@veroniques toto čo je za názor? ty si čo zač? fakt neviem, ako by som sa ovládla ti jednu nestreliť keby takéto niečo povieš v mojej blízkosti. nepoznám ťa tak sorry vopred, ale niečo takéto môže povedať len sprostý človek.
@veroniques ako môže niekto povedať " sú to len zvieratá" ? ako za to , že trpia ľudia musia trpieť aj zvieratá ? a máme sa nečinne prizerať na to týranie pretože "život človeka má väčšiu hodnotu" ?
zrušiť! naposledy keď som bola v cirkuse, tak som mala asi 12, obťažovala som tam poníka, lebo bol ňuňuňuuuu, a kým sme sa tam zo seba tešili, tak mi druhý žiarlivý poník, o ktorého som neprejavovala záujem, kusol do nohy!!! no robí sa toto???? zlý pôň!
vsetci aki su hned rozhorceni, ked niekoho nezaujimaju zvierata, ale utrpenie ludi netrapi nikoho, tu budete nariekat nad cirkusmi a tyranim zvierat ale nad ludmi nepohnete ani brvou vsak? to je prave to ubohe, ze ludia viac nariekaju nad zvieratami ako ludmi, a vacsina z vas patri presne medzi nich evidentne, lebo z jedneho nevinneho komentaru su uplne namako
inac nikto tu nepovedal, ze tyranie zvierat je v poriadku, len je totalne nepochopitelne, ked sa ludia viac pozastavuju nad utrepenim zvierat ako utrpenim ludi, vsade sa riesia len zvierata ako keby mali vacsiu hodnotu, nad tym sa treba zamysliet
@chevro Ah, tak to dáva zmysel. Hoci keby som išla autom, asi by som zastavila už niekedy . A minule som kvôli jednému super billboardu fakt vystúpila z električky asi o zastávku skôr, aby som ho odfotila .
@trubkos pre mňa majú väčšiu hodnotu. a kto určuje všeobecnú hodnotu ľudí, zvierat, vecí? naštudujte si o "speciesism" a hanbite sa za seba a svoje reči.
@nicolkaa tak to je smutne, ze pre teba ma vacsiu hodnotu zivot zvierata pred zivotom cloveka a ty (nam) tu ides pisat o hanbeni sa? to si robis srandu dufam
toto je presne to co je smutne, ze niekoho trapia viac zvierata ako ludia, niekto napadne, zbije, alebo zabije cloveka a ludia to beru ako dalsiu spravu v novinach, ale niekto skrivi vlasok psikovi a uz ho chcu vesat na lampu - a to presne vidno aj na tychto reakciach, niekto napise ze "su to len zvierata" a idete ho ukamenovat, niekto (@8 ) napisal obmedzeny nazor, ze vymenit zvierata v cirkuse za gayov a to neriesi nikto, ved sa troska zamyslite, sme ludia tak si snad vazme ludi nie? a ak su vam cennejsie zvierata, tak prosim, zite so zvieratami v lese, preco tu stracate cas s menej cennymi ludmi?
@trubkos videl si v správach, že pes skriví vlások človiečiku? ja som videla ako človek zabije psa, ako človek zabije človeka, ako človek zabije vlastnú rodinu, ako človek zničí všetko okolo seba bez ohľadu na budúcu (či aj súčasnú?) generáciu len s predstavou vlastného pohodlia v prítomnosti. to si mám naozaj vážiť ľudí preto, lebo som sa narodila ako človek? zviera mi žiadne nijak neublížilo, nerobilo si plány ako ma podraziť, neokradlo ma, netýralo ma psychicky, nevydieralo ma. narozdiel od ľudí. takže si názor, že človek je pánom sveta môžeš strčiť vieš kde
tazko povedat lebo ja neviem ako sa tie zvierata trenuju a ako sa s nimi zaobchadza ... zas nemozem odsudzovat cirkus za to ze pouziva zvierata nemusia ich automaticky v seckych cirkusoch tyrat aj ked urcite sa najdu aj taky bohuzial
@veroniques je mi zle s takych ludi ako si ty a bohuzial ich je strasne vela na tomto skurvenom svete povedal by som ze vacsina sveta je taka a este o mnoho horsi ludia su aj samozrejme
@trubkos clovek by mal skoncit na elektrickom kresle za kazdu umyselnu vrazdu alebo za tyranie ktore spacha len tak pre zabavu je jedno ci to spacha na clovekovi alebo na psovi podla mna
Pozeral som minule nejaké srdcervúce video so psami v kotercoch. Keď som tak prerátal koľko metrov štvorcových pripadá na psa vzhľadom k veľkosti jeho tela, tak mi vyšlo že mal možno viac priestoru ako bežný študent na internáte. (a to že potrebuje behať to ma nezaujíma, ja to tiež potrebujem a sedím v robote aby som si vôbec zarobil na koterec). Pes mal zadarmo ubytovanie aj podlahu. Takže aby ste sa z "utrpenia" zvieratok nepotentovali... Neplatia dane, nič nerobia... takže ich nemám prečo ľutovať.
nosom zato ale zas roztrhat sa nejdem preto aj tak stym nic nenarobim .. a ako chodia do mojho mesta kazdyy mesiac iny cirkus tak uz sami len stym zhnusuje
@veroniques a ako inak sa mám baviť s človekom, ktorý tu splieta jedno cez druhé a trvá si na svojom aj keď vidí, že sa doňho všetci púšťajú, že trepe pičoviny? -.-
a len tak fyi ja ani nemám záujem sa s tebou baviť, tak buď taká láskavá a netaguj ma.
@veroniques Vieš, ide o tvoj postoj. Čo ti dáva pocit, že človek je viac ako zviera? Je to len absolútne egoistický výmysel ľudí. Nič nedáva ľuďom právo robiť si zo zvierat klaunov pre detičky.
@kofolavsrdci čo mi dáva pocit, že človek je viac ako zviera???
Ak máš ty pocit že si so zvieraťom na jednej úrovni tak prosím ale minimálne ťa považujem za divnú... už len inteligenciou a cítením je človek niečo viac.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
.. sú to len zvieratá.
zvieratá trpiace v cirkuse podla teba pomáhajú luďom? o__O
život človeka má väčšiu hodnotu ako život zvieraťa a preto by som sa zameriavala na riešenie ľudského utrpenia a neriešila by som zvieratá v cirkuse.
Najviac ma zarážajú argumenty "ako by sa ti páčilo keby teba dali do cirkusu?" ... ehm.. ja nie som zviera.
a ako by sa ti pacilo ak by ta dali do cirkusu?
ja si len nemyslím, že trpiaci ludia sú dôvodom na týranie a vykorisťovanie zvierat, toť vše.
jak jej všetci nakladajú
ako ty si o__O blbááá
mať ťa pri sebe tak .. uff
@9 @17 Zviera dokáže mať radšej človeka ako seba samého!, čo sa, ako vidím, opačne povedať nedá. Takže ja by som skôr povedala že "sú to len ľudia".
slečna najtolerantnejšia sa prejavila.
inac nikto tu nepovedal, ze tyranie zvierat je v poriadku, len je totalne nepochopitelne, ked sa ludia viac pozastavuju nad utrepenim zvierat ako utrpenim ludi, vsade sa riesia len zvierata ako keby mali vacsiu hodnotu, nad tym sa treba zamysliet
toto je presne to co je smutne, ze niekoho trapia viac zvierata ako ludia, niekto napadne, zbije, alebo zabije cloveka a ludia to beru ako dalsiu spravu v novinach, ale niekto skrivi vlasok psikovi a uz ho chcu vesat na lampu - a to presne vidno aj na tychto reakciach, niekto napise ze "su to len zvierata" a idete ho ukamenovat, niekto (@8 ) napisal obmedzeny nazor, ze vymenit zvierata v cirkuse za gayov a to neriesi nikto, ved sa troska zamyslite, sme ludia tak si snad vazme ludi nie? a ak su vam cennejsie zvierata, tak prosim, zite so zvieratami v lese, preco tu stracate cas s menej cennymi ludmi?
@veroniques je mi zle s takych ludi ako si ty a bohuzial ich je strasne vela na tomto skurvenom svete povedal by som ze vacsina sveta je taka a este o mnoho horsi ludia su aj samozrejme
@trubkos clovek by mal skoncit na elektrickom kresle za kazdu umyselnu vrazdu alebo za tyranie ktore spacha len tak pre zabavu je jedno ci to spacha na clovekovi alebo na psovi podla mna
@nicolkaa @44 asi tak
@chingula ja som nepovedala, že by sa tie zvieratá mali týrať, len že pomôcť ľudom je priroritné.
@nesssie hodnotiť inteligenciu človeka na základe toho, či ho trápia zvieratá alebo nie je trošku hlúpe.
@peacexp ja im právo na život neberiem.
@carbonevo .. kde som písala že tým zvieratám ubližujem? .. och
@turgon ... ja nikoho netýram kriste.
Nikde som nepísala, že to je v poriadku...
... len dávam človeka do popredia.
Ak chcete reagovať tak rozumne nabudúce... pretože tie vaše reakcie boli dosť odveci
a len tak fyi ja ani nemám záujem sa s tebou baviť, tak buď taká láskavá a netaguj ma.
Ak máš ty pocit že si so zvieraťom na jednej úrovni tak prosím ale minimálne ťa považujem za divnú... už len inteligenciou a cítením je človek niečo viac.
Nepovedala som, že ľudia na to majú právo.
a ešte jeden pre @veroniques a my sme z čoho stvorení?