myslím si, že Slováci sú hlúpi, závistliví, neprajní a hlavne si nevedia ceniť to, čo majú a starať sa o to a vedia sa len chváliť tým, čo nemajú, nemali a nikdy ani nedosiahnu. Sedia na riti a rozprávajú a keď niekto začne konať, tak ho majú za debila.
nie, nie som hrdá Slovenka.
ale nenadávam na slovensko len tak. sú veci, ktoré mám na slovensku rada. a čím viac cestujem, tým viac si uvedomujem, že inde asi ani nechcem žiť, pretože v podstate je to nahovno všade. alebo sú nahovno ľudia.
jednoducho sa pozerám na slovensko kritickým okom, vidím tu aj to zlé, aj to dobré a budem sa snažiť o to, aby sa mi tu žilo čo najlepšie, pokiaľ sa rozhodnem ostať. a nebudem tak robiť nejakým nacionalistickým žvástaním o hovne, ako 100% oničoviackych nacionalistov, ktorí o Slovensku vlastne vedia jedno veľké hovno.
"u nas na slovensku sa vynaslo vsetko vratane elektriny a nekonecneho zivota, o absolutnej inteligencii radsej nepisem, to je samozrejmost...len jaksik sa to odtialto bud este nedostalo von,alebo to pripisali niekomu inemu. tu ma kazdy patent na rozum. a taktiez lubime dopriat kazdemu, tesime sa z uspechu a neuspesnych povzbudzujeme "
áno, som hrdá slovenka. nejde o konkrétne veci, na ktoré by sme mali byť hrdí. nejde o spievanie hymny na začiatku vyučovania ani na nosenie vlajky. ja som proste rada že som sa tu narodila a chcem tu aj žiť. najväčšia blbosť je vyhlasovať že všade inde je dobre, len slovensko je diera. je len na mne, akými ľuďmi sa obklopím a ako budem jednať s cudzími
som hrdy ze som slovak ale na slovensko ako take hrdy niesom z pohladu ekonomiky, politiky atd... zit by som tu chcle len v tom pripade zeby som si nahrabal peniaze v zahranici a tu si ich uzival aj ked chcem vlastne zit pri mory
Ak mám byť úprimný. Zaujímam sa o politiku, ekonomiku a aj históriu. Ak sa na nejakú z týchto vecí pozriem v rámci Slovenska, je mi do plaču.
Naša politika je smiešna, ekonomika smutná a z histórie je mi do plaču.
Poznám slovenskú históriu. No niesom na ňu hrdý. Je len pár ľudí, ktorí sa dajú v našej histórii obdivovať a uznávať a len veľmi málo udalostí, ktoré sa oplatí pripomínať si. Je to veľmi, veeeľmi smutné!
Ked človek pochodí svet, nemyslím dovolenky, ale ked sa skúša usadiť v cudzine ,v krajinách kde je iná mentalita iné zvyky a príde domov a vidí to malé skromné Slovesnko kde je všetko maličké a jednoduché a krásna príroda verejné lesy kde sa človek može cítiť slobodne nemusí chodiť len do parkov, tak vtedy pocíti aké krásne je Slovensko.
Ale ked sa pozrie na Slovensko z politickej, ekonomickej a právnej a enviromentálnej stránky ,tak je to HUMUS !!!! !!!! !!!! !!!! !!!! !!!! !!!! !!!! !!!!
Čo sa týka prírody, prírodných krás Slovenska a slovenského jazyka ako mojej rodnej reči a aj to, že to je moja domovina - tak na to môžem byť hrdý. Ale to by bolo asi všetko. Všetko ostatné je hnus.
co maju podaktorii z slovenskou prirodou fakt nechapem. ved napriklad rakuska priroda je milion krat krajsia. a to nehovorim radsej ani o ludoch na slovensku....sama zavist a zaostalost. okrem bratislavy a kosic je to bieda.
Slovensko je plné humusu špiny bordelu a to z každej stránky. Keby som mal možnosť zoberiem celú rodinu niekam za hranice. napríklad do susedného Rakúska. je tu skrátka na GRC!
nie som národne uvedomelá a ani nikdy nebudem. našťastie sa ale dokážem obklopiť ľuďmi, ktorí to chápu a rešpektujú a nebijú sa do pŕs "za boha, za národ".
@Hetfield A kurva, keď sú rodiny, kde žijú traja ľudia z 200€?? 500€ čistého je slušný mesačný príjem. A vyžiť sa z toho dá bez problémov. Ja vyžijem aj z 250€.
@Ink tak to ti gratulujem,neviem odkial si ja som z Blavy a je dost velky rozdiel ci zarobis 500 na vychode alebo 500 v Blave lebo ceny v Blave su skoro dvojnasobne,a niekedy som nezarobil ani 500 uz som mal aj taku super vyplatu ze 430,ak by som si chcel kupit byt tak musim setrit asi tak 60 rokov a na hypoteku mozem rovno zabudnut lebo s takym prijmom ma kazda banka vysmeje
@ink a platíš celý byt? všetky poistky? všetky faktúry?
...neporovnávaj študenta s pracujúcim človekom, ktorý sa snaží založiť rodinu. 500 eur je úplne o ničom plat a pokiaľ bude na SVK tradovať, že to je v pohode, tak sa tu hovno zmení. preboha, však my sa niekedy pozeráme ako na milionára na toho, kto má 1000 eur mesačne. a to je tiež nízky plat.
no neviem,neviem asi som zas zle klikla,ako rozmýšlam,ani nemám byt na čo,politika zákony to ani komentovat nejdem,ludí tiež nie,až na to málo normálných..príroda? ked sa všade válaju odpadky? to je krásné
ale zas ano existuje ešte zopár krajín kde sa žije horšie ok uznávam..ale zas aj lepšie prečo by sme nemohli byt ako oni?
mam velmi rada Slovensko ale to co sa tu deje sa mi ani trochu nepaci...clovek ktory maka do zodratia sa ma pomaly horsie ako clovek ktory nepohne prstom a bere podporu. a tu sa da skutocne zazit co je to byt "chudobny ako student"...ziadna podpora. uz by sa mohlo nieco zmenit v tomto
@32@Nikeboy ...priroda na Slovensko-Rakuskych hraniciach sa meni z peknej na milionkrat krajsiu? podla mna je tam rovnaka priroda boze, ty si vazne tupec, teba budu mat za debila vsade, nie len na Slovensku
istej časti národu naozaj nedolieha realita...ale ako na krajinu som hrdá veď Slovensko je krásne... síce aj tak nepochopím prečo je hlavné mesto Bratislava....nechcem nikoho uraziť ale z Bratislavy som stretla len samých .......ov.... mohlo byť hlavné mesto Banská Bystrica....alebo Brezno ..ako srdce krajiny veď hlavné mesto nemusí byť najväčšie....
@zamidari evidentne vies prd otom,ako som to myslel, ved tvoj svet konci 50 metrou za cedulou sk........vlastne aku prirodu uz len mate v ba?! tie 3-4 stromceky?!
@kurope sorry, ale na 14rocne deti reagovat nebudem, ked 21rocnii nepochopii ako som to myslel, neviem ci 14rocni hej.
Je to smutný fakt, ale, žiaľ, Slováci sú veľmi nevyspelí ľudia. TO znamená, že Slováci nedokážu svoje názory a hlavne svoj nesúhlas dať riadne najavo. JEdnoducho povedané, nedokážu, resp. nechcuú, sú leniví protestovať. Na druhej strane však často od problémov utekajú zväčša do cudzích krajín a ich názory o negatívnej stránke Slovenska udržiavjú a prehlasujú ďalej. Bez toho, že by pre Slovensko niečo urobili. A túto nevyspelosť zneužívajú naši politici a vlády svojimi činmi resp. nečinmi. Myslíte si, že keby sa milión Slovákov postaví proti sociálnemu problému a dá to hlasno najavo, že by sa nič nestalo? Aj keby ic bolo "len" stotisíc, tak by dokázali veľa. Preto sa nepýtajte, čo pre vás urobilo Slovensko, ale ako Kennedy vravel, pýtajte sa, čo môžete vy urobiť pre svoju krajinu.
Je to smutný fakt, ale, žiaľ, Slováci sú veľmi nevyspelí ľudia. TO znamená, že Slováci nedokážu svoje názory a hlavne svoj nesúhlas dať riadne najavo. JEdnoducho povedané, nedokážu, resp. nechcuú, sú leniví protestovať. Na druhej strane však často od problémov utekajú zväčša do cudzích krajín a ich názory o negatívnej stránke Slovenska udržiavjú a prehlasujú ďalej. Bez toho, že by pre Slovensko niečo urobili. A túto nevyspelosť zneužívajú naši politici a vlády svojimi činmi resp. nečinmi. Myslíte si, že keby sa milión Slovákov postaví proti sociálnemu problému a dá to hlasno najavo, že by sa nič nestalo? Aj keby ic bolo "len" stotisíc, tak by dokázali veľa. Preto sa nepýtajte, čo pre vás urobilo Slovensko, ale ako Kennedy vravel, pýtajte sa, čo môžete vy urobiť pre svoju krajinu.
@xiao dovolim si z tebou nesuhlasit. ludia odchadzaju za lepsim zivotom, vysiou zivotnou urovnou. za toleranciou,slobodou. a co sa tyka negativ, tak najprv pises ze nedokazu dat najavo svoj nazor a nesuhlas, ale vzapeti ich zato kritizujes ked tak spravia. nepochopil som to z tym slovenskom na konci.....
@nikeboy no vidis to...ty si s bratislavcanmi rozumies...za to ja niektorych nemozem ani citit....to sproste falosne ego...bezdovodna namyslenost...a ze...."som hrdy na to ze som bratislavcan" ..jaj boze...ked som minule bola v bratislave...som sa vracala domov..a videla som 5 stromov vedla seba , vedela som , ze som uz doma (v inom meste) ...skratka..v bratislave by som byvat nechcela... ... a ako hlavne mesto by som uz radsej prijala nitru ako bratislavu...
@Positive34@Nikeboy Samozrejme, ze ked pridete do centra tak tam prirody vela nie je okrem medickej zahrady a pod. Ruzinov, nove mesto je dost zelene, a pripadne staci vyst na kolibu a mate tam stromov kolko chcete. Ale nie ze by mi to vadio, cim menej takych ako vy v BA tym lepsie, nikto vas tu nechce.
@zamidari dobre, ved my s @nikeboy sa tam ani nechystame.. a ja osobne by som do bratislavy byvat nesla ani keby si ma prehovaral..takze tato tvoja prednaska bola k hovnu
@61@Positive34 ta prednaska, bola na to aby si ostatni precitali nazor na prirodu v bratislave aj od niekoho kto tam zije, nez od nejakehych 14-16 sedliakov ktory tam boli par krat, a to maximalne v centre
@nikeboy Nepochopil si to, lebo nerozmýšľaš, o čom píšem a to vôbec. Veľmi zreteľne som mojimi slovami dával najavo, že mnohí a aj takí ako ty sa iba sťažujú, na všetko len reptajú a utekajú si do zahraničia za "lepšou úrovňou, kvalitou života" a tak ďalej. Ale čo odpovieš, keď sa Ťa niekto spýta, čo si vôbec pre krajinu spravil, že od nej tak utekáš? Dobre, ak chcete žiť inde, tak choďte a užívajte si, ak si myslíte, že to bude lepšie. Ale aspoň nekydajte na krajinu, ktorá vám umožnila život. Na druhej strane si môžeš vybrať možnosť, že budeš chcieť žiť na Slovensku, resp. ostaneš vo svojej krajine a zo všetkých svojich síl sa budeš snažiť urobiť si ten život na Slovensku čo najlepší. Tým ho urobíš krajší aj pre svojich najbližších a takýto reťazec dokáže vytvoriť naozaj lepší štát.
Zoberme si napr. terajšie voľby do VÚC. Koľko percent ľudí ide hlasovať? Všetci vieme, že to nie je ani polovica. Keby išli všetci hlasovať, ktorí môžu, alebo aspoň tri štvrtiny, tak by sme si určite zvolili lepší život. Vždy je čo spraviť preto, aby sa žilo lepšie tam, kde žiješ. Lebo aj tí, čo hľadajú úspech v cudzine, ho nájdu len vtedy, ak to budú naozaj chcieť a budú o to bojovať zo všetkých svojich síl. To isté je tu na Slovensku a vždy tomu tak je v rodnej krajine každého človeka. Kto chce mať krajší život a naozaj o to bude stáť, nájde si ho aj tam, kde žije.
@Ink No ja tiež veľmi dobre pozám históriu Slovenska a vôbec mi z nej nie je do pľaču, keďže mám byť na čo hrdý. Možno keby si aj Ty poznal našu históriu tak dobre, bol by si na ňu hrdý. Lebo je byť na čo. Od príchodu Slovienov na naše územie cez Veľkú Moravu, zakladanie Uhorska, modernizáciu slovenského národa, postupne odcudzovanie sa Uhorsku, revolúcie, hymnu, Maticu slovenskú, I. svetovú vojnu, vznik Česko-Slovenskej republiky, Slovenké národné povstanie, roky prežité cez totalitný režim až po šúčasnoť. Naša ekonomika tiež nie je napľač, keďže v rámci Európskej únie sme jeden zo štátov, ktorý stojí v popredí ekonomík, ak berieme do úvahu hospodársku krízu. Moderná politika je v najlepšom historickom stave. Berme do úvahy, že oproti Českej republike sme boli dosť znevýhodnení po rozdelení republík, keďže všetky generálne riaditeľstvá a úrady boli v Čechách a na Slovensku sme začínali "od nuly".
@zamidari dobre, tak ti vysvetlim ako som to myslel. pozri ako sa napriklad v rakusku staraju o prirodu. na ich ciste hory. a pozri na slovensku hory, vsade vydis odpadki,neudrziavane cesty(ups,to je ina tema ) proste v rakusku sa viac staraju o prirodu. a aj hory(alpy) su predsa len vetsie a krajsie ako tatry.
@xiao teraz mam pocit ze pises o inej krajine. lebo ja mam na mysli tu krajinu, kde ta prepadnu a okradnu uprostred dna, v strede mesta. tu krajinu kde ukradnu asi aj asfalt z novej cesty. tu krajinu kde tzv. "podnikatelia" si daju ceny aj o vyse 200% 300% vysie ako inde v EU. tu krajinu kde je jedna z najdrasich nafta a benzin v EU. tu krajinu kde ludia zarabaju menej, ako je podpora v nemecku. tu krajinu, kde sa skoro kazdii snazii odrbat skoro kazdeho. tu krajinu kde je zavist sucastou mentality. tu krajinu kde si musis do nemocnice nosit vlastny toatetny papir. tu krajinu ktora sa navonok tvary aka je proeuropska a v pohode, ale v skutocnosti je opak pravdou.ver my- vo vyspelich krajinach je to lepsie ako v tej krajine. ved si pozry rebricek najlepsich krajin pre zivot. snazit sa mozes ako chces, ale v tej krajine nic nezmozes. staci ked poviem obchody a sluzby a pristup k zakaznikom. ver my, takich hnusnich ,nevzdelanich ludii ako som mal moznost stretnut v obchodoch, nikde vo vyspelich krajinach nenajdes. tam si totis zakaznikou vazia. nie ako v tej krajine kde predavac/ka sa ta snazii len odrbat a chova sa k tebe podla nalady aku ma. kebi ti niekde napr. v statoch povedala predavacka ze "ona nevie, lebo tu robii len 3 tyzdne" tak letii cez zatvorene dvere, z takim posudkom, zebi si nenasla pracu ani ako straznika na parkovisku. takze to co pises a tvrdis, su len iluzie a sny. ostatne sa ani necudujem ked si celii svoj doterajsii zivot prezil len v BS(banska stiavnica) . nemozes mat preto skusenosti a vedomosti mimo svoj region.
@Tommyhot tak urcite viac ako 5 minut a nevravim ze med lizat, ale veci ktore tam su samozrejmostou a bezne, tu ani nechiruju o dacom takom( priklad...skus ist na pohovor do prace z pircingamy a z namodro nafarbenimi vlasamy, a ci ta primu. na slovensku neverim. v napr. nemecku v pohode)
Zalezi od skoly. Na gymploch sa im to pacit asi nebude, ale ani ked chodis niekde v zahranici na College tiez to nie je take, ze si mozes na seba najebat 400 kil zeleza vsade kde mas trosku "vyssiu" uroven (papierovo) picuju.
A este sa vratim k pohovorom. Predstav si, ze pride clovek slusne obleceny a clovek so zelezami po xichte a s nafarbenymi vlasmi do nemeckej firmy na pohovor. Obaja maju rovnake vedomosti, koho myslis ze skor zoberu? ja by som do firmy tiez nechcel hentake individum a to nie som vobec konzervativny.
@zamidari@66 no neviem čo má s týmto spoločné teraz môj príspevok 51 tam som o prírode ani necekla...len mudruješ a potom tu pletieš piate cez deviate...tak sa na to vyser a choď robiť prednášky o tom niekomu inému...
@nikeboy Ako Ty tiež evidetne nepatríš medzi tých najmúdrejších, čo súdim podľa tvojej gramatiky. Také hrúbky neurobí ani môj 9 ročný sused, čo je smutné, lebo Slovákom je dnes ľahostajný pravopis. A neviem, odkiaľ si prišiel, že som bol len vo svojom regióne. To máš asi nejaké veštecké schopnosti, no veriť Ti radšej nebudem, lebo si úplne mimo. To, čo si spomenul, je v každých "vyspelých" krajinách také isté, ako na Slovensku. Aj s predavačkami, aj s pohovormi, aj s krádežame a všetkým tým hnusným, čo si spomenul. Mimochodom, neviem, či vieš, ale Slovensko je tiež vyspelá krajina. To je šokujúse zistenie, však?
Ale nežijem v ilúziách, aby si nebol spokojný, že máš pravdu. Platy a poplatky za služby na Slovensku sú vo veľmi zlom stave, ale musíš brať do úvahy aj okolnosti pri vzniku a formovaní Slovenskej republik od r. 1991 až po súčasnoť. Predošlá vláda, ako aj súčasná, nemá nijaké silné iniciatívy na to, aby urobili naozaj niečo veľké pre Slovákov. Stavať byty za 200 miliónov € pre Rómov ,ktorí z toho za pár týždňov spravia skládku toxického odpadu je nezmysel. Dá sa aj lepšie investovať. Napr. do školstva, zdravotníctva... Ale čo tak preto niečo urobiť? Máš nejakých mladých priateľov, ktorí by radi žili na lepšej úrovni? Tak sa len nesťažujte a choďte protestovať proti konkrétnej veci, štrajkovať, búriť sa a dávať nahlas najavo svoj názor aj pomocou médií. Myslíš si, že to nemá význam? Má to obrovský význam a mám s tým aj konkrétne skúsenosti. Vždy je čo robiť preto, aby sme si žili lepšie. Opakujem: JEDNOTA ĽUDÍ ZLOMÍ KAŽDÝ SYSTÉM!
@Xiao do mojej gramatiki sa ti nestaraj. no v tom sa hlboko mylis, ale ako som vravel, nebol si zrejme nikdy mimo svoj region. inac bi si taki nezmysel nemohol tvrdit. sokujuce je ze ty tomu veris, lebo ani zdaleka tak tomu nieje.
slovenska republika vznikla 1.1.93 boze, take nevies a ides tu namna z gramatikou . k ostatnemu sa asi ani nema zmysel vyjadrovat. poznam tvoj region, poznam ludii z tvojho regionu. a preto viem, aky skresleny a velmy zjednoduseny pohlad maju ludia v regione. ako nevysvetluj si to prosim zle.
no vies, lenze nemci su tolerantnejsii, takze tam zoberu aj takeho. kdesto na slovensku nie. dakedy pozri na PRO7 co chodii, neviem teraz jak sa to vola...co tam rozpravaju a obcas aj hadaju sa tak tam bolo uz parr takich z pirecingamy a vlasamy a tak....
@nikeboy No Ty si "Dedo-Vševedo". Nielenže vieš, kde som bol, ale aj kde som nebol. Ale naozaj, zhodneme sa, nemá význam sa k tomu vyjadrovať. Dúfam, že sa nikdy nestretneme, keďže ja som nikde nebol a Ty poznáš celý svet. Pri takej zanietenej múdrosti, akú máš Ty, by som bol ozaj maličký.
Ale vďaka, zobjektívnil som si argumenty. Nech sa Ti aspoň darí v živote.
@Xiao nic zlom, ale si z BS(banskej stiavnica) ze?! tak mozno si bol par krat na nakupoch v rakusku, v lete na dovolenke z rodicmy v chorvatsku, a na skolskom vylete v bratislave ja sa nehadam ze si sa za tie svoje "cesty" stretol len z tim, ze vsade je to "take iste ako na slovensku" . mozno ta v chorvatsku okradly, mozno predavacka v rakusku bola protivna. mozno....ja sa nehadam ale myslim, ze mam vetsie skusenosti a znalosti ako ty. aj ked len v tom cestovany a v tom ake to je vo vyspelich krajinach. si mi pripomenul jedneho chalana, co davnejsie na jednom chate, isiel namna z takimi vecami, ze co on ma z ameriki a ze kolko to vela stalo a podobne. stacilo 5 minut, aby som toho chalana zotrel ako skolkara. jednoducho....viem lepsie ako to je v zahranicii, ako taky ludia co sa idu predomnou vytahovat co maju, kde boly a podobne.
argumenty?ake? ziadne som naposledy nedal. lebo bi to bolo na dlho. ale ked chces, rad ti ich daam. ale nie tu, ale napriklad cez icq mozme otom diskutovat.
@nikeboy Na chválenie sú tu iní ľudia? Potom si tu Ty na kritizovanie. Nemyslím, že máš nejaké extra skúsenosti. Keby si mal také skúsenosti, vedel by si, že vzhľadom na rovnakú vekovú úroveň sme na tom podobne. Lenže Ty nemáš nič, čím by si sa potvrdil, len na mňa kydáš, aby si degradoval moje protitvrdenia. Ale to nie je akt serióznej komunikácie, z ťoho určujem, že mnoho, čo tu prezentuješ, nie je z tvojej hlavy.
Takže prejdime od útokov k rečiam. Napr. to často skloňované Nemecko. Sestry a kamaráti tam boli zbierať uhorky. Práca 12 hodín denne 45 dní za sebou. Spolu si dve osoby doniesli asi 110 000 Skk. Nebol tam žiadny Nemec, ktorý by pracova tak manuálne na poli. Ak nerátam gazdov a vlastníkov polí. Ten plat bol v porovnaní s naším dosť vysoký, aj keď za tvrdú prácu. Z toho ale vyplýva, že žiaden Nemec by za taký plat nešiel robiť takú tvrdú prácu. Takže platy musia byť mnohonásobne vyššie ako na Slovensku. Takisto je tam aj vyšší počet pracovných miest a vyššia úroveň zamestnanosti.
Zamyslel si sa, prečo práve v Nemecku a vo všetkých krajinách západnej Európy je to také "super"? Kvôli podmienkam EÚ. Keď sme vstúpili do EÚ, museli sme radikálne obmedziť našu výrobu, aby sme mohli viac importovať produkty vyrobené v západnej Európe. Boli "cukrová veľmoc". Mali sme 4 veľké závody na výrobu cukru a spracovanie cukrovej repy. 3 z nich sa kvôli požiadávkam EÚ museli zatvoriť. Tisíce ton produktu museli ísť na spálenie. Stovky ľudí prišlo o prácu.
Toto je len jeden príklad, pokračovať by som mohol pri poľnohospodárskej družstevnej výrobe mäsa a mlieka, pivovaroch, strojárskej technike, elektrotechnike ... Toto je aj hlavný problém, prečo sa situácia tak zhoršila. Náš štát už len prežíva. Na náš úkor zíkavajú milióny € bohatí zahraniční podnikatelia. Zomierame pod čoraz väčším nátlakom požiadaviek zmluvy, ktorú sme s EÚ podpísali.
Prečo ale vidím pozitívum práve v Slovensku? Prečo tu mám stále dôvod žiť, ba dokonca robiť pre vlasť? Lebo tu je mnoho vecí, ktré sa dajú vypracovať na naozaj vysoký level svetových požiadaviek. Stačí len urobiť pár malých krokov, ktoré vedú k jednému úspechu. A napriek tomu, koľko "bordelu" tu urobili naše vlády a podnikatelia, tu je stále veľa možností, ako slovenský národ zodvihnúť na nohy a vystúpiť na vrchol. A naozaj to je tak. Dá sa o tom presvedčiť všade, kde ideš. všetko, čo sa dá slobodne kritizovať, sa dá zodvihnúť. Jeden z prvých krokov, ktorý preto urobím, je, že roku 2012 pôjdem voliť.
A ak si sa dostal až sem, tak ICQ nepoužívam Ale mám ho.
@Xiao zacnem od zadu... OMG, pises ako nejaki z politiki "vysoky level"??? to asi hovoris o inej krajine, alebo za "svetovy level" povazujes druhu 50iatku vyspelich krajin lebo slovensku zaostava aj za takimy krajinamy ako je napr. holandsko, alebo spanielsko a rozhodne aj bude. slovensky narod??? aky?? dnes nikto asi nieje 100% cistiii slovak. a tak isto moderna vyspela spolocnost dnes nieje zalozena na tzv "narodnom principe" z dovodu ze svet je dnes globalizovany. lebo samotny jeden maly narod nema sancu existovat(z dlhodobeho hladiska). len ked sa globalizuje.
tak to este dobre zarobily, a mas jasne ze za ten plat by im to nikto z domacich nerobil. ked si az teraz na to prisiel tak DOBRE RANOO. dalej...z polnohospodarstvom namna nechot...to je rovnake aj inde v EU. alebo si si este nevsimol demonstracie polnohospodarou v zapadnej eu? tak dobre rano. dalej...elektrotechnike? hlavne ze tu su a aj vznikaju nove elektrotechnicke zavody, ale dobre dalej...strojarstvo?...skus sa zamysliet preco....preco napr. vyvoj a vyroba aligatorou stoji viac, ako bi nakupili rovnake vozy zo zahranicia.
takze sa opet vratim ku koncu toho co si pisal....tak tu zi a rob za minimalnu mzdu. a ked si myslis ze nejake male kroky nieco zmenia, tak si este naivnejsiii ako som si myslel. lebo vsetko si to predstavujes ako hurvinek valku . ale ja mam rad tie najivne predstavy niektorich ludii, co si myslia ze tym ze daco chcu, aj daco zmenia. aj starsiii ti potvrdia ze je to len iluzia. ale neboj....ty z toho sna vyrasties, a pochopis ocom je ten zivot na slovensku
@nikeboy to je vec názoru... môžem teda dostať tu odpoveď, kolko rokov (mesiacov?) žiješ na Slovensku? A tiež ako tu už bolo, v ktorych všetkých vyspelých krajinách si už bol (či vlastne žil)?
@94 ty si starsia , tak myslim ze aj skusenejsia wed xiao je odomna mladsii , tak logicky sa porovnavam z nim (aj ked je mladsii len o par mesiacou) a vtedy som mal spatnu naladu.
@nikeboy skúsenosti a vek spolu vôbec nemusia suvisiet... Ked sa porovnávam s tebou, ake rôzne informácie máš (podla toho čo píšeš), tak sa normálne za seba hanbím
@nikeboy sam si mi napísal, že viem o tom velke gulove a ty vies o tom viac. Preto ma zaujíma odkiaľ, ake máš zážitky... Budeš mať 17, na Slovensku dlho ani nežiješ
a pritom sa vieš vyjadriť ku každej jednej veci, čo sa týka politiky či Slovenska celkovo. Odkiaľ beries vlastne informácie? Po nociach si čitáš o tom na nete? (ak áno, aj linky by si tu mohol dat)...
Taktiež tie tvoje návštevy a vlastne život v zahraničí vo vyspelých krajinach, ako to prebiehalo? To si sa aj tam zaujímal o ich politiku a klady a zápory toho daného štátu? Ja som žila v zahraniči pár mesiacov a napriek tomu si nedovolím hovorit, že ten štát poznam tak dobre ako ty. Preto by som poprosila aspoň stručný opis toho tvojho ideálneho života tam
A neber to ako provokáciu, čo som si všimla, tak diskutujes celkom rád a ja som zase zvedavá na tvoje bohaté skúsenosti, to je celé
ja mám blavu rád, ja proti BA nič nemám mám tam asi tak 9/10 rodiny, ALE zaráža ma, že nejaký kokotkovci, čo tam pred 10 rokmi došli z trebišova za prácou teraz vyhlasujú, že sú najväčší blaváci, zbytok slovenska je sedlač a tak podobne rovnako ma zaráža, že BA považujú za nejaký skvost BA je jeden veľký developerský bordel posledné roky, pár KM štvorcových starého mesta a koniec, inak veľké sídlisko bez náznaku vyriešenej dopravy a nejakého estetického súľadu(vlastne, to väčšina slovenska, viva la socializmo). vy všetci hrdí blaváci, choďte do petržalky, počkajte na najbližší vlak do viedne a choďte sa popozerať, poprípade do prahy BA je stoka oproti vyššie zmieneným miestam
@98 sorry ze len cislo, ale mas premna zlozitejsii nik, a blbo mi to zobrazuje, tak ...preto aj obcas aj pisem inee ako je otaska dobre, k tomu co si sa pitala....pockaj, za paar dnii, maximalne do vianoc, spravym blogy, kde budem rozoberat a snazit sa vysvetlit ako niektore vecii myslim. lebo tuna na fore sa neda vsetko rozpisat, lebo to bi bolo na dlho a tak isto nie vzdi...teda ja som tu v noci a to uz zaspavam ,takze ne vzdi pisem tak, ako v skutocnosti to myslim. podalsie..som cech, a slovencina mi stale este nejde tak, ako ostatnym, a dovolim si povedat ze asi najhorsie zo vsetkich tu, lebo ja nie vzdi chapem, co presne pisu druhii. proste text v slovencine si precitam, ale potom musim rozmyslat co sa v nom vlastne pise. a ked je tema a text zlozitejsii, nemusim vzdy pochopit co vlastne druhiii pisuu. teraz bi som toto tu nemal rozoberat, lebo je to na samostatny blog. len som ti chcel vysvetlit, ze nie vzdy na 100% chapem tomu co pisuu ludia.
takze na stedrii den(najneskor) bude ten blog a kedze ja sa po novom roku sustredim hlavne a asi uz len na vlastnu tvorbu na webku(foto,video,blogy).
ale inac dost sa uciim aj tu na birdzi ako druhii pisuu a slovencinu
@nikeboy "nie vždy tomu chápem". Tak keď tomu nechápeš, tak sa k tomu hádam nevyjadruj a nehadaj sa o tom.
Namiesto toho radšej začni čítať zložitejšie knihy, či články na nete, čo ti pomôže aj v gramatike, aj v chápaní textu a nakoniec aj v tvojom vyjadrovani (to je len rada z mojej strany).
Očividne nemáš skúsenosti so žiadnou krajinou také bohaté, aby si mohol takto rozprávať. Keďže ja "rozprávam ako politik", tak Ty sa snažíš rozprávať asi ako môj 78 ročný prastrýko a ten si toho prežil naozaj dosť (minimálne určite viac ako Ty ). A čo povedať k tvojim skúsenostiam? Jednoznačne toto nemáš zo svojej hlavy, možno si si to len nejako polepil dokopy, ale také názory si nedovolí mať ani komisár EÚ.
Teraz mi navyše vysvitlo, prečo na niektoré moje argumenty reaguješ ako šesťročné dieťa. Keďže ani nerozumieš slovenskému textu. Keď teda nie si Slovák nemáš ani najmenšiu šajnu o tom, ako to tu naozaj žije. Keby si mal aspoň 30 rokov, možno by som niečomu uveril, ale máš len povedzme 17. To si si na Slovensku fakt dosť neprežil. Tvoj krátky život nemá o nejaké významné množstvo skúseností viac, ako môj.
Ďalej si hovoril a to už nie prvýkrát, že zo svojich ilúzií vyrastiem. Mám z čoho rásť, ale ilúzie to nie sú. Sú to ciele, ktoré som si stanovil, mám plány do života, do budúcnosti. Pochváľ sa, aké plány máš do busúsnoti Ty? Keď na Teba niekto iný slovne "zaútočí", prosíš ho!, aby nereagoval. To jednoznačne svedčí o tom, že tvoje názory sú 100krát subjektívnejšie ako názory najzaritejšie neonacistu. Nemáš prehľad o ničom. Potom by si vedel reagovať na moje argumenty "normálne", ale keď reaguješ na poľnohospodársky problém Slovenska, čo bol môj argument, slovným spojením "dobré ráno!", tak asi naozaj nemáš žiadne skúsenosti, len sa bohato predceňuješ. Ale neboj sa, z toh "ešte vyrastieš".
@Xiao ako vyjadrim sa strucne- proste si gadzo z bs a vies velke hovno otom co pisem a co sa ti tu snazim vysvetlit. a viac z takim hlupakom ako si ty, stracat cas nebudem. kludne sa po*****b aj z celym slovenskom. gazdo.
len tak off topic, ale v kontexte to je on topic. toto som našiel na diskusii pod článkom na sme
toto nie je le o službách, ale o takmer všetkom čo sa v tomto štáte deje. Čo si myslíte? Ktorý ***** zaplatí neuveriteľnú cenu za lístok akú pýtajú na Štrbskom Plese za 500 m svahu a pol hodinové čakanie v radoch? Ktorý ***** sa nasťahuje do bytu (napríklad taká Jégeho Alej), ktorý ma toľko chýb, že ich takmer nie je možné spočítať? Ktorý ***** sa bude kochať pohľadom napríklad na Aupark Tower, alebo CBC, a iné architektonické odpady, za ktoré by vo Viedni ľudia utopili architekta v Dunaji? Ktorý ***** sa bude tiesniť v neuveriteľne natrieskanej a dusnej Tatralandii (zámerne natrieskanej) za ešte neuveriteľnejších 30 EUR na deň? Položme si teda otázku ČO SKUTOČNE KVALITNÉ v TOMTO štáte je a ako si vážime sami seba.
Môj posledný príklad konkrétnej spokojnosti bol zo Spišskej Novej Vsi, kde sa pani od informačnej kancelárie išla prtrhnúť, aby nám poskytla čo najlepšie info o tomto meste. Čo ma však dorazilo bol výklad v plynulej maďarčine, ktorý poskytla mojich hosťom z Budapešti. To všetko za málo lowa. Takýchto príkladov na Slovensku nie je veľa. Vážime si teda sami seba?
Nikeboy stratil rozumnú reč, nemá ďalšie argumenty a jeho hnev nijako nesúvisí so zapríčinením so strany slovenského štátu, ale rieši si tým svoje nedostatky. Hľadá za svoje chyby niekoho, na koho sa môže vyhovoriť a Slovnsko mu zrovna padlo vhod. Ale prehral, pretože Slovensko je omnoho-omnoho-omnoho vyspelejšie, krajšie, prítulnejšie, najlepšie...
Keby dotyčný prijal túto prehru aspoň so štipkou cti, zistil by, že Slovensko je v skutočnosti krásne a žije sa tu nádherne pre tých, ktorý chcú žiť. Ale takýmto zavŕšením len ukázal, že nemá absolútne žiadnu česť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
110 komentov
Keby si sa narodil o pár kilometrov východnejšie, napr. na Ukrajine, bol by si hrdý Ukrajinec? Alebo severnejšie, tak hrdý Poliak? Alebo hrdý Maďar?
nie, nie som hrdá Slovenka.
ale nenadávam na slovensko len tak. sú veci, ktoré mám na slovensku rada. a čím viac cestujem, tým viac si uvedomujem, že inde asi ani nechcem žiť, pretože v podstate je to nahovno všade. alebo sú nahovno ľudia.
jednoducho sa pozerám na slovensko kritickým okom, vidím tu aj to zlé, aj to dobré a budem sa snažiť o to, aby sa mi tu žilo čo najlepšie, pokiaľ sa rozhodnem ostať. a nebudem tak robiť nejakým nacionalistickým žvástaním o hovne, ako 100% oničoviackych nacionalistov, ktorí o Slovensku vlastne vedia jedno veľké hovno.
pokiaľ máte niekto nápad ako ju zvýšiť tak prosím dáme pätíciu
inak mám na webke takú malú citáciu:
"u nas na slovensku sa vynaslo vsetko vratane elektriny a nekonecneho zivota, o absolutnej inteligencii radsej nepisem, to je samozrejmost...len jaksik sa to odtialto bud este nedostalo von,alebo to pripisali niekomu inemu. tu ma kazdy patent na rozum. a taktiez lubime dopriat kazdemu, tesime sa z uspechu a neuspesnych povzbudzujeme "
ešte k tomu všetkému toto:
SILNO UVAZUJEM O ZMENE OBCIANSTVA!!!!!
To som nemal vidieť. Najmä počas jedenia.
A som sa preklikal k:
Ten človek je najväčší tupec na svete. A tá ženská v hlúposti tiež boduje.
Naša politika je smiešna, ekonomika smutná a z histórie je mi do plaču.
Poznám slovenskú históriu. No niesom na ňu hrdý. Je len pár ľudí, ktorí sa dajú v našej histórii obdivovať a uznávať a len veľmi málo udalostí, ktoré sa oplatí pripomínať si. Je to veľmi, veeeľmi smutné!
Ale ked sa pozrie na Slovensko z politickej, ekonomickej a právnej a enviromentálnej stránky ,tak je to HUMUS !!!! !!!! !!!! !!!! !!!! !!!! !!!! !!!! !!!!
@milo5 mám už niekoľko rokov
@hetfield amen, 500€ je také v pohode vreckové, ale žiť sa z toho nedá, hlavne ak chce človek riešiť nejaké vlastné bývanie a pod.
...neporovnávaj študenta s pracujúcim človekom, ktorý sa snaží založiť rodinu. 500 eur je úplne o ničom plat a pokiaľ bude na SVK tradovať, že to je v pohode, tak sa tu hovno zmení. preboha, však my sa niekedy pozeráme ako na milionára na toho, kto má 1000 eur mesačne. a to je tiež nízky plat.
ale zas ano existuje ešte zopár krajín kde sa žije horšie ok uznávam..ale zas aj lepšie prečo by sme nemohli byt ako oni?
@zamidari evidentne vies prd otom,ako som to myslel, ved tvoj svet konci 50 metrou za cedulou sk........vlastne aku prirodu uz len mate v ba?! tie 3-4 stromceky?!
@kurope sorry, ale na 14rocne deti reagovat nebudem, ked 21rocnii nepochopii ako som to myslel, neviem ci 14rocni hej.
Jednota ľudia zlomí každý systém
Jednota ľudí zlomí každý systém
Zoberme si napr. terajšie voľby do VÚC. Koľko percent ľudí ide hlasovať? Všetci vieme, že to nie je ani polovica. Keby išli všetci hlasovať, ktorí môžu, alebo aspoň tri štvrtiny, tak by sme si určite zvolili lepší život. Vždy je čo spraviť preto, aby sa žilo lepšie tam, kde žiješ. Lebo aj tí, čo hľadajú úspech v cudzine, ho nájdu len vtedy, ak to budú naozaj chcieť a budú o to bojovať zo všetkých svojich síl. To isté je tu na Slovensku a vždy tomu tak je v rodnej krajine každého človeka. Kto chce mať krajší život a naozaj o to bude stáť, nájde si ho aj tam, kde žije.
Jednoduchý záver: JE NA ČO BYŤ HRDÝ!
A este sa vratim k pohovorom. Predstav si, ze pride clovek slusne obleceny a clovek so zelezami po xichte a s nafarbenymi vlasmi do nemeckej firmy na pohovor. Obaja maju rovnake vedomosti, koho myslis ze skor zoberu? ja by som do firmy tiez nechcel hentake individum a to nie som vobec konzervativny.
Ale nežijem v ilúziách, aby si nebol spokojný, že máš pravdu. Platy a poplatky za služby na Slovensku sú vo veľmi zlom stave, ale musíš brať do úvahy aj okolnosti pri vzniku a formovaní Slovenskej republik od r. 1991 až po súčasnoť. Predošlá vláda, ako aj súčasná, nemá nijaké silné iniciatívy na to, aby urobili naozaj niečo veľké pre Slovákov. Stavať byty za 200 miliónov € pre Rómov ,ktorí z toho za pár týždňov spravia skládku toxického odpadu je nezmysel. Dá sa aj lepšie investovať. Napr. do školstva, zdravotníctva... Ale čo tak preto niečo urobiť? Máš nejakých mladých priateľov, ktorí by radi žili na lepšej úrovni? Tak sa len nesťažujte a choďte protestovať proti konkrétnej veci, štrajkovať, búriť sa a dávať nahlas najavo svoj názor aj pomocou médií. Myslíš si, že to nemá význam? Má to obrovský význam a mám s tým aj konkrétne skúsenosti. Vždy je čo robiť preto, aby sme si žili lepšie. Opakujem: JEDNOTA ĽUDÍ ZLOMÍ KAŽDÝ SYSTÉM!
slovenska republika vznikla 1.1.93 boze, take nevies a ides tu namna z gramatikou . k ostatnemu sa asi ani nema zmysel vyjadrovat. poznam tvoj region, poznam ludii z tvojho regionu. a preto viem, aky skresleny a velmy zjednoduseny pohlad maju ludia v regione. ako nevysvetluj si to prosim zle.
no vies, lenze nemci su tolerantnejsii, takze tam zoberu aj takeho. kdesto na slovensku nie. dakedy pozri na PRO7 co chodii, neviem teraz jak sa to vola...co tam rozpravaju a obcas aj hadaju sa tak tam bolo uz parr takich z pirecingamy a vlasamy a tak....
Ale vďaka, zobjektívnil som si argumenty. Nech sa Ti aspoň darí v živote.
argumenty?ake? ziadne som naposledy nedal. lebo bi to bolo na dlho. ale ked chces, rad ti ich daam. ale nie tu, ale napriklad cez icq mozme otom diskutovat.
zelam ti pekny vykend, a bohateho mikulasa
Takže prejdime od útokov k rečiam. Napr. to často skloňované Nemecko. Sestry a kamaráti tam boli zbierať uhorky. Práca 12 hodín denne 45 dní za sebou. Spolu si dve osoby doniesli asi 110 000 Skk. Nebol tam žiadny Nemec, ktorý by pracova tak manuálne na poli. Ak nerátam gazdov a vlastníkov polí. Ten plat bol v porovnaní s naším dosť vysoký, aj keď za tvrdú prácu. Z toho ale vyplýva, že žiaden Nemec by za taký plat nešiel robiť takú tvrdú prácu. Takže platy musia byť mnohonásobne vyššie ako na Slovensku. Takisto je tam aj vyšší počet pracovných miest a vyššia úroveň zamestnanosti.
Zamyslel si sa, prečo práve v Nemecku a vo všetkých krajinách západnej Európy je to také "super"? Kvôli podmienkam EÚ. Keď sme vstúpili do EÚ, museli sme radikálne obmedziť našu výrobu, aby sme mohli viac importovať produkty vyrobené v západnej Európe. Boli "cukrová veľmoc". Mali sme 4 veľké závody na výrobu cukru a spracovanie cukrovej repy. 3 z nich sa kvôli požiadávkam EÚ museli zatvoriť. Tisíce ton produktu museli ísť na spálenie. Stovky ľudí prišlo o prácu.
Toto je len jeden príklad, pokračovať by som mohol pri poľnohospodárskej družstevnej výrobe mäsa a mlieka, pivovaroch, strojárskej technike, elektrotechnike ... Toto je aj hlavný problém, prečo sa situácia tak zhoršila. Náš štát už len prežíva. Na náš úkor zíkavajú milióny € bohatí zahraniční podnikatelia. Zomierame pod čoraz väčším nátlakom požiadaviek zmluvy, ktorú sme s EÚ podpísali.
Prečo ale vidím pozitívum práve v Slovensku? Prečo tu mám stále dôvod žiť, ba dokonca robiť pre vlasť? Lebo tu je mnoho vecí, ktré sa dajú vypracovať na naozaj vysoký level svetových požiadaviek. Stačí len urobiť pár malých krokov, ktoré vedú k jednému úspechu. A napriek tomu, koľko "bordelu" tu urobili naše vlády a podnikatelia, tu je stále veľa možností, ako slovenský národ zodvihnúť na nohy a vystúpiť na vrchol. A naozaj to je tak. Dá sa o tom presvedčiť všade, kde ideš. všetko, čo sa dá slobodne kritizovať, sa dá zodvihnúť. Jeden z prvých krokov, ktorý preto urobím, je, že roku 2012 pôjdem voliť.
A ak si sa dostal až sem, tak ICQ nepoužívam Ale mám ho.
tak to este dobre zarobily, a mas jasne ze za ten plat by im to nikto z domacich nerobil. ked si az teraz na to prisiel tak DOBRE RANOO. dalej...z polnohospodarstvom namna nechot...to je rovnake aj inde v EU. alebo si si este nevsimol demonstracie polnohospodarou v zapadnej eu? tak dobre rano. dalej...elektrotechnike? hlavne ze tu su a aj vznikaju nove elektrotechnicke zavody, ale dobre dalej...strojarstvo?...skus sa zamysliet preco....preco napr. vyvoj a vyroba aligatorou stoji viac, ako bi nakupili rovnake vozy zo zahranicia.
takze sa opet vratim ku koncu toho co si pisal....tak tu zi a rob za minimalnu mzdu. a ked si myslis ze nejake male kroky nieco zmenia, tak si este naivnejsiii ako som si myslel. lebo vsetko si to predstavujes ako hurvinek valku . ale ja mam rad tie najivne predstavy niektorich ludii, co si myslia ze tym ze daco chcu, aj daco zmenia. aj starsiii ti potvrdia ze je to len iluzia. ale neboj....ty z toho sna vyrasties, a pochopis ocom je ten zivot na slovensku
Kdesi si písal, že donedávna si žil v Čechách, ja len preto...Ale sak mudruj tu ďalej
a pritom sa vieš vyjadriť ku každej jednej veci, čo sa týka politiky či Slovenska celkovo. Odkiaľ beries vlastne informácie? Po nociach si čitáš o tom na nete? (ak áno, aj linky by si tu mohol dat)...
Taktiež tie tvoje návštevy a vlastne život v zahraničí vo vyspelých krajinach, ako to prebiehalo? To si sa aj tam zaujímal o ich politiku a klady a zápory toho daného štátu? Ja som žila v zahraniči pár mesiacov a napriek tomu si nedovolím hovorit, že ten štát poznam tak dobre ako ty. Preto by som poprosila aspoň stručný opis toho tvojho ideálneho života tam
A neber to ako provokáciu, čo som si všimla, tak diskutujes celkom rád a ja som zase zvedavá na tvoje bohaté skúsenosti, to je celé
ja mám blavu rád, ja proti BA nič nemám mám tam asi tak 9/10 rodiny, ALE zaráža ma, že nejaký kokotkovci, čo tam pred 10 rokmi došli z trebišova za prácou teraz vyhlasujú, že sú najväčší blaváci, zbytok slovenska je sedlač a tak podobne rovnako ma zaráža, že BA považujú za nejaký skvost BA je jeden veľký developerský bordel posledné roky, pár KM štvorcových starého mesta a koniec, inak veľké sídlisko bez náznaku vyriešenej dopravy a nejakého estetického súľadu(vlastne, to väčšina slovenska, viva la socializmo). vy všetci hrdí blaváci, choďte do petržalky, počkajte na najbližší vlak do viedne a choďte sa popozerať, poprípade do prahy BA je stoka oproti vyššie zmieneným miestam
hej uz chapem, a cim dalej tim viac ti davam za pravdu.
pockaj..teraz piseme o bratislave alebo o inom?
takze na stedrii den(najneskor) bude ten blog a kedze ja sa po novom roku sustredim hlavne a asi uz len na vlastnu tvorbu na webku(foto,video,blogy).
ale inac dost sa uciim aj tu na birdzi ako druhii pisuu a slovencinu
Namiesto toho radšej začni čítať zložitejšie knihy, či články na nete, čo ti pomôže aj v gramatike, aj v chápaní textu a nakoniec aj v tvojom vyjadrovani (to je len rada z mojej strany).
A blogy si potom samozrejme prečítam...
Teraz mi navyše vysvitlo, prečo na niektoré moje argumenty reaguješ ako šesťročné dieťa. Keďže ani nerozumieš slovenskému textu. Keď teda nie si Slovák nemáš ani najmenšiu šajnu o tom, ako to tu naozaj žije. Keby si mal aspoň 30 rokov, možno by som niečomu uveril, ale máš len povedzme 17. To si si na Slovensku fakt dosť neprežil. Tvoj krátky život nemá o nejaké významné množstvo skúseností viac, ako môj.
Ďalej si hovoril a to už nie prvýkrát, že zo svojich ilúzií vyrastiem. Mám z čoho rásť, ale ilúzie to nie sú. Sú to ciele, ktoré som si stanovil, mám plány do života, do budúcnosti. Pochváľ sa, aké plány máš do busúsnoti Ty? Keď na Teba niekto iný slovne "zaútočí", prosíš ho!, aby nereagoval. To jednoznačne svedčí o tom, že tvoje názory sú 100krát subjektívnejšie ako názory najzaritejšie neonacistu. Nemáš prehľad o ničom. Potom by si vedel reagovať na moje argumenty "normálne", ale keď reaguješ na poľnohospodársky problém Slovenska, čo bol môj argument, slovným spojením "dobré ráno!", tak asi naozaj nemáš žiadne skúsenosti, len sa bohato predceňuješ. Ale neboj sa, z toh "ešte vyrastieš".
toto nie je le o službách, ale o takmer všetkom čo sa v tomto štáte deje. Čo si myslíte? Ktorý ***** zaplatí neuveriteľnú cenu za lístok akú pýtajú na Štrbskom Plese za 500 m svahu a pol hodinové čakanie v radoch? Ktorý ***** sa nasťahuje do bytu (napríklad taká Jégeho Alej), ktorý ma toľko chýb, že ich takmer nie je možné spočítať? Ktorý ***** sa bude kochať pohľadom napríklad na Aupark Tower, alebo CBC, a iné architektonické odpady, za ktoré by vo Viedni ľudia utopili architekta v Dunaji? Ktorý ***** sa bude tiesniť v neuveriteľne natrieskanej a dusnej Tatralandii (zámerne natrieskanej) za ešte neuveriteľnejších 30 EUR na deň? Položme si teda otázku ČO SKUTOČNE KVALITNÉ v TOMTO štáte je a ako si vážime sami seba.
Môj posledný príklad konkrétnej spokojnosti bol zo Spišskej Novej Vsi, kde sa pani od informačnej kancelárie išla prtrhnúť, aby nám poskytla čo najlepšie info o tomto meste. Čo ma však dorazilo bol výklad v plynulej maďarčine, ktorý poskytla mojich hosťom z Budapešti. To všetko za málo lowa. Takýchto príkladov na Slovensku nie je veľa. Vážime si teda sami seba?
Keby dotyčný prijal túto prehru aspoň so štipkou cti, zistil by, že Slovensko je v skutočnosti krásne a žije sa tu nádherne pre tých, ktorý chcú žiť. Ale takýmto zavŕšením len ukázal, že nemá absolútne žiadnu česť.