ja by som asi ani iny nechcela. uplne mam taku predstavu, ze keby mam byt tak jednu veeeelku izbu, kde budem mat iba postel, stol a na druhej strane kuchynsku linku a k tomu kupelna. bohate staci
tiež si kladiem túto otázku, lebo plánujem si za nejakých 5 rokov kúpiť jeden taký, keďže nemám frajerku a zarábam teraz rozumne veľa, lenže časom by som sa chcel roztiahnuť, ale na začiatok určite super @jantebont
jednoizbák asi áno, pokiaľ by bola kuchyňa tak priestorovp vyriešená, že by z nej bolo niečo ako obývačka.
mám rada nejakú "spoločenskú" miestnosť v obydlí, kde prebývam, nebolo by mi asi ríjemné vodiť všetkých priamo tam, kde spím.
Jednoizbový s tým že kuchyňa + menšia obývačka je jeden priestor a spálňa druhý priestor áno.. ale garzonku nie.. keby som uz išla kupovať byť tak poriadny
mame jednoizbovy s kuchynou zvlast plus velky satnik a je to popiciii nemenila by som zatial urcite, mat "postel v obyvacke" je pre mna uplne najsuper :d neni nic lepsie jak si moct hocikedy lahnut do postele na chvilku proste len tak a zaroven byt v centre diania, pozerat telku cokolvek, a nemusiet sa trepat do inej uzavretej miestnosti
@etelnair cojaviem každý to rozlišuje inak, bratranec býva v byte kde je kuchynská linka plus malú gauc a telka v jednom priestore a posteľ v druhom a je to jednoizbový lebo tak všeobecne sa kuchyňa nepokladá za izbu..
Myslím že hej žil som v byte a mali sme všetko natlačené a vôbec mi to nejako nevadilo. Síce teraz žijeme v dome myslím že by som sa s takým zmieril, ale za žiadnu cenu by som ho nekupoval max by som šiel do prenájmj, neviem totiž či by sa mi to oplatilo, keďže by som v ňom nejak extra dlho nebol.
ja neviem, brutalne nad tym teraz rozmyslam, chystam sa buduci rok kupovat nieco, ale asi mensie ako 2izbak nekupim. do buducnosti sa 1izb neoplati, asi cely zivot by som v nom prezit nechcela, ale v podstate 2izb uz su cenovo porovnatelne skoro s 3izb, takze fakt neviem a rozmyslam o tom hadam aj v snoch...
ak by niekto vedel co sa v BA oplati a neoplati (seriozne) tak ma pls tagnite alebo mi napiste TSku, dik
Povazujem za velku vyhodu mat jednu oddelenu izbu, lebo obcas chceme aj mat klud, alebo jeden chce spat alebo sa ucit alebo pracovat a proste keby sme boli v jednej miestnosti tak by sme sa obmedzovali.
Bývame s frajerom v 1izbáku, ktorý mal oddelenú kuchyňu a prerobili ju na malú spálňu, takže máme kuchynský kút s obývačkou a celú spálňu od steny po stenu zaberá moja obrovská posteľ. A takto nám to vyhovuje, máme aj balkón a síce som z rodinného domu so záhradou zvyknutá na výbeh, zatiaľ som sa z toho nezbáznila. Ale v garzónke by som nedokázala žiť ani sama.
@willbebetter momentálne sú ceny bytov v Bratislave tak (umelo) premrštené, že sa neoplatí kupovať nič. Ja s priateľom sme sa po rokoch (!) neúspešného hľadania 3izbáku v krajšej časti Petržalky dočasne rozhodli pre podnájom. 2izbákov je veľmi málo a cena sa naozaj pohybuje už na úrovni 3izbákov a tie sú dokonca skoro také drahé ako pred pár rokmi 4izbáky. Ak si musíš brať hypo a zatiaľ si len sama, tak sa oplatí kúpiť 1izbák (nech to má aspoň 40m štvorcových) a splatiť to čo najrýchlejšie, potom to neskôr predáš a kúpiš väčší, alebo prenajmeš. Osobne by som sa v dnešnej dobe narýchlo zbúchaných novostavieb prikláňala k starším bytom- buď lacnejších neprerobených, že by som si to zariadila podľa seba (lebo z väčšiny prerábok mi krvúcajú oči), alebo potom už síce drahší, ale fakt pekne prerobený, do ktorého by som už nemusela investovať. Ale teda záleží aj od toho, v ktorej mestskej časti hľadáš...
síce doma bývam vo velkom poschodovom dome s velkou zahradou,ale odkedy chodim na VŠ tak som bývala všelijako. najhoršie je asi byť v mini izbe s 3 osobami. už sa preto celkom teším na bývanie s frajerom..ale teda podmienkou je oddelená kuchyňa, práve kvôli @27
inak nevidim problem
stačil ale...ale. Myslím, že by tým u nás s frájkom vznikalo veľa hádok lebo ja odmietam mať telku v spálni a takto by sme ju mali v spálni
našťastie ideme do dvojizbáku, takže sa hádkam vyhneme. jupííí!
Mam jednoizbak s priatelkou o rozlohe 30m2 s oddelenou chodbou kupelkou kuchynou a izbou v tvare L kde su skrine manzelska postel gauc a kopec priestoru, uplne ti staci. Mne by vadil velky byt osobne..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
mám rada nejakú "spoločenskú" miestnosť v obydlí, kde prebývam, nebolo by mi asi ríjemné vodiť všetkých priamo tam, kde spím.
OK vtedy hej, ale musel by stat 30 tis nanajvys
Vyrastla som v dome s viacerymi prazdnymi spalnami, predstava 25 m2 zivotneho priestoru je fakt desiva
ak by niekto vedel co sa v BA oplati a neoplati (seriozne) tak ma pls tagnite alebo mi napiste TSku, dik
@willbebetter o tom oplatí/neoplatí ma potom informuj
Juj, sex na kuchynskej linke.
@willbebetter momentálne sú ceny bytov v Bratislave tak (umelo) premrštené, že sa neoplatí kupovať nič. Ja s priateľom sme sa po rokoch (!) neúspešného hľadania 3izbáku v krajšej časti Petržalky dočasne rozhodli pre podnájom. 2izbákov je veľmi málo a cena sa naozaj pohybuje už na úrovni 3izbákov a tie sú dokonca skoro také drahé ako pred pár rokmi 4izbáky. Ak si musíš brať hypo a zatiaľ si len sama, tak sa oplatí kúpiť 1izbák (nech to má aspoň 40m štvorcových) a splatiť to čo najrýchlejšie, potom to neskôr predáš a kúpiš väčší, alebo prenajmeš. Osobne by som sa v dnešnej dobe narýchlo zbúchaných novostavieb prikláňala k starším bytom- buď lacnejších neprerobených, že by som si to zariadila podľa seba (lebo z väčšiny prerábok mi krvúcajú oči), alebo potom už síce drahší, ale fakt pekne prerobený, do ktorého by som už nemusela investovať. Ale teda záleží aj od toho, v ktorej mestskej časti hľadáš...
inak nevidim problem
našťastie ideme do dvojizbáku, takže sa hádkam vyhneme. jupííí!