Myslíte si, že je vo svete spravodlivo "rozdelené" šťastie? Príklad - človek sa narodí bohatým rodičom, dostane všetko po čom mu srdce túži, vyštuduje na dobrej škole, neskôr majiteľ firmy, ktorý je zabezpečený do konca života. Človek (2) sa narodí v prie
a kto povedal že peniaze robia šťastie? ... O___o všetko má svoj význam alebo nemá, ale jedine načo môžeš nadávať a to sebe - že nedokážeš byť šťastná len preto že závidíš... inak aj ja závidím ale poviem taký príklad.
Mám spolužiačku ktorej závidim prečo? má super známky (a to nie len preto že sa učí ale všetko sa jej odpúšťa ak nebidaj dostane štyrku tak učiteľka neuzná testy a pod. iba jednotkárom) ono si každý vydýchne ale ide o princíp. Prosto samé jednotky na vysvečku, učiteliu ju vynášajú do nebies, nebodaj jej niečo nepovedia lebo má bohatého ocka lekára ktorý je ich lekárom... mama robí sudkyňu čiže má o celú budúcnost stopro postarané. Nemusí sa o nič starať. Bežne chodí po obchodoch s ticíc eurovkou (no zo sestrou ešte). Tak ja jej závidím, ale je to fajn holka (za to že jej závidim tak to je mojha chyba ale vôbec sa tým nechváli dokonca sa za to hanbí, alebo sa s tým nevystrkuje) tak a ona závidí všetkým ostatným z našej triedy že nebýva v meste ale niekde v dedine v dome. A nemá tam žiadnych priateľov, prosto nuda život. čiže je to tak čudné ale svet síce nie je spravodlivý ale prosto tak to je že musíš sa s tým čo máš vysporiadať
ale tak ono zase nejde vždy len o peniaze.. napríklad človek (1) má peniaze ale nemusí mať dobré vzťahy, alebo horšie zdravie než človek (2).. podľa mňa je to tak vyvážené aj keď sa to možno na prvý pohľad tak nezdá
@1ivanushka1 ale sú ľudia, ktorý sa majú aj dobre - či po zdravotnej a finančnej stránke, a ako sa vraví - chudobnému aj z hrnca vykypí.. je to tak nie?
@denca91 veď vravím, že to neviem presne pomenovať, ale napr. už len fakt, že úplne všetko má a nemusí sa o nič starať mi príde desivý, pretože prichádza o ten šialene dobrý pocit z víťazstva, keď si niečo získa vlastnou zásluhou, a nie, že ´maminka s tatinkom mi dali´
@denca91 ale zase je pravda aj že každý si je strojcom vlastného šťastia.. keď sa človek narodí do chudobnej rodiny a je odhodlaný v budúcnosti viesť iný život tak to dokáže, lebo to chce.. bolo aj je kopec takých ľudí.. a človek ktorý sa narodí do bohatej rodiny s tými peniazmi vyrastá, stále ich má dostatok, tak si to proste stále priťahuje.. ale rovnako o ne môže potom prísť alebo čo.. proste to záleží od človeka ja neviem proste podľa mňa je to vyvážené
zakladatel tohto fora je dobry obmedzenec. a samozrejme,ze zivot nie je spravodlivy ale je dolezity tvoj postoj k nemu.ak sa pozeras na pohar ,ze je poloprazdny a nie ze je poloplny tak pravdepodobne budes len vyplakavat a pohorsovat sa za kompom a lutovat sa,ze svet je nespravodlivy a ty si nestastny.
sprav nieco pre to aby aj tvoje deti sa narodili do takej rodiny, podla teba zrejme dokonalej ked to tak opisujes,ale pozor kazda minca ma dve strany a aj tato situacia ma iste nevyhody ale taki zavistlivci ako si ty to asi nepochopia resp. odmietaju vidiet.
k tomu pripadu c.2 neviem co je zle na takomto zivote, ako si to opisala proste priemerny zivot a ked chces nieco extra tak makaj aby si sa k tomu aj dopracovala. v kazdom pripade si treba uvedomit,ze peniaze nie su vsetko a tie naozaj najcennejsie veci nemozno kupit a to neznamena,ze vystuduje dobru skolu a je do konca zivota zabezpeceny lebo zdedi nejaku firmu. sa preber!!
1. Buďte všetci radi čo žijete v priemerných rodinách že ste sa nenarodili kdesi v Afganistane alebo Somalsku.
2. Ako vôbec môžem posudzovať že či je to spravodlivé keď ani nepoznám dôvody(Otázne je či to má nejaký dôvod). Ja si to vysvetľujem tak že síce každý začína na inom štartovacom mieste ale zmyslom je sa z toho štartovacieho miesta posunúť čo najďalej v rámci možností a talentov ktoré dostal. Napríklad čo sa týka šťastia tak myslím že patrím do top časti populácie a beriem to ako výzvu a zodpovednosť. Proste že som tou zhodou okolností dostal do života viac ako väčšina ľudí(a to nemyslím peniaze) tak je aj na mne aby som to maximálne zhodnotil. Celkom sa mi páči na túto tému v biblii podobenstvo o talentoch. Každý dostal inak ale keď dobre hospodáril bol odmenený a keď vrátil len to čo mu bolo dané tak bol potrestaný.
@barbydka prečo si myslíš, že som obmedzenec?Preto že ma zaujíma názor iných? Napísala som niekde že závidím iným? že som nespokojná? Napísala som, že do akej "skupiny" patrím? Napísala som, že je niečo zlé na prípade číslo 2? Moja pekná, preber sa ty, lebo očividne preháňaš..
Niekto by povedal, že nie je, ja by som to formulovala tak, že o tom sa ani nedá uvažovať ako o spravodlivosti, to je len také naše vnímanie. A rada by som upozornila na fakt, že všetci tu sme mali svinské šťastie, že sme sa nenarodili v krajine tretieho sveta.
Ale na druhej strane. Čo považuješ za šťastie? Tvoja definícia súvisí s materiálnym zabezpečením .......ale to nie je šťastie. Šťastie je, keď máš každý deň dôvod na úsmev, keď máš okolo seba ľudí ktorých máš rada....... skutočné šťastie je o tom, ako cítime život ... a čo robíme pre to, aby sme tie dôvody na šťastie mali!
Mám rada jednu knihu o šťastí, čitala som ju nedávno a tam autorka presadzuje spôsob šťastného života (a veru nesúvisí to priamo s tým, čo máme, alebo čo nám život pridelil) ...... odporúčam tu: štýl - ŠŤASTIE - možno tam nájsť veľa inšpirácie .-)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
@5 je jasné, že aj človek (2) môže byť spokojný
Mám spolužiačku ktorej závidim prečo? má super známky (a to nie len preto že sa učí ale všetko sa jej odpúšťa ak nebidaj dostane štyrku tak učiteľka neuzná testy a pod. iba jednotkárom) ono si každý vydýchne ale ide o princíp. Prosto samé jednotky na vysvečku, učiteliu ju vynášajú do nebies, nebodaj jej niečo nepovedia lebo má bohatého ocka lekára ktorý je ich lekárom... mama robí sudkyňu čiže má o celú budúcnost stopro postarané. Nemusí sa o nič starať. Bežne chodí po obchodoch s ticíc eurovkou (no zo sestrou ešte). Tak ja jej závidím, ale je to fajn holka (za to že jej závidim tak to je mojha chyba ale vôbec sa tým nechváli dokonca sa za to hanbí, alebo sa s tým nevystrkuje) tak a ona závidí všetkým ostatným z našej triedy že nebýva v meste ale niekde v dedine v dome. A nemá tam žiadnych priateľov, prosto nuda život. čiže je to tak čudné ale svet síce nie je spravodlivý ale prosto tak to je že musíš sa s tým čo máš vysporiadať
» www.birdz.sk/webka/lenkaska1...
a inak @13
sprav nieco pre to aby aj tvoje deti sa narodili do takej rodiny, podla teba zrejme dokonalej ked to tak opisujes,ale pozor kazda minca ma dve strany a aj tato situacia ma iste nevyhody ale taki zavistlivci ako si ty to asi nepochopia resp. odmietaju vidiet.
k tomu pripadu c.2 neviem co je zle na takomto zivote, ako si to opisala proste priemerny zivot a ked chces nieco extra tak makaj aby si sa k tomu aj dopracovala. v kazdom pripade si treba uvedomit,ze peniaze nie su vsetko a tie naozaj najcennejsie veci nemozno kupit a to neznamena,ze vystuduje dobru skolu a je do konca zivota zabezpeceny lebo zdedi nejaku firmu. sa preber!!
2. Ako vôbec môžem posudzovať že či je to spravodlivé keď ani nepoznám dôvody(Otázne je či to má nejaký dôvod). Ja si to vysvetľujem tak že síce každý začína na inom štartovacom mieste ale zmyslom je sa z toho štartovacieho miesta posunúť čo najďalej v rámci možností a talentov ktoré dostal. Napríklad čo sa týka šťastia tak myslím že patrím do top časti populácie a beriem to ako výzvu a zodpovednosť. Proste že som tou zhodou okolností dostal do života viac ako väčšina ľudí(a to nemyslím peniaze) tak je aj na mne aby som to maximálne zhodnotil. Celkom sa mi páči na túto tému v biblii podobenstvo o talentoch. Každý dostal inak ale keď dobre hospodáril bol odmenený a keď vrátil len to čo mu bolo dané tak bol potrestaný.
Ak pánboh dá, tak im bude horšie, všetci dúfame s tebou
A k tvojej otázke : nič nie je spravodlivé. Korupcia, sebeckosť a drzosť vládnu nad čestnosťou a dobrotou.
Ale na druhej strane. Čo považuješ za šťastie? Tvoja definícia súvisí s materiálnym zabezpečením .......ale to nie je šťastie. Šťastie je, keď máš každý deň dôvod na úsmev, keď máš okolo seba ľudí ktorých máš rada....... skutočné šťastie je o tom, ako cítime život ... a čo robíme pre to, aby sme tie dôvody na šťastie mali!
Mám rada jednu knihu o šťastí, čitala som ju nedávno a tam autorka presadzuje spôsob šťastného života (a veru nesúvisí to priamo s tým, čo máme, alebo čo nám život pridelil) ...... odporúčam tu: štýl - ŠŤASTIE - možno tam nájsť veľa inšpirácie .-)