aha, to posledné tu asi nepatrí.....ja konkrétne vlastenec som, ale isto nie som šovinista, xenofób ani nič podobné ani nemám rád SNS ani LSNS to radšej Béla....
Viac sa mi to páči ako fórum nie ako anketa....pekný večer
Mám rada svoju krajinu, je to pre mňa domov, sú tu miesta ku ktorým mám silnú citovú väzbu. Máme krásnu krajinu len niektorí to nevidia. Možno nemáme najvyššie hory, azúrovo modré more, najvyšší mrakodrap, nemáme ani veľa svetoznámych rodákov. Nemáme dokonalú históriu. (Kto má?)
Ale Slovensko si aj tak vážim a vadí mi, keď na miesto ktoré mám rada niekto kydá a pičuje. Ak sa tu niekomu nepáči tak tam sú dvere, ľudí čo vedia na všetkom nájsť negatívum tu aj tak netreba.
Neviem čo z toho som, či vlastenec, patriot, fašista, či extrémista. A ani ma to nezaujíma.
Narodil som sa ako cechoslovak a zahorak ! a tak aj umrem A inak SNS mi tam nejak nesedi to su len kkti co maju Slovensko v nazve ale nic take ich nezaujima Danko keby sa SNS rozpadla kludne prestupi k Bugarovi
Mám rád Slovensko pretože mi poskytlo domov, vyrástol som tu, a nech si hovoríme čo chceme - sme celkom v pohode štát
Nemám rád ľudí čo sú tu a teda určite by som nebojoval za vlasť alebo čo.
Ale som taký mierny vlastnenec
Som antivlastanec, ako si už založil tú predošlú anketu o individualizme proti kolektivizmu, tak ja hľadím len na dobro seba, prípadne skupiny blízkych, no absolútne mi nezáleží na nejakých 5 miliónoch ľudí, aby sa mali dobre. Rovnako ako my nezáleží, či naši futbalisti vyhrajú pohár, pokiaľ si inak samozrejme nestavím na ich výhru. Byť vlastencom je pre politicky zmýšľajúcich, ja viem, že kompromis s každým je nemožný, rovnako ako politik nemôže každému voličovi vyhovieť. A celkovo ma unavuje ako veľmi sa rozmáha medzi Slovákmi tento divný nacionalizmus, furt riešia pičoviny a hovoria o nás, najradšej by som, aby sa nesrali druhým do života. @kierkegaard
@savvym Presne tak ... Slovensko je krajina otrokov a idiotov nemám to tu rád doslova to tu nenávidím ... teším sa ako odtiaľto odídem a už nikdy sa nevrátim ... nech si tu ostatní skapú za minimálku a potom nariekajú ako sa majú zle ...
ja to tu mám rád, lebo viem ako zle sa majú inde a snazim sa to tu zlepsit, lebo to moze byt aj lepsie, ale nemyslim si, ze tato krajina patri nejakemu narodu alebo rase, ale vsetkym obcanom ktrori v nej ziju
@antifunebracka to by sa nestalo, lebo by som tu neostal. Ja neviem, ty si si dal nejaké predsavzatie každý deň reagovať na dva moje komentáre s tým, že odignorujes 90% kontextu?
@myschka - presne! A vo vacsine pripadov nadavaju ti, co odtialto ani poriadne paty nevytiahli a prd videli, resp. si aspon nastudovali.
@ciernamamba1 - "...ze si nedokazeme spravovat a dat do poriadku ani len vlastnu krajinu?"
Na Slovensku mame mnoho politickych neduhov, ktore tu ludi stvu bez ohladu na vlastnecky stav. Rozhodne vsak nie sme krajina, kde by nefungovala "sprava statu". Taketo vyzeraju UPLNE inak. Priklady: Juzny Sudan, Nigeria, Sierra Leone...
Co ma na tomto fore obzvlast uputalo, je viazanost vlastnectva k politike. Uz v zadani a aj v mnohych prispevkoch. Preco/naco/zaco?
Aby clovek mohol byt vlastencom, musi sa v prvom rade citit dobre vo svojej krajine vo vsetkych ohladoch (rodinno-spolocensko-financno-citovo-neviemakom). Ciastocny vplyv ma vychova a ostatne je na individualnej preferencii. Konkretne ja mam rada nasu prirodu, hory, folklor, historiu, literaturu, umenie vseobecne, jedla, viac-menej aj nasa mentalita mi vyhovuje.
NACO je k tomu potrebny Danko, Fico, Bela ...? A co s tym maju vobec spolocneho?
Hej, mnohym lezia praktiky politikov v zaludku a potom kydaju aj na slovenske realie, ktore s politikou vobec nesuvisia.
A druha vec, co pokladam za ovela hanebnejsiu: cast politikov si berie vlastenectvo za sucast volebnej strategie.
Zacal Meciar, v tesnej naslednosti SNS a napokon Fico, s cielom prebrat kapitanovi zopar oveciek. Ono by to nebola az taka katastrofa, keby sa k vlastenectvu nehlasili prave oni a keby ho neprezentovali takym zvratenym sposobom. A este je tu extremna pravica, ktora sa hlasi k odkazu Sturovcov a Stefanika.
Potom sa nemozno divit, ze sa pojem degraduje na posmesny alebo vylozene negativny.
Ak sa vlastenectvo zacne u ludi spajat s politikou, je to negativny spolocensky jav so zlou prognostickou hodnotou.
som patriot, kedysi som mal ine zmyslanie viacej kozmopolitne, ale vidim takto cesta nevedie. Kazdy narod ma svoje dejiny, historia tu nie na to aby sme ju ignorovali. Preto by sme nemali umelo burat hranice a vytvarat federacie. Som odporcom svetovlady, centralizacie. Spolocna mena sa tiez velmi neosvedcila. Som Slovak a potom Europan. Mam rad vsetky narody, ale myslim ze Taliansko ostane silne ak ostane Talianskom, Slovensko Slovenskom. Lebo ziadny narod nedokaze dat tolko inemu narodu ako len sam narod dokaze dat sam
@notme Prepáč, nejako som si v @6 nevšimol žiaden kontext Si pre mňa proste len ideálny človek na diskusiu - často sa mýliš, ale si natoľko inteligentný, že sa s tebou dá dobre polemizovať, čiže tým cvičím v argumentácii i seba. @redchevrolet Nevidel som ten príspevok doteraz, ale pobavila ma tam tá jeho otázka, že čo také by sa stalo, keby Izrael prestal existovať, heh.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Slepá jak patrón.
Ale Slovensko si aj tak vážim a vadí mi, keď na miesto ktoré mám rada niekto kydá a pičuje. Ak sa tu niekomu nepáči tak tam sú dvere, ľudí čo vedia na všetkom nájsť negatívum tu aj tak netreba.
Neviem čo z toho som, či vlastenec, patriot, fašista, či extrémista. A ani ma to nezaujíma.
Nemám rád ľudí čo sú tu a teda určite by som nebojoval za vlasť alebo čo.
Ale som taký mierny vlastnenec
@ciernamamba1 - "...ze si nedokazeme spravovat a dat do poriadku ani len vlastnu krajinu?"
Na Slovensku mame mnoho politickych neduhov, ktore tu ludi stvu bez ohladu na vlastnecky stav. Rozhodne vsak nie sme krajina, kde by nefungovala "sprava statu". Taketo vyzeraju UPLNE inak. Priklady: Juzny Sudan, Nigeria, Sierra Leone...
@antifunebracka - @notme sa uz dost jasne vyjadril vo fore o povinnej vojencine:
» birdz.sk/forum/ste-za-po...
Je to jeho nazor, ktory mu, samozrejme, neberiem.
Co ma na tomto fore obzvlast uputalo, je viazanost vlastnectva k politike. Uz v zadani a aj v mnohych prispevkoch. Preco/naco/zaco?
Aby clovek mohol byt vlastencom, musi sa v prvom rade citit dobre vo svojej krajine vo vsetkych ohladoch (rodinno-spolocensko-financno-citovo-neviemakom). Ciastocny vplyv ma vychova a ostatne je na individualnej preferencii. Konkretne ja mam rada nasu prirodu, hory, folklor, historiu, literaturu, umenie vseobecne, jedla, viac-menej aj nasa mentalita mi vyhovuje.
NACO je k tomu potrebny Danko, Fico, Bela ...? A co s tym maju vobec spolocneho?
Hej, mnohym lezia praktiky politikov v zaludku a potom kydaju aj na slovenske realie, ktore s politikou vobec nesuvisia.
A druha vec, co pokladam za ovela hanebnejsiu: cast politikov si berie vlastenectvo za sucast volebnej strategie.
Zacal Meciar, v tesnej naslednosti SNS a napokon Fico, s cielom prebrat kapitanovi zopar oveciek. Ono by to nebola az taka katastrofa, keby sa k vlastenectvu nehlasili prave oni a keby ho neprezentovali takym zvratenym sposobom. A este je tu extremna pravica, ktora sa hlasi k odkazu Sturovcov a Stefanika.
Potom sa nemozno divit, ze sa pojem degraduje na posmesny alebo vylozene negativny.
Ak sa vlastenectvo zacne u ludi spajat s politikou, je to negativny spolocensky jav so zlou prognostickou hodnotou.
@redchevrolet Nevidel som ten príspevok doteraz, ale pobavila ma tam tá jeho otázka, že čo také by sa stalo, keby Izrael prestal existovať, heh.