Staré mali nápad a teraz sa len väčšina kopíruje,upravuje.Lepšiu hrateľnosť mali asi staré-netrebalo veľa premýšľať,keď sa používalo max.8 kláves Ale atmosféru majú lepšiu nové...
Nove hry, ALE, len tie podarene
Niektore su fakt... junk
napr. vcera som si nasiel stranku zo starymi hrami a postahoval take stare legendy, ako Dangerous Dave, Arkanoid, Xenon, Prehistorik, Vlak, Sokoban, Dyna Blaster, Tunneler, The Incredible Machine a podobne... ach ta nostalgia
Stare hry maju niečo doseba, hlavne preto lebo boli ako prvé vo svojej kategórii. Takže nápad nebol až taký otrepaný, hrateľnosť jednoduchá a krásny 8-bitový svet
zaujimava anketa, len nechapem vyber tych rokou, kedze vetsina ludi zde pritomny ma 15 az 18,20 rokou mala sa dat ze napriklad z rokou 97 az 05. nove hry su jednoznacne lepsie. aj tak ma prekvapuje ked 15-19 rocni hraly take hry, ze co za shit pocitace to maly ako fakt..ved..pentium sa dal v pohode kupit v 96-97(myslim za prijatelnu cenu) a tam take shity hrat?!
mysle som take p75 lebo poniektore visie spomenute hry sli v pohode aj na 286 tak neverim ze pred 8 az 10 rokmi hraly na 286/386/486 to potom muslo bit riadne hardcore
urcite stare hry. teraz sa uz neda nic hrat, hry su robene cisto pre prachy. kedysi boli hry robene s citom a preto aby ludi bavili, to bol hlavny ciel a nie love. na dune 2, bioforge, kyrandiu, heretic.... sa nic nechyta
@24 suhlas.. pamatam na noci pri ufo enemy unknown, carmageddon, jagged alliance, theme hospital, cannon fodder a pod..
co sa tyka dnesnych hier, su robene otrasne.. velkost 4gb, pricom vsetci vieme kolko hudby a grafiky sa da natlacit do 64kb..
ano presne hehe. ja to hram vsetko doteraz...presne na tu atmosferu nic nema.
vtedy museli vyvojari pouzivat rozne finty aby vedeli oklamat obmedzenu pamat a vykon vtedajsich masin a dokazali spravit genialne veci. dnes je to hruza, same shity.
ked idem nieco hrat tak akurat zapnem DosBox . jagged alliance, theme hospital to ja mozem, hospital som akurat znovu dobral pred nedavnom.
a tie soundtracky co boli k tym hram wuuuuaaah. ja dodnes pocuvam soundtracky z doomu, dune 2 a pod, na ne sa nic nechyta .
a na notasi mam taku halusku, ze mam jednu 0.5GB SD kartu, ktoru ked tam strcim, nabootuje mi MS DOS 6.22 so vsetkymi hrami
@27 hmm....Dukem Nukem 3D aj mne sa pacil. hlavne ten editor na robenie vlastnich levelou ktori bol priamo na cd. aj ked si uvedomujem ze vecsina ludi tu hrala len piratske kopie kde nebol darmo..niet nad ORIGINAL
pre mna su najlepsie hry z druhej polovice 90-tych rokov. stare hry su jedinecne nebola v tedy taka komercia ani prehnany hype, ale treba si uvedomit ze aj vtej dobe vychadzali strasne sracky...
teraz hram hlavne dosovky cez dosbox, ale kupim si novy comp a s velkou radostou si zahram aj tie nove
Ak pominiem komerciu typu EA od rokov 2002, tak stále nájdeme nejaké dobré, prepracované kúsky. Half-Life 2, Far Cry, no hlavne Mafia. Nie sú to už najnovšie hry, ale sú po 97. a rozhodne stoja za to. The Sims, Warcraft 3, World of Warcraft ? Nech si hovorí kto chce čo chce, toto sú klasiky.
ale fakt tie roki su uplne odveci ved..prve pc vyrobili v 82 tusimze. prvy,rozsireny 8bit v 81 (zx81) tak ako nechapem kto hral nejake hry z tych rokou predtym aj tak, hry zacali vo nejakej vecsej miere na pc az koncom 80 rokov. dovtedy len 8 biti a nejaka ta amiga a atari(konzole neriesim) a aj tie hry z konco 80 rokou aj vyzeraly
Z novycg hier som si nasiel len niekolko co ma skutocne bavili. Bioshock, Stalker a FEAR... Tieto hry mali super pribeh a to sa mi na nich pacilo. Ale predsalen na Diablo/Diablo II, Fallou Tactics alebo Tiberian Sun to nema
V dnesnej dobe uz hry ani nehravam, iba ocakavam Diablo III
Neverhood
boshe to bola laskaaaaa x)
milujem clay man animaciu xD
a ta atmosfera v hre.... uzasna....
obcas jemny horror no ked prisla dalsia nadej ako sa dostat do hradu....
okrem zaujimaveho spracovania prostredia ta hra mala uzasne zvukove efekty xD
ved ked panacik 3 krat zjedol kusok muchotravky ten grrrg bol famozny xD xD xD
juuuuuuuj neverhood forever xD xD xD xD xD
skoda ze nevem ako ho spojazdnit na viste xD ved CD este zije xD
duke nukem aaach to bolo xD som sa to kedysi bala hrat ale heh musim uznat ze to bola vazne dobra hra x)
a doom? uf to sme mali doma ked hm som mala asi 3 roky?xD otec sa doteraz smeje ze ako som sa bala len dotknut klavesnice ci ma ten zly panak nezabije xD xD xD
a diablo.... fu tak tato hra mi nahanala hrozu xD no nastastie moj bratranec sa toho nebal xD xixi tak sa chodil ku nam hravat heh xD na pc xD to boli casy juj xD
a este textovky xD skola je krava xD fuu MSDOS uuu xD
heha levi kral? xD to bola uzasna hra xD heh sice nanu trebalo 6 diskiet xD ale bola uzasna xD xD
@hwoarang1 podla mna tie roky niesu odveci xP vies najdu sa ludia ktory aj pred 10timi a viac rokmi mali doma lepsi PC xD napr u nas doma sme mali prvy pc pred hm.. neakymi 14timi rokmi xD xD a za pc som prvy krat sedela este skor xP ale to len vdaka presovskej univerzite x)
btw neches zalozit dalsiu diskusiu? xD ze hry ktore vysli 1997/2005 ? xD
jeeej ze naco som zabudla xD
Jazz the Jackrabbit xD
juuj mam 100 chuti spojazdnit neaky old pc len koli tento hre xD
to bola famozna vec x)
tie planety xD tiepriserky xD korytnacky vrazedne xD a ta zajacica xD krasna blondynka xD
inac ja tato hra je prikladom ze nie vzdy nove je lepsie xP Jazz the Jackrabbit 3D je podla mna lepsi len grafickym spracovanim.... inac stareho dobreho Jazza nic neprekona xD
@34 dobry napad, ale uz som sa raz sekol ze som dal podobnu anketu no ja a pc..hm.....4 roki dozadu asi..inak len na pozicanom a pred 10 rokkmi..ved to pisem hore. zo co to maly za pc ked hrali take hry ako napr. taky doom je hra z roku 93 dukem nukem 3d z 96 atad. takze nic moc
@36 no vies xD ze hra z roku 93 a hrali sme ju v roku 95 a skor xD akoze to nieje az take zle..... ved si zober teraz ake su uplne ze najvykonnejsie pc... a kolko ludi na tom ide? tiez len malo xP.... ved napr taku blue ray mechaniku ma kolko ludi? xD ... ves to vtedy ked niekto vobec len mal PC bol dobry xD ved to vtedy aj trocha viac stalo xP
@37 bracha ju hral v 94 ale tak nehrali snad 07-08 dooma?! ved to je otrasna stara hra
to iste aj Dukem nukem 3d ktora uz v tej dobe(96) bola super hra len pre 486. na pentiach boly aj lepsie hry.(z brachom som to konzultoval ) bluray dotoho neplet, to je daco nie, nie comp. hm..v 96 p75 nejakich 30...
@39 ako prepac ale nechapem. doom z 93 je hnusna stara hra. engin ma lepsi aj dark forces z 95.(mam ho ) o hrach ako heretic a podobne ani nehovoriac. a to su vsetko stare hry. omnoho lepsi je napr. engine z unreal.(k hre bol aj editor levelou). tak neviem.
@41 zato ti si zazil, hej?! bi ma len tak zaujimalo kolko z tych hier si si aj kupil. ziadnu?! tak potom nieje co resit. a tvoj nazor ma este vetsu 0 hodnotu. v tej dobe ked vysli tie hry(doom) si tak mohol maximalne prdiet do pisku.
ale tak mysli ze ked vtedy zil a hral dajaku hru, tak ze "expert" napise kravinu ze "existuju 3d enginy, ktore urobia z toho hnusneho dooma nieco lepsie...." ked doom engin je onicom. asi ma na myslim novy doom. aaaaa, uz chapem asi si dal jointa inac nechapem takich ludi za este uznavaju toho otrokara akim dalajlama bol. nebit cini, tak tam dodnes nevie vetsina ludi citat a pisat. a inich veciach ani nehovoriac. skoda slov na take a ide tu pisat ze ked mal 9-10 rokou tak ked hral dooma. alebo v dn3d(v 12), takl ze on je ten pravy a vyvoleni co najlepsie vie ake hry su naj a podobne potom sa stane ze pridem do obchodu z pc, a tam mi "odbornik a expert" povie, ze ked daco napalim na cd, ze o 2 roki mi uz to nebude fungovat aj ked to budem mat cely cas odlozena v skrini v obale a ani raz to nespustim takich " expertou" fakt "zboznujem " no nic, idem ja do orangeu ucit obsluhu ako nastavit na mobiloch co maju slovenski jazyk . lebo ani to nevedely. este dobre ze som tam vtedy bol lebo neviem neviem, co bi si bez mojej pomoci "odbornici" z orangeu pocali .
@0 - volím kompromis, tzn. roky 1992-2003, čo boli roky kedy už technológie a grafika boli na moje (predsalen nie úplne ľahostajné oči) prijateľné, ale gamedesign stále existoval.
To je to, čo ja osobne považujem za zlatý herný vek.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Niektore su fakt... junk
napr. vcera som si nasiel stranku zo starymi hrami a postahoval take stare legendy, ako Dangerous Dave, Arkanoid, Xenon, Prehistorik, Vlak, Sokoban, Dyna Blaster, Tunneler, The Incredible Machine a podobne... ach ta nostalgia
www.oldgames.sk - stare hry, stare preskenovane casaky, score, riku, excalibur..
Alebo napíš aj sem fóra
hry ako tomb raider 2, commandos, stare fallouty, might & magic 6,7. neskutocne hry.... teraz sa im stale nic nevyrovna
co sa tyka dnesnych hier, su robene otrasne.. velkost 4gb, pricom vsetci vieme kolko hudby a grafiky sa da natlacit do 64kb..
vtedy museli vyvojari pouzivat rozne finty aby vedeli oklamat obmedzenu pamat a vykon vtedajsich masin a dokazali spravit genialne veci. dnes je to hruza, same shity.
ked idem nieco hrat tak akurat zapnem DosBox . jagged alliance, theme hospital to ja mozem, hospital som akurat znovu dobral pred nedavnom.
a tie soundtracky co boli k tym hram wuuuuaaah. ja dodnes pocuvam soundtracky z doomu, dune 2 a pod, na ne sa nic nechyta .
a na notasi mam taku halusku, ze mam jednu 0.5GB SD kartu, ktoru ked tam strcim, nabootuje mi MS DOS 6.22 so vsetkymi hrami
teraz hram hlavne dosovky cez dosbox, ale kupim si novy comp a s velkou radostou si zahram aj tie nove
V dnesnej dobe uz hry ani nehravam, iba ocakavam Diablo III
boshe to bola laskaaaaa x)
milujem clay man animaciu xD
a ta atmosfera v hre.... uzasna....
obcas jemny horror no ked prisla dalsia nadej ako sa dostat do hradu....
okrem zaujimaveho spracovania prostredia ta hra mala uzasne zvukove efekty xD
ved ked panacik 3 krat zjedol kusok muchotravky ten grrrg bol famozny xD xD xD
juuuuuuuj neverhood forever xD xD xD xD xD
skoda ze nevem ako ho spojazdnit na viste xD ved CD este zije xD
duke nukem aaach to bolo xD som sa to kedysi bala hrat ale heh musim uznat ze to bola vazne dobra hra x)
a doom? uf to sme mali doma ked hm som mala asi 3 roky?xD otec sa doteraz smeje ze ako som sa bala len dotknut klavesnice ci ma ten zly panak nezabije xD xD xD
a diablo.... fu tak tato hra mi nahanala hrozu xD no nastastie moj bratranec sa toho nebal xD xixi tak sa chodil ku nam hravat heh xD na pc xD to boli casy juj xD
a este textovky xD skola je krava xD fuu MSDOS uuu xD
heha levi kral? xD to bola uzasna hra xD heh sice nanu trebalo 6 diskiet xD ale bola uzasna xD xD
@hwoarang1 podla mna tie roky niesu odveci xP vies najdu sa ludia ktory aj pred 10timi a viac rokmi mali doma lepsi PC xD napr u nas doma sme mali prvy pc pred hm.. neakymi 14timi rokmi xD xD a za pc som prvy krat sedela este skor xP ale to len vdaka presovskej univerzite x)
btw neches zalozit dalsiu diskusiu? xD ze hry ktore vysli 1997/2005 ? xD
Jazz the Jackrabbit xD
juuj mam 100 chuti spojazdnit neaky old pc len koli tento hre xD
to bola famozna vec x)
tie planety xD tiepriserky xD korytnacky vrazedne xD a ta zajacica xD krasna blondynka xD
inac ja tato hra je prikladom ze nie vzdy nove je lepsie xP Jazz the Jackrabbit 3D je podla mna lepsi len grafickym spracovanim.... inac stareho dobreho Jazza nic neprekona xD
to iste aj Dukem nukem 3d ktora uz v tej dobe(96) bola super hra len pre 486. na pentiach boly aj lepsie hry.(z brachom som to konzultoval ) bluray dotoho neplet, to je daco nie, nie comp. hm..v 96 p75 nejakich 30...
To je to, čo ja osobne považujem za zlatý herný vek.