Dezo Ursiny - to je samozrejmost, a ten, zial, umrel fakt v najlepsom (t.j. jeho posledne albumy boli tie 'najhlbsie' a najintenzivnejsie...) - proste fakt to bol slovensky papez hudby, ako o nom spieval Jaro Filip...
A ja prevazne z detstva nemam spomienky na take tie typicke veci z popkultury, iba si pamatam, ked zacinali Horkyze slize, to strasne letelo v mojich kruhoch, potom Desmod, ale ti uz boli v tom obdobi opiti popularitou a prestali byt odvazni... zapredali sa 'dobremu vkusu' a s tym bola kvalita tatam. Mozno tak prve dva, tri albumy neboli o hovne a mali nejaku vypovednu hodnotu.
Ak sa rataju aj ceske, tak velmi prijemne spomienky mam na Honzika Nedveda, Jarka Nohavicu a pana Kryla, zo slovenskych to bude klasika ako desmod a pod. Konkretne pesnicky asi nepoviem, ale velka spomienkova je napr. aj ELAAAAAn.
@10 prosím potlesk pre inteligentný názor a vycibrený vkus génia
A k téme: Tiež mám rád starý Desmod, klasické hity ako "To nie je možné, Homo Sapiens, Hemeroidy" a aj Elán alebo Miro Žbirka,to je moja puberta
@riddler Skus pseudosapiens To je nasa Revucka!!! Presne, Zbirka, Elan... tiez ked som bol maly tak to frcalo, este mam platne doma. A nazory typu slovenske sracky sa rovnaju inteligencii izbovej teploty s vypnutym kurenim.
@6q66 Presne tak Slovensko malo v minulosti, a má i v súčasnosti skvelých skaladateľov, textárov i interpretov. Nie je to o nič horšie než US produkcia, alebo akákoľvek iná svetová, rozdiel je iba v tom, že americká hudba je megabiznis, ide do celého sveta,zatiaľ čo aj výborný slovenský interpret je známy akurát tak u nás a v Čechách,ale to nijako neznižuje jeho talent. I ked sú aj výnimky,napríklad Gipsy Devils koncertujú po Europe a všade majú úspech, no ale pre birdzových hejterov je všetko slovenské proste sračka
@riddler Velmi spravne. Podla mna dost kvalitna hudba bola gladiator- pociatocna tvorba, ked hrali este takys kvazi thrash metal, podla mna by to dotiahli daleko, keby makali a rozsirili to do sveta. Ale potom by sme tu nemali medulienku, vsak?
@6q66 Na jednej strane je fajn,že skúsili pop-rock, vznikli také fajn veci ako Bonboniéra alebo Láska,ale škoda že úplne prestali ten metal robiť. Ja ten žáner síce príliš nepočúvam,ale som za pestrosť hudobnej scény a bolo by fajn, keby robili také albumy,žeby tam bolo čosi lyrickejšie a aj také tvrdšie, dosť to chýba na našej scéne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
A na Simonu Martausovú - Želé ale radšej českých pesničkárov mám ako Nohavica, Kryl, Klus.
Sorry, príspevok som musel 2x opravovať preto som zmazával.
Dezo Ursiny - to je samozrejmost, a ten, zial, umrel fakt v najlepsom (t.j. jeho posledne albumy boli tie 'najhlbsie' a najintenzivnejsie...) - proste fakt to bol slovensky papez hudby, ako o nom spieval Jaro Filip...
A k téme: Tiež mám rád starý Desmod, klasické hity ako "To nie je možné, Homo Sapiens, Hemeroidy" a aj Elán alebo Miro Žbirka,to je moja puberta
Toto sa mi páči... Čírová veľmi... ale aj cover...