ja viem, ze tieto temy tu idu dookola, ale idem buduci rok na strednu a neviem na aku, uz som bola viac krat rozhodnuta, ale vzdy ma ktosi odhovoril, chcem sa spytat co sa v dnesnej dobe oplati studovat?(nepiste, ze co ta bavi, teraz je to nepodstatne)
Ja som mala tiez vseliake plany. SPSE, obchodna akademia, blah blah blah. Skoncila som na gympli a som neskutocne rada. Vzhladom na to, akym systemom nasa spolocnost funguje (v istom momente, ked to zacina byt dolezite, sa zabuda deti pytat, co chcu robit), dovolim si tvrdit, ze drviva vacsina deciek, ktore prave vychadzaju zo zakladnej skoly nevie co chce robit, alebo ak aj vie, nevie si predstavit, co to obnasa a tym padom to po skonceni studia zahodi na klinec a zacne odznova. Preto si myslim, ze gympel je super vec a mala by si skusit ten. A tam uvidis. Mozno si pomyslis, ze je hovadina len odsuvat rozhodnutie, ktore budes aj tak musiet spravit a lepsie je skor zacat na istej profesii, ale vacsina profesii, ktore budu v tej dobe, ked ty budes dospela, nebude existovat. Preto je najlepsie ist na nieco, co ti da vseobecny zaklad, ktory vyuzijes hocikde a potom neskor uz najdes konkretnu profesiu, o ktorej budes vediet s vacsou urcitostou predpokladat (pretoze ta od nej uz nebude delit tolko rokov), ze sa vyuzije. Ak ti teda zalezi na tom, ze co sa oplati...
ten istý problém mám, z jednej strany mi všetci hovoria že gymnázium je najlepšie a stredná škola nie, druhý že stredná škola, potom že gymnazisti ostávajú sedieť na zadku, zatiaľ čo ludia zo stredných škôl idú pracovať, ja fakt neviem, či mám ísť na gymnázium s pocitom že robím dobre a potom poprípade sedieť na zadku, alebo neviem.
@poke SOS ma nieco do seba, budes mat pracu, ale dovolim si tvrdit, ze vacsinou len vtedy, ak neplanujes rubat velmi vysoko. Lebo vacsina ludi tam ta bude tahat s inteligencnou urovnou dole. Nie ze by na gympli to bolo inak, ale urcite to nie je az take, ako na SOSkach.
a preco nechces ist na gymnazium??? ked si teraz nie si ista, no zaroven vies, ze chces ist na vysku, tak je to najlepsia volba, ocividne teraz niesi o ani jednej moznosti uplne presvedcena a za tie 4 roky sa toho moze zmenit viac nez dost, a potom bude tazsie ist zo stavebnej strednej na farmaciu na vysku alebo naopak
@kikushenka dik za vysvetlenie, ale teraz sa povráva že do pozornosti sa dávajú zamestnania s technickým zameraním, psychol´gov a pod. je na riť zbytočne, právnikov tiež, tak ja nwm - niežeby som to chcel študovať, uvádzam len ako príklad
@poke ale ved gympel sa nerovna humanitne zameranie mame aj predmety fyzika, chemia, matika a STU uprednostnuje gymplakov. Napriklad FEI (fakulta elektrotechniky a informatiky) im dava do vienka 50 bodov, pricom SOS elektro zamerania dostava iba 30.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
toto je nuda
Rozhodni sa sama kam chceš ísť. Lebo ti iní môžu poradiť zle a bude si 4 roky hlavu trieskať o stenu