Mám rád staré jazzové zoskupenia z USA 30. a 40. rokov, mám rád skupiny ako The Rolling Stones, Queen, CCR.
Ťažko povedať čo sa mi na nich páči. Je to podľa mňa úplne subjektívne. :ehm:
Mám pocit že od 80. rokov sa začali hudobné hviezdy intenzívne vyrábať umelo a veľký význam získal celkový imidž niekedy na úkor talentu.
Nechcem tvrdiť že vtedy bola hudba úžasná a dnes je všetko naprd. Skôr by som povedal že v súčasnosti je väčšia pluralita žánrov a interpretov. Kvalita existuje, akurát ju treba vedieť nájsť.
Myslíš niečo ako Mahavishnu orchestra? V čom? že tí ľudia mali neskutočné nápady ako využiť nástroje, išlo im o zvuk, ako vyjadriť niečo. Bebob éra- Najvác je, ako si tam, muzikanti vyberali muzikantov podľa toho, aký zvuk chceli. Ved o to by malo ísť v hudbe-Ako to znie... V súčastnosti je tiež dosť takto zameraných ľudí. žiaľ pomenej známych u bežného osadenstva. No to je v poriadku
staré kapely je všeobecný pojem
netuším,čo sa považuje za staré
teraz mi toho veľa nenapadá,ale je stráááášne veľa starých vecí,čo zbožňujem mi napadli The Cure,ale to nie je až také staré..a síce je to možno klišé,ale zbožňujem aj Beatles,Who,Kinks,Elvisa,Monkees,Bowieho,Oasis..fakt bárčo. ..minule som si akurát pustila Mr. Sandman - The Chordettes
a ja milujem aj klasickú hudbu ..a teda všetko..netvrdím,že dnes sa neprodukuje dobrá hudba,ale tak bolo to niečo iné.
r.e.m., queen, milujem piesonky z muzikálu the blues brothers, slade, the cranberries, the smiths, michael jackson... nespomeniem si viac momentálne ale je toho veľa, čo mám rada, asi tak k 97% ma priviedli rodičia a je to tak úplne super : )
ale, čomu som nikdy neprišla na chuť sú the beatles, absolútne mi ich zvuk nevyhovuje, až na pár málo piesní notoricky známych.
@limetkajaja staré ako staré , narazala som na vacsinu z priblizne 70. 80.rokov , väcsina teda sedí mne z toho obdobia a The Cure su skvelí suhlas ,a najviac asi U2 ...
Hej aj mne sa zdá celkovo, neviem či je to náhoda ze sa vzdy prichytím pripočuvaní starsich kapiel ako terajsích, ono, vedia zlucit talent a aj vyjadrenie pocitov, mam rada ked sa sem tam vidim v tch textoch pesnicky .
Od 90tych rokov už v podstate žiadne vyborne kapely nevznikly, takže len stare, zlata era na prelome 60/70-tych hlavne.Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix, Rolling stones, Doors, CCR, Skynyrd taky už niesu a mam pocit že ani už nebudu, keď vidim akym smerom sa hudba ubera.
A myslím si, že každá éra priniesla niečo dobré, tak ako aj v minulom storočí (jazz ♥), tak aj v dnešnej dobe sa produkujú dobré veci.
Stačí nepočúvať mainstreamové sračky...
@tralalibang mimo mainstreamu určite su dobre veci, mne sa napr. celkom pači rock plaza central, ale s legendami 70tych rokov je to absolutne neporovnatelne
@ps102 a všetky tie, co tak často a rád spomína aj vo svojich kníhách a písačkách aj *Štefan Král* (strašne často odkazuje a cituje single, kapely, songy, ale aj rádiá, s takou muzikou..
napr. Creedence.. revival apod.
60.-90. Roky, nic ine nechcem pocuvat ani nepocuvam elvisa, boba dylana, kiss, rolling stones, beatles, jackson, guns n roses.. A mohla by som menovat do rana s hudbou tohto storocia neporovnatelne...
@lvanbeethoven Ale majú, niektoré sú dokonca aj lepšie, ale takých mimoriadnych kapiel dnes nie je veľa
Zas napríklad tie staršie nikdy neuvidím naživo, ale tie novšie áno a aj viackrát
Trochu sa bojím niečo napísať, keď vidím, že všetci sa vyznajú viac ako ja a počúvajú staršie kapely ako ja. Nuž ale, odvážim sa- Kabát (ráta sa to?) @limetkajaja Jééj, a to som si myslela, že som asi šibnutá keď počúvam The Chordettes. Teda, len tie dve pesničky čo som našla.
jasné, vďakabohu za kapely ako Aerosmith, Scorpions, Guns n Roses a ďalšie...nebyť ich pomaly nemám čo počúvať lebo v dnešnej hudbe sa len zriedka nájde dačo prijateľné
páčia sa mi v podstate všetky staré svetoznáme pesničky
jednak preto lebo za ten čas sa na zlé pesničky dávno zabudlo a vykryštalizovali sa len tie najlepšie a pretrvali, tak sa to stane aj s terajšími pesničkami (z toho pochádza trápna predstava väčšiny ľudí, že teraz sú iba samé braky a predtým boli len fest dobré kapely a fest dobré pesničky)
a jednak že je to taký nostalgický zvyk a keď som tú pesničku už za celý život počula tisíc krát stále sa mi páči, napr. Imagine od Lennona by sa mi určite nepáčila ak by som ju nepoznala (okrem posolstva, ktoré obsahuje)
ano, mojimi oblubencami su Queen a ten rozdiel je podla mna hlavne v tom, z starsie kapely tvorili nieco svoje - text, hudbu a vsetko co sa toho tyka a v tej dobe neslo len o prachy ako teraz. A poniektore kapely v dnesnej dobe maju textarov, hudbu umelu, na nic ani hrat nevedia a dostavaju prachy vlastne za to, ze su pekni Teda cest vynimkam ale ja oblubujem skor starsiu hudbu, hlavne 70s, 80s a 90s, ta atmosfera je perfektna
of course že sa mi páčia bodaj by sa mi nepáčili keď mi ich sestra celé dectvo púšťala tak to na mne muselo zanechať nejaký vzťah k tomu + pridávam nejaký výber mojich obľúbených kapiel
@lvanbeethoven tak to ma nenúť, ja počúvam len to čo sa mi páči a nemám žiadny zmysel pre dobrú hudbu a navyše teraz je už hudba iná, používajú sa moderné techniky a hudba je tak ľahko zohnatelná, že stratila na svojej vzácnosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Ťažko povedať čo sa mi na nich páči. Je to podľa mňa úplne subjektívne. :ehm:
Mám pocit že od 80. rokov sa začali hudobné hviezdy intenzívne vyrábať umelo a veľký význam získal celkový imidž niekedy na úkor talentu.
Nechcem tvrdiť že vtedy bola hudba úžasná a dnes je všetko naprd. Skôr by som povedal že v súčasnosti je väčšia pluralita žánrov a interpretov. Kvalita existuje, akurát ju treba vedieť nájsť.
To je asi tak všetko...
netuším,čo sa považuje za staré
teraz mi toho veľa nenapadá,ale je stráááášne veľa starých vecí,čo zbožňujem mi napadli The Cure,ale to nie je až také staré..a síce je to možno klišé,ale zbožňujem aj Beatles,Who,Kinks,Elvisa,Monkees,Bowieho,Oasis..fakt bárčo. ..minule som si akurát pustila Mr. Sandman - The Chordettes
a ja milujem aj klasickú hudbu ..a teda všetko..netvrdím,že dnes sa neprodukuje dobrá hudba,ale tak bolo to niečo iné.
ale, čomu som nikdy neprišla na chuť sú the beatles, absolútne mi ich zvuk nevyhovuje, až na pár málo piesní notoricky známych.
Hej aj mne sa zdá celkovo, neviem či je to náhoda ze sa vzdy prichytím pripočuvaní starsich kapiel ako terajsích, ono, vedia zlucit talent a aj vyjadrenie pocitov, mam rada ked sa sem tam vidim v tch textoch pesnicky .
jop, unplugged verzie otom svedcia
ach laura nechaj ranny industrial, ne terazky ne
A myslím si, že každá éra priniesla niečo dobré, tak ako aj v minulom storočí (jazz ♥), tak aj v dnešnej dobe sa produkujú dobré veci.
Stačí nepočúvať mainstreamové sračky...
napr. Creedence.. revival apod.
Zas napríklad tie staršie nikdy neuvidím naživo, ale tie novšie áno a aj viackrát
@limetkajaja Jééj, a to som si myslela, že som asi šibnutá keď počúvam The Chordettes. Teda, len tie dve pesničky čo som našla.
jednak preto lebo za ten čas sa na zlé pesničky dávno zabudlo a vykryštalizovali sa len tie najlepšie a pretrvali, tak sa to stane aj s terajšími pesničkami (z toho pochádza trápna predstava väčšiny ľudí, že teraz sú iba samé braky a predtým boli len fest dobré kapely a fest dobré pesničky)
a jednak že je to taký nostalgický zvyk a keď som tú pesničku už za celý život počula tisíc krát stále sa mi páči, napr. Imagine od Lennona by sa mi určite nepáčila ak by som ju nepoznala (okrem posolstva, ktoré obsahuje)
lebo ja mam rada hlavne tie dobre.