je to len prieskum, sledujem len tým nakoľko sme ovplyvnení tým čo sa píše v rôznej literatúre, v médiach a pod. - od radikálnej nacionálnej až po umiernenú demokratickú.
je to taká naša slovenská klasika.....kto niečo dobré urobil pre našu krajinu, zveľaďoval ju a viedol ju k lepšiemu, je mŕtvy......človek si povie po prvý, druhý raz náhoda, ale myslím, že toto bola vražda,.....no ako povedal @interrupcio nebola som tam.......toto je len moja domnienka
@sakul tak v tvojom ponimani to je asi pradedo, lebo ja otca mojej mamy volam stary otec, nie dedo. a celkovo mi je dost jedno, ci tomu niekto veri alebo nie.
@sakul ved to som si potom uvedomila, ze vacsina ludi tak oslovuje stareho otca.
tak samozrejme, mohla som ti to tu rozpisat do vsetkych podrobnosti o tom, ako prisli cesi do kasarni cez rozhovory, prikazy, dohody, prisahy az po samotne zostrelenie, ale jednak to povazujem za zbytocne, pretoze ja nie som clovek povolany na sirenie tejto spravy do sveta a zaroven aj tak pochybujem, ze ak mas nejake svoje presvedcenie, budes verit niekomu, kto ti svoju (niekym inym) potvrdenu verziu napise do diskusneho fora. o tom, co si mysleli/ mohli si mysliet/ dostali nariadene, aby si mysleli by sa sem dalo pisat velmi vela a nemam zrovna chut chytat sa za slovicka o "lietadle" a "stefanikovom lietadle".
este za dedovho zivota sa tu mleli stovky novinarov (a nie len tu, aj u jeho znamych, ktori tam boli s nim), ktori tvrdili, ako sa ludia musia konecne dozvediet pravdu. no neviem, na co tych staruckych chudakov trapili svojimi detailnymi otazkami a mali senzaciu z toho, ako sledovali ich vycitky svedomia, aj ked oni neboli ti, ktori to vykonali, ked nakoniec sa aj tak vsade napisalo nieco ine.
tu koncim, utvor si svoj zaver sam o "lietadlach", "madarskych lietadlach" a "stefanikovom lietadle".
@hajzelbaba tak svoje presvedcenie mam, vies ale neznamena to ze sa ho mozem drzat do konca zivota stoj co stoj. Staci ak by mi niekto ponukol presvedcive dokazy o svojej verzii a mozem ju prijat. Ale tym samozrejme nenarazam (akurat) na tvoju verziu ktoru mas od deda. Skor to tak ponimam vseobecne, je to historicka tema, celkom vazna a chcem sa tomu stavat ako student historie.
Je to tvoje rozhodnutie ci chcem o tom tu verejne hovorit alebo nie verejne alebo nijak. Mna to len cele tak zaujima lebo v knihach sa pise vselico od vselijakych historikov "dobrych" aj "zlych". Ono totiz aj tato anketa nie je len tak nejaka anketa. Nechcel som to napisat hned ale ide o to ze mnoho ludi na Birdzi je zrejme pod vplyvom ucebnic ZS a gymplov ktore pisali taki ludia aki pisali - ten pomer to jasne ukazuje a este asi aj bude ukazovat. Ale samozrejme hraje v tom aj vela inych veci. "Teens" su vo vseobecnosti viac radikalne vyhraneni nez ludia nad 20kou.
samozrejme ze tragicka nehoda ked sa mu nieco stalo z motorom v lietadle a spadol na jeden kopec tam ma aj pomnik oto o aky kopec sa jedna by ste maly vediet sami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
a tiez si myslim, ze vrazda
...a k Stefanikovi. Je to jedna z verzi ze zostrelili lietadlo. Len vtedy bola vojna s Maďarskom, oni si vraj mysleli ze ide o maďarské lietadlo.
Asi dolezite je podla tejto verzie ci dostali prikaz zostrelit len lietadlo alebo stefanikove lietadlo
tak samozrejme, mohla som ti to tu rozpisat do vsetkych podrobnosti o tom, ako prisli cesi do kasarni cez rozhovory, prikazy, dohody, prisahy az po samotne zostrelenie, ale jednak to povazujem za zbytocne, pretoze ja nie som clovek povolany na sirenie tejto spravy do sveta a zaroven aj tak pochybujem, ze ak mas nejake svoje presvedcenie, budes verit niekomu, kto ti svoju (niekym inym) potvrdenu verziu napise do diskusneho fora. o tom, co si mysleli/ mohli si mysliet/ dostali nariadene, aby si mysleli by sa sem dalo pisat velmi vela a nemam zrovna chut chytat sa za slovicka o "lietadle" a "stefanikovom lietadle".
este za dedovho zivota sa tu mleli stovky novinarov (a nie len tu, aj u jeho znamych, ktori tam boli s nim), ktori tvrdili, ako sa ludia musia konecne dozvediet pravdu. no neviem, na co tych staruckych chudakov trapili svojimi detailnymi otazkami a mali senzaciu z toho, ako sledovali ich vycitky svedomia, aj ked oni neboli ti, ktori to vykonali, ked nakoniec sa aj tak vsade napisalo nieco ine.
tu koncim, utvor si svoj zaver sam o "lietadlach", "madarskych lietadlach" a "stefanikovom lietadle".
Je to tvoje rozhodnutie ci chcem o tom tu verejne hovorit alebo nie verejne alebo nijak. Mna to len cele tak zaujima lebo v knihach sa pise vselico od vselijakych historikov "dobrych" aj "zlych". Ono totiz aj tato anketa nie je len tak nejaka anketa. Nechcel som to napisat hned ale ide o to ze mnoho ludi na Birdzi je zrejme pod vplyvom ucebnic ZS a gymplov ktore pisali taki ludia aki pisali - ten pomer to jasne ukazuje a este asi aj bude ukazovat. Ale samozrejme hraje v tom aj vela inych veci. "Teens" su vo vseobecnosti viac radikalne vyhraneni nez ludia nad 20kou.
chyba druhy odstavec:
*chces