Stalo sa Vám už niekedy, že ste mali zrazu taký zlý pocit, akoby pocit deja vu, že ste mali pocit, že sa Vám niekedy niečo snívalo alebo stalo a keď si na to už spomeniete, tak to hneď zabudnete a pamätáte si len ten hnusný pocit?
jj na monitore: prosto ten hnusný nemocničný oranžový papier a celkovo ten dojem testu mi pripomínal akoby dávny sen z detstva o monitore ktorý ma som vo sne písal .. presne takýto pocit - akoby deja vu, zo sna - tiež som to tak pomenoval
ja som mal deja vu v Lloret de mar (Španielsko) Mal som spomienky akoby som tam už niekedy bol, ale v živote som tam ešte nebol aj som si pamätal ulice kde sú a aj obchody.
urcite to kazdy pochopil lebo podla mna to ma kazdy clovek...ale hnusny pocit stoho urcite nemam...skor ma to bavi a snazim sa predpoved co sa v tej danej chvili odohraje dalej
ano,posledné dni sa mi zdajú samé deja vu,idem s kamarátkou po chodbe-deja vu a take a strasne ma to serie-.-lebo potom pol dna rozmyslam ze ci sa to uz stalo alebo co
ja som mal déja vu na jednej akcii, počas noci v lese... akoby som v ňom už niekedy bol, lebo predo mnou bolo pole a za ním ďalší les a svietil aj mesiac. Niečo také sa mi raz snívalo pred 3 rokmi približne.
ja skôr mávam stavy že proste viem stretnúť nejakého človeka, ktorého som nikdy nevidela a strašne mi pripomína nejaké obdobie, nikdy nie niekoho, koho som poznala, ale proste nejaký časový úsek.
a ešte mám aj pre to obdobie nejaký pocit, farbu, stupeň teploty.
ale aj toto sa mi sem tam stáva, ale skôr je to "dejavú" zo sna
hnusny pocit nie... divný... ale proste často sa mi stáva že napr. niekoho spoznam a proste v hlave vidím že som ho už spoznala...v rovnakom čase, mieste pir rovnakych okolnostiach etc..
Mám. Je to taký zvláštny pocit, že prečo sa to znova deje.
@25 mne sa tiež často dostane do nosa nejaká vôňa a úplne si spomeniem na takú spomienku, ktorú "vidím" prvýkrát. To isté aj pri pesničkách. Každý chlap ma pri mne pesničku. A keď sa nejaký čas už nebavíme a zapnem si nejakú pesničku, úplne by som revala a kričala, lebo mi tá pesnička prenesie všetky spomienky.
Deja ju prezilo raz za zivot aspon 70% ludi. Vyskum jasne preukazal, ze rozpoznavacie procesy funguju nezavisle na sebe. Clovek tak nemusi nutne prezit nejaku situaciu, aby zazil neskor pocit deja vu, ale nas mozog dokaze prepajat jednotlive zazitky a skusenosti a kombinovat ich.
@romanticpoet mávam často dejavu ale to je skor len také pomyslenie/rozpametanie sa nemávam pri tom nejaké dobré alebo zlé pocity, zaujimave je však to že si dokažem spomenuť na veci aj po rokoch (ked som bola ešte naozaj mala)
keď som bola malá, kým mi to nikto nevysvetlil, bola som z toho nenormálne zmätená a už som bola rozhodnutá zaviesť si zápisník a písať si, koľko krát sa mi čo stalo, alebo som si myslela, že to je z minulého života teraz už som na to zvyknutá celkom (mám to v jednom kuse)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
ale neviem si ten pocit teraz pripomenúť. to príde občas tak spontánne taká spomienka.
ale viem, čo myslíš. asi.
mal som taký pocit
po jednej prepitej noci
nevedel som či sa mi to snívalo
alebo sa to vtedy naozaj stalo
meh
a ešte mám aj pre to obdobie nejaký pocit, farbu, stupeň teploty.
ale aj toto sa mi sem tam stáva, ale skôr je to "dejavú" zo sna
@25 mne sa tiež často dostane do nosa nejaká vôňa a úplne si spomeniem na takú spomienku, ktorú "vidím" prvýkrát. To isté aj pri pesničkách. Každý chlap ma pri mne pesničku. A keď sa nejaký čas už nebavíme a zapnem si nejakú pesničku, úplne by som revala a kričala, lebo mi tá pesnička prenesie všetky spomienky.
nie, vždy keď mám déja-vú, tak je to dobrý pocit, lebo zaprvé viem čo sa stane, a zadruhé ma uisťuje že som na správnej ceste.
Myslela som skôr také to, keď máte nočnú moru a prežívate ju aj keď nespíte, len si nepamätáte o čom to boloť, pamätáte si len ten zlý pocit.