Jednoduchá otázka. I keď prírodu máme na Slovensku krásnu, ja sama nie som veľmi hrdou Slovenkou. Vo svete nie sme prezentovaní ako príliš dobrý národ a myslím, že aj celkom opodstatnene. Slovenskú politiku ani nekomentujem. Teda.. Ako vy? Ste hrdými Slov
odstahoval by som sa, zmenil statnu prislusnost a zabudol na Slovensko.. veru tak.. ale s radostou by som sa sem vratil na prazdniny.. Vysoke Tatry a tak
nie som ani hrdá, ale ani sa nehanbím zato z akej krajiny som a nie je to tu také strašné ako sa narodiť niekde v Etiópii alebo Kongu a len tak mimochodom čo tu bolo písané USA, už dávno to nie je krajina snov...a o ich sociálnom systéme radšej pomlčím
@mm47 ja neviem , zato ze vsade so rozvesane obrazky tltstych americanov to neznamena ze su tam vsetcy obezny ked som bol v USA prisaham ze som nevidel jedneho obezneho cloveka....
to tiez neviem z kade mas ze amici su nevzdelani ..
ale sak kazdy nema rad ameriku ale fakt nerozumiem preco az takto ..
áno som hrdá na to, že som Slovenka. Síce tu všetci hovoria ako je v Amerike dobre, ale tam je dobre tým čo zarábajú. A keď tam nemáš peniaze nemáš vzdelanie ani nič. Na Slovensku keď sa chceš vzdelávať a aj nemáš peniaze nejak sa to dá.
@stexie ano , ano , sledujte vsetcy teraz , pani stexie uz namala co povedat a tak zapla ochrany mechanizmus ktory opravuje gramaticke chyby aby ma nastvala preto ze tento suboj vyhravam .....
@stexie Ludia sa mozu mat dobre aj u nas , zalezi na tom ako sa snazia.
Ked myslis ze obezita , terorizmus , demencia , to ze ich nenavidi cely svet skoro je fajn tak ti to nebriem
Alebo myslis ten nespocet bezdakov , chudobnych , imigrantov , cernochov co su na pokraji chudoby? boze vsade su bohati a chudobni tak never tak Hollywoodu
@mm47 vidis to len z tej blbej stranky ja nehovorim ze americka armada nerobi nechutne sracky , ale amerika je krasna
vies , ty bezdaci su pristahovalci bez skoly a nijakeho talentu z ktorym by sa mohli uzivit
dobry dovod , no , ale , kazdy tak trochu chce ovladnut svet , skus vniknut hlboko do seba a uvidis ze aj ty chces tak trochu ovladnut svet a zit si jak pan , ucet plny miliard , kozata baba v tvojej vani , roise roise parkuje pred tovjou villou z mramoru pekna predstava , co ?
je mi to KURVA JEDNO. rovnako, ako by mi to bolo jedno, keby som sa bola narodila v Mongolsku, na Srí Lanke, v Austrálii, Kanade, kdekoľvek. nechápem žiadne tie "hrdosti" na národ a ani tie "nehrdosti" na národ.
tak som Slovenka. a čo? mám sa posrať od šťastia alebo od jedu?
hej, rovnako som hrdá na to, že som praváčka, mám štvorfarebné oči a medzi nohami nemám penis ale vagínu.
@mm47 tak ja mam jednu predstavu co asi nebud realna , kedze dnes leti techno a tak , mam na teba vaznu otazku , myslis si ze o 50 rokov bude niekdo na tomto svete pocuvat , este , jazz ? ja o tom dost pochybujem , a to je jedine co viem , skola mi moc nejde
Som hrdý na to že som Slovák. Možno o nás vela ludí vo svete nevie, ale to nič nemení na fakte že sme ovela vzdelanejší, inteligentnejší a rozumnejší ludia ako väčšina národov. Máme byť na čo hrdí. Možno sú tu platy nižšie ako niekde inde, ale tiež máme nižšie ceny. Okrem toho, cevýška cien a platov neni dôvod byť na svoju krajinu hrdý. Tí čo hovoríte o USA, asi ste nikdy nevideli chudobné susedstvá a predmestia, ktorych sú v USA stovky. Ludí, ktorí zomierajú na banálne choroby lebo si nemôžu dovoliť lekársku starostlivosť. Ludí strednej triedy, ktorý zomierajú na rakovinu lebo si nemôžu dovoliť lieky, ktoré u nás prapláca každá poisťovňa a u nás musí byž každý poistení. Ale predpovšetkým by sme mali byť hrdý na to, aký sme ako národ, nie na to, čo máme. Slováci sa vedia presadiť ako doma tak v zahraničí a patria medzi najvzdelanejšie národy
žiadna hrdosť ani národné cítenie... predovšetkým som ešte nebol schopný zistiť, čo to znamená.
a čo je to "vlasť" - nuž asi ľudia, politický systém, urbanistika a architektúra, príroda,... etc. ale na čosi tak obsiahle nemám dôvod byť hrdý v pravom slova zmysle... má to svoje klady aj zápory.
Nie som. Ešte aj vo svete si z nás robia srandu a využívajú nás ako lacné pracovné sily, pretože sme ochotní robiť aj za dva cänty na hodinu... Vďaka kompetentným...
Myslis ako ti fotbalovi fanusici co dobiju dalsich len koli tomu ze je to iny stat? ...to nie..mne je to vlastne celkom jedno, jedine na co mozem byt hrda je nasa rec, ktora je az nekrestansky obtiazna pre zvysok sveta(obcas aj nasincov)
Celkovú situáciu na slovensku je škoda rozoberať všetci poznáme všetky fakty.
Jediné čo mne vadí, je že som 4roky hodila zbytočne na umeleckú školu keď teraz robím vo fabrike na výrobu káblových zväzkov do aut.....
Neviem, chcem ísť preč, preč z tohto štátu. Jediné čo mi bude chýbať to je slovenčina....
Nejdem si vyberať kde by som a chcela, ale kde by bolo lepšie sa narodiť. Všade so všetkým sa dá niečo urobiť, aj keby že sa narodím v spomínanej Kambodži....
tak stačí ísť niekam do zahraničia, o Slovensku ani nevedia.... Stačil mi jeden krátky rozhovor s austrálčanom : Him: Where are you from? Me: Im from Slovakia. HIM: Slovenia? Me: Noo! you now CzechoSlovakia ? Him: Ha? Slovenia? It doesnt matter................
Slováci su jak také malé mužské prirodzenie, stále si musia dokazovať že sú väčší aspoň niečím iným a pri tom je to dosť poľutovania hodné. ako nehovorím že sa mám chuť niekam odjebať alebo čo, ale aj reči ako čo si to dovoľujem hovoriť kľudne tu nemusíš žiť ma tiež dosť serú, tak ako aj názory niektorých zazobaných primitývnych čechov ktorí sa cítia byť ukrátení silnou inváziou slovákov, či na školách alebo v práci, ale to je zas na iné. Tak ako bolo spomenuté v akej piči by som sa narodil bolo by mi jedno čo a ako. Všade je nejaká politika ale tá slovenska, furt sa máme na piču a ešte sa na piču aj mať budeme
som hrdý na prírodu ale to sme my tiež neskrášlili ba zdevastovali a hanbím sa za politikov ktorí si hrabú pre seba a je to banda skorumpovaných hajzlov s prepáčením.... ľudia... slovenská mentalita-politici schvália zákony ktoré sú nám proti srsti ale aj tak sklopíme oči preboha však česi bojkotujú... mali by sme sa zamyslieť nad našou hymnou
// o rómskej menšine sa radšej ani nebudem vyjadrovať nechcem si pokaziť deň lebo oni sú chránený druh a MY sme tá utlačovaná menšina to potom vedie ľudí k tomu že začnú sympatizovať s náckami aj keď inokedy by ich to ani nenapadlo ale nevidia inú cestu....
ak sa už sakra nezačnú riešiť dôležité veci ako je aj ochrana prírody tak to bude mať fatálne následky pre celý svet
ja neviem myslím že za socializmu sa mal obyčajný človek lepšie nemusel byť stále v strese a báť sa o miesto v robote,roboty bolo veľa,ani tí cigáni neboli tak podporovaní ako teraz, myšlienka že všetci majú mať prácu bola asi jedna z najlepších vecí lebo človek potrebuje byť niečím zamestnaný a myslím, že keby sa ten socializmus a komunizmus nejako "prispôsobil" - voľné hranice aj obchodovanie,neprenasledovanie za vieru(aj keď pochybujem že teraz chodí do kostola viac ľudí ako vtedy)
ano hrdy som..a na Slovensku sa bude zit este lepsie, ked sa odstahuju vsetci ti, ktori sa tu rozplyvaju nad tym, ako sa hned pri prvej prilezitosti odstahuju...pretoze, toto su prave vacsinou ludia, ktori za cely zivot nic poriadne neurobili, len sa na vsetko stazuju, zajebavaju sa a potom sa cuduju, ze nezarobili..ich problem, ja si zarobit viem..a ak niekto 19+ hovori, ze pri prvej prilezitosti sa odstahuje..tak vyznieva smiesne..uz davno totiz mohol byt prec..pravdou vsak je, ze o tuto skupinu ludi nie je ani v zahranici zaujem, naco aj, robit nechcu a nevedia...Slovensko mam rad, len nemam rad tupu mentalitu tych ludi, ktori sa len stazuju a v zivote neurobili nic preto, aby sa tu zilo lepsie
aj keď je to tu všelijaké a nie so všetkými vecami som spokojná (platy ľudí, ktorí drú, aby ich deti mali vzdelanie, aspoň aký taký rodinný výlet raz za rok) ja som hrdá Slovenka, aj keď samozrejme mám rada aj mnohé iné krajiny, ktoré dúfam raz v živote navštívim England, USA, Norway, France...atď. Jediné za čo sa hanbím sú politici, nikdy nemajú na nič peniaze ale na ich mnohým závidiace platy sa peniašky vždy nájdu...
tyo co si napisal vazne??? tak potom mas velmi dobre informacie o svete, ked odides, ak odides, dostanes vo svete par dobrych faciek od zivota, ak si takto predstavujes zivot v zahranici.
@alex19 neviem o tych smetiaroch najst nejaky clanok , ale ked si das do googlu "plat smetiara v USA" tak si citaj tie urivky pod strankamy , "plat smetiara 4000 $ mesacne " a tak dalej ... no a v USA som bol a cital som noviny kde sa pisalo o priemernom plate nejakych prac , bolo tam aj o smetiaroch a bola tam ta cifra 4000 dolarov , ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
92 komentov
čiže sa podobne ako @stexie teším, kedy odtiaľto odídem
každopádne to nie je také zlé, aby to o pár rokov nemohlo byť ešte horšie
Ziadna praca , a ked je tak za mizerny plat .... 100 eur na den je tu neuveritelne dobry plat..
zoberme si USA , tam si zaraba smetiar mesacne 4 000 dolarov......
totizto v USA mozete umyvat podlahy za slusne prachy...
slovensko je jeden omyl co sa tyka pracovnich prilezitosti ......
neda sa tu teoreticky , nic ..
takze , som na tento stat hrdy a mam ho rad ? jednoznacne nie ... dakujem...
@nothingspecial veru,niektoré krajiny sú na tom ešte horšie... No aj lepšie.
Som velmi hrdy na to ze niesom american so 120kg , ziadnym vzdelanim.
Slovania su pracovity narod a zasluzia si ovela viac ako pojebani greci , taliani , spaieli. Bohuzial ale.
ale inak súhlasím s @aguri500
a @etelnair všetko je lepšie, než toto
a @mm47 ako si prišiel na to, že sú pracovití? však sú to lenivé svine poväčšine :/ (česť výnimkám)
to tiez neviem z kade mas ze amici su nevzdelani ..
ale sak kazdy nema rad ameriku ale fakt nerozumiem preco az takto ..
to neboli ziadne dovody hento
si troll , prepac ale dneska nemam dobru naladu
Ked myslis ze obezita , terorizmus , demencia , to ze ich nenavidi cely svet skoro je fajn tak ti to nebriem
Alebo myslis ten nespocet bezdakov , chudobnych , imigrantov , cernochov co su na pokraji chudoby? boze vsade su bohati a chudobni tak never tak Hollywoodu
@matus123 Dovod - snazia sa riadit svet.
vies , ty bezdaci su pristahovalci bez skoly a nijakeho talentu z ktorym by sa mohli uzivit
dobry dovod , no , ale , kazdy tak trochu chce ovladnut svet , skus vniknut hlboko do seba a uvidis ze aj ty chces tak trochu ovladnut svet a zit si jak pan , ucet plny miliard , kozata baba v tvojej vani , roise roise parkuje pred tovjou villou z mramoru pekna predstava , co ?
Krajsia predstava je zena vo vani taka co tam je kvoli mne a nie kvoli peniazom vo vile vo Francuzsku , Kanade
Tu so strednou mas sancu na dobru pracu , tam si po strednej stale uplne tupy v porovnani s europanom a bez tisicov dolarov na vysoku si mozes ....
tak som Slovenka. a čo? mám sa posrať od šťastia alebo od jedu?
hej, rovnako som hrdá na to, že som praváčka, mám štvorfarebné oči a medzi nohami nemám penis ale vagínu.
@mm47 môžu,ale myslím že tam je to jednoduchšie. Neviem,ešte som tam nebola.
Ja osobne by som sa citil zle keby v mojej krajine bolo tolko imigrantov .... za 30rokov tam nebude nikto kto sa narodil v USA
a čo je to "vlasť" - nuž asi ľudia, politický systém, urbanistika a architektúra, príroda,... etc. ale na čosi tak obsiahle nemám dôvod byť hrdý v pravom slova zmysle... má to svoje klady aj zápory.
čo je to národ?
myslel som, že sme všetci proste ľudia...
A k téme: v niektorých ohľadoch áno a v niektorých zasa nie...
Celkovú situáciu na slovensku je škoda rozoberať všetci poznáme všetky fakty.
Jediné čo mne vadí, je že som 4roky hodila zbytočne na umeleckú školu keď teraz robím vo fabrike na výrobu káblových zväzkov do aut.....
Neviem, chcem ísť preč, preč z tohto štátu. Jediné čo mi bude chýbať to je slovenčina....
Nejdem si vyberať kde by som a chcela, ale kde by bolo lepšie sa narodiť. Všade so všetkým sa dá niečo urobiť, aj keby že sa narodím v spomínanej Kambodži....
Slováci su jak také malé mužské prirodzenie, stále si musia dokazovať že sú väčší aspoň niečím iným a pri tom je to dosť poľutovania hodné. ako nehovorím že sa mám chuť niekam odjebať alebo čo, ale aj reči ako čo si to dovoľujem hovoriť kľudne tu nemusíš žiť ma tiež dosť serú, tak ako aj názory niektorých zazobaných primitývnych čechov ktorí sa cítia byť ukrátení silnou inváziou slovákov, či na školách alebo v práci, ale to je zas na iné. Tak ako bolo spomenuté v akej piči by som sa narodil bolo by mi jedno čo a ako. Všade je nejaká politika ale tá slovenska, furt sa máme na piču a ešte sa na piču aj mať budeme
// o rómskej menšine sa radšej ani nebudem vyjadrovať nechcem si pokaziť deň lebo oni sú chránený druh a MY sme tá utlačovaná menšina to potom vedie ľudí k tomu že začnú sympatizovať s náckami aj keď inokedy by ich to ani nenapadlo ale nevidia inú cestu....
ak sa už sakra nezačnú riešiť dôležité veci ako je aj ochrana prírody tak to bude mať fatálne následky pre celý svet
ja neviem myslím že za socializmu sa mal obyčajný človek lepšie nemusel byť stále v strese a báť sa o miesto v robote,roboty bolo veľa,ani tí cigáni neboli tak podporovaní ako teraz, myšlienka že všetci majú mať prácu bola asi jedna z najlepších vecí lebo človek potrebuje byť niečím zamestnaný a myslím, že keby sa ten socializmus a komunizmus nejako "prispôsobil" - voľné hranice aj obchodovanie,neprenasledovanie za vieru(aj keď pochybujem že teraz chodí do kostola viac ľudí ako vtedy)
ty vole???
tyo co si napisal vazne??? tak potom mas velmi dobre informacie o svete, ked odides, ak odides, dostanes vo svete par dobrych faciek od zivota, ak si takto predstavujes zivot v zahranici.
4000$ za pracu smetiara , vtipalek