych 200 000 ma rovno aj diplom, tak ten diplom je jej uplne na nic...
a zas ten uplatok nejde dat len tak, ze prides napr. za dekanom jebnes mu na stol 20 000 a si prijaty... to treba zrejme nejake znamosti, nie?
a ja som sa dostala na právo bez úplatku a bez známostí. zas taká veda to nie je.
ale presne ako písal @strejdabob , ak sa niekto nedostane cez prijímačky a len si zacvaká, tak pochybujem, že prežije prvý ročník. A ak si zaplatí skúšky, po získaní diplomu bude tak či tak nepoužiteľný.
tak vo co go? snaž sa urobiť svoje maximum aj aby ťa vzali, aj aby si úspešne študovala.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Ale peniaze niesú všetko to si treba zapamätať
a zas ten uplatok nejde dat len tak, ze prides napr. za dekanom jebnes mu na stol 20 000 a si prijaty... to treba zrejme nejake znamosti, nie?
ale presne ako písal @strejdabob , ak sa niekto nedostane cez prijímačky a len si zacvaká, tak pochybujem, že prežije prvý ročník. A ak si zaplatí skúšky, po získaní diplomu bude tak či tak nepoužiteľný.
tak vo co go? snaž sa urobiť svoje maximum aj aby ťa vzali, aj aby si úspešne študovala.
a spravodlivosť nasadla na k*k*t a išla do p*č*e...stará známe vec...
a z môjho okolia fakt nepoznám človeka, ktorý by na VŠ dával úplatky alebo rodinkárčil. ale je mi jasné, že to nie je až také ružové.