Hovorí sa, že šťastie si za peniaze nekúpiš. Ja si myslím, že v tejto dobe to nie je pravda, pretože všetci sa naháňame za peniazmi, preto nie sme šťastní. Lebo kebyže už tie peniaze človek má, nenaháňal by sa toľko a našiel by si už aj čas na seba teda v
to je hlúposť, nemôžeš hádzať všetkých do jedného vreca.. Ovšem aj mladí ľuĎia brigádujú, pretože tie peniaze potrebujú.. Na to, že keď ich budú mať dostatok, zariadia si život podľa seba a vtedy budú šťastní... A niektorích robí už len snaha (zarobiť a zariadiť si život podľa seba) šťastnými... To je napríklad môj prípad.. že ja som šťastná aj keď ich nemám, jednak ich nemôžem minúť, a keď ich budem mať, bude to skvelý pocit dobre vykonanej práce
3 myslela som to urcite inak ako si to ty pochopila.. tak ti to poviem na priklade: si nestastna, lebo nemas peniaze, lenze ak si uvedomis, ze su ludia, ktori nemaju co jest, tak by si mala byt stastna, ze prave ty mas stale co jest..
Stastie z materialnych veci na co v konecnom dosledku potrebujes peniaze , alebo stastie z abstraktnych veci , ktore maju zvacsa , dlhsiu trvacnost... laska atd..
A vsak v dnesnej dobe je velmi vela veci podmienenych kapitalom , zlata stredna cesta ...
Inac doporucujem Ericha Fromma - umenie byt , kde si mozes precitat dosledky a sposoby rozlisovania stastia ..
@rmnb o tom hovorím, že aby si mohol byť šťaasatný pottrebuješ na to základňu aj láska sa ti len tak nezrodí a neprežije bez toho mi povecte baby že vás nepoteší keď s nama idete ven nejaký darček, keď dostanete.. ale tak všeobecne, keď bude človek zabezpečený môže sa zamerať na tie podstatné veci mimo materiálneho sveta
Vies co lovace hybu svetom a fakt je potrebne mat ich aspon minimum aby si mohol mal stastny zivot, sice urcite ziju niekde ludia ktori su stastni a nemaju vela penazi, no maju ich aspon minimum a nejake policko..v tejto dobe clovek ktory ma peniaze ma aj viac moznosti, no peniaze ti nezarucia zdravie, /len mas viac moznosti/ lasku,rodinu a bla bla..ako hovoril moj dedo JEDINA SPRAVODLIVOST NA SVETE JE , ZE KAZDY RAZ UMRIE..peniazmi si zivot len predlzis..
Ja by som nevravela, že peniaze sú základom ľudského šťastia, ale v dnešnej konzumnej spoločnosti je fatk, že bez peňazí to šťastie prichádza len ťažko.
Kto peniaze má, nemusí byť však zákonite šťastný. Existuje veľa veľa prípadov, kedy peniaze priviedli človeka skôr do nešťastia ako naopak.
Kto peniaze nemá a nepociťuje ani túžbu zhromažďovať ich, môže byť tiež šťastný.
Najhoršie je na tom tá stredná vrstva, ktorá je zvyknutá na určitý "komfort", lenže na jeho udržanie potrebuje zarobiť peniaze. A to zarábanie peňazí v podstate spôsobuje, že ten "komfort" si dotyčný ani nemá kedy užiť, a preto nie je taký šťastný, ako by sám očakával.
Ale tu ide o to ci pokladas za stastie nieco co si kupis , hmotne veci , vtedy ta robia peniaze stastnym , ale lasku si za peniaze nekupis. Mozu fungovat trosku ako prostriedok , ale nie nutne ako je to u hmotnych veci.
myslim ze peniaze aj tak trosku suvisia so stastim, napr ked niekto cele dni maka, dajme tomu ze nema moznost najst si lepsie platenu pracu, a kazdy den sa trapi ako prezije zajtra, hlavne ak ma rodinu, ktoru musi zivit, tak bez penazi to musi byt fakt trapenie... a pritom by mu vazne stacilo ku stastiu par penazi naviac... no ale to je len jeden priklad..
no dneska si za peniaze kúpiš fakt všetko, len čisto teoreticky keď ochorie volaký bezdomovec na chrípku, a keď ochorie prezident na niečo(oveľa horšie) kto z nich bude zdravý ? a lásku ? no je to trošku odveci ale na čo "letia" baby ? vyberie si nejaká radšej chalana čo bude mať veci po tatovi onosené alebo nejakého čo bude mať na sebe drahú kolínsku a nike atď oblečenie... alebo si zoberte že býva niekde ďaleko tak ten čo má peniaze za ňou môže prísť pomaly každý deň na auto ten čo nemá niekdy pomaly ani na bus sa budú vidieť raz do mesiaca a keby sme už pri pokročilejších vzťahoch tak čo svatba? tá je zadara ?
@18 tak toto je tiez tak trochu hadzanie do jedneho vreca, ze na co letia baby - na peniaze?? jasne poznam milion takych ktore si nevyjdu s chalanom lebo ma iba skodovku a pod., ale su aj take ktore na to nehladia...ved ide o to aky ma charakter
a svadba nemusi byt hned so 100 ludmi, ked nemaju peniaze, vezmu sa len s rodicmi
@19 no hej samozrejme že to nieje otom ale tak keď nemáš peniaze ani pomaly na to aby ste si spolu kúpili kofolu alebo zmrzku je to fakt trápne proste ide len o to aby chalan ako tak bol "zabezpečený" mať nejaké tie drobné na maličkosti a ako bolo už písané nejakú fajn robotu aby fakt mal človek aj čas si svoje ťažko zarobené peniaze užiť (btw asi som pesimista )
Ak je clovek zdravy, ma spriaznenu dusu a zije s nou na pustom ostrove plnom ovocia, tak moze byt stastny aj bez penazi. Ale na to aby bol stastny v modernom svete peniaze urcite potrebuje a dokonca tu plati aj umernost - cim viac mas penazi,tym si stastnejsi, resp. mozes si zaibstarat veci, splnit sny, etc., ktore ta robia stastnym.
Pointa : Treba studovat, potom mat goog job,zalozit navzajom sa milujucu rodinu, za par rokov nahromadit vela money a potom uz nic, len byt stastny.
no ten kto to povedal ako prvy ten vyrok, ze stastie si za peniaze nekupis, peniaze asi nikdy ani nevydel a ani ich nemal.
vsetko zalezi aj tak od ludi. niekto keby mal miliardy na konte tak by chodil po svete spoznaval karajiny ludi. proste prezil by stastie mne by sa to aj pacilo.
v nesnej dobre sa to neda povedat proste za prachy si kupis stastie aspon tak na 50% ostatne je na samotnej osobe.
A aj mne by sa sikli peniaze ale zhanat ich nebudem snad sa mi sami dako pripletu pod cestu
Mna samotne peniaze neurobia stastnym, nie som Zid. Sice ich clovek potrebuje k nejakemu prezitu, ale co by som si za ne kupil aby som bol stastny? zlato? sperky? drahe saty? auta? exoticke dovolenky? Nein danke, neprosim si
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ďalšia vec, že ja keď zistím že nemám peniaze okamžite sa rozhýbem a niečo preto urobím..
ale nie každý je taký odhodlaný, poznám prípady kedy sa ľuďom dokonca nechcelo robiť tak ostali na pomoci známich.. a predsa sú šťastní
Stastie z materialnych veci na co v konecnom dosledku potrebujes peniaze , alebo stastie z abstraktnych veci , ktore maju zvacsa , dlhsiu trvacnost... laska atd..
A vsak v dnesnej dobe je velmi vela veci podmienenych kapitalom , zlata stredna cesta ...
Inac doporucujem Ericha Fromma - umenie byt , kde si mozes precitat dosledky a sposoby rozlisovania stastia ..
Kto peniaze má, nemusí byť však zákonite šťastný. Existuje veľa veľa prípadov, kedy peniaze priviedli človeka skôr do nešťastia ako naopak.
Kto peniaze nemá a nepociťuje ani túžbu zhromažďovať ich, môže byť tiež šťastný.
Najhoršie je na tom tá stredná vrstva, ktorá je zvyknutá na určitý "komfort", lenže na jeho udržanie potrebuje zarobiť peniaze. A to zarábanie peňazí v podstate spôsobuje, že ten "komfort" si dotyčný ani nemá kedy užiť, a preto nie je taký šťastný, ako by sám očakával.
a svadba nemusi byt hned so 100 ludmi, ked nemaju peniaze, vezmu sa len s rodicmi
ved nebudme pesimisti
ale pesimista nebud, zivot nie je o tom co sa neda, tj. o premyslani o tom co sa neda..
Pointa : Treba studovat, potom mat goog job,zalozit navzajom sa milujucu rodinu, za par rokov nahromadit vela money a potom uz nic, len byt stastny.
Amen
vsetko zalezi aj tak od ludi. niekto keby mal miliardy na konte tak by chodil po svete spoznaval karajiny ludi. proste prezil by stastie mne by sa to aj pacilo.
v nesnej dobre sa to neda povedat proste za prachy si kupis stastie aspon tak na 50% ostatne je na samotnej osobe.
A aj mne by sa sikli peniaze ale zhanat ich nebudem snad sa mi sami dako pripletu pod cestu