rád by som vás požiadal o pomoc... v prípade uštipnutia/pichnuta/uhryznutia (neviem čo tá potvorka robí) sršňom by ste akú "prvú pomoc" navrhovali? nejde teraz o alergika, ani nijako podobne "reaktivného" človeka,
Oca uštipol sršeň vo chvíli, keď sa ich snažil zlikvidovať do nohy.. Nič sa mu nestalo..našťastie.. Dal si len ZODAC (tabletky) a na druhý deň bol fit..
Podla toho kam ta ustipne. Povedala by som ze cca od krku nahor to moze byt fakt nebezpecne, takze v takom pripade by som pri najmensom naznaku problemov (puchnutie, stazene dychanie...) sla s tym k lekarovi.
Inak klasika -ladove obklady, octanova mast, ichtamol...
srsne pri prvych mrazoch hynu. Zimu preckava jedine kralovna, niekde zasita pod korou... Organizmus moze rozne reagovat na ustipnutie srsnom. Ale pri obycajnom tipkovi, by to malo dost opuchnut a je to bolestive silno... Za par dni sa to da dokopy a je to v pohode... Kazdopadne pri naznakoch prvych komplikacii, ihned lekara vyhladat. Pokial len opuchnutie, tak mastit nejake masticky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
2. do zdravia
Inak klasika -ladove obklady, octanova mast, ichtamol...
Ale zavisi od toho, ci je clovek alergicky.
Mna napriklad raz ukusil pocas spanku srsen, vobec som nic necitil, rano sa zobudim, ruka napuchnuta a on si pokojne lieta po izbe
@denix tak si daj na okno sietku. Je teraz pred kazdym spankom kontrolujem kazdy kut izby, ci tam nahodou neciha nejake nebezpecenstvo
..asi k zvieratam