ja som tiez chcela stopnut lod z barcelony, nejaku nakladnu najlepsie a verila som si ze to dokazem xD zial ma po ceste do barcelony okradli tak som sa tam nedostala, ale ty to das!
@soreljulien pýtaš sa na odhad trvania cesty, spôsobom cestovania, ktorý závisí v prvom rade na náhode, šťastí, láskavosti ľudí na ktorých narazíš, v druhom rade potom od tvojej znalosti okolia všetkých ciest po ktorých pôjdeš (čo ešte ani ty nevieš po akých pôjdeš), aby si vedel nájsť dobré stopovacie miesta, okrem iného v mnohých krajinách sveta je stopovanie zakázané a v mnohých je to nebezpečnejšie než vliezť na slovensku do náckovského baru bez dresu Slovanu, čiže...
...dosť hlúpa otázka. a podstate aj dosť hlúpy plán, ak ide o to dostať sa do sydney kvôli niečomu, a nie o zážitok zo samotnej cesty, a tak.
a hej, lode sa stopujú hodne ťažko, to je ďalšia vec.
@dumbledore veď normálne na lodi do malajzie alebo singapuru po súši a potom sa dostať do čo najbližšie k jakarte stadiaľ do denpasara na bali čo najbližšie ku kota kupang a vo východnom timori to je už len kúsok 1000 km lo´dou do darwina ale stále neviem koľko času na to budem potrebovať lebo tam treba kade tade víza tak nakedy ich mať vybavené
@midnight ale mńa zaujíma čas a hlavne odhad +- a nie ostatné veci okolo toho ktoré už mám vyriešené ke´dže som komunikoval s vehovským len ten mi nevedel povedať pretože on nič nesúril kade tade sa zastavil a aj pracoval alebo žil u ľudí a čo som čítal od svobodu tak ten to tiež bral inak
@dumbledore to je len kúsok tam to premáva bežne len hladám čo najvýhodnejšie miesto do darwinu pretože to je najdlhšia plavba a zasa spoliehať za že ma v thajsku dakto vezme to asi nebude moc okej vyššia pravdepodobnosť bude skôr u niečoho čo je bližšie
@dumbledore toto je môj najhlavnejší problém pretože nechcem sa zbytočne trajgáriť po každom prístave radili mi aj Daru v papue novej guinei ale to je zasa zapadákov a nemyslím že tam ten prístav bude moc dobre na tom
@soreljulien No toto by som na tvojom mieste vobec nerobil ak chces ist niekde nasetri si peniaze a chod bezpecne a nie takto ohrozit sam seba toto je velke riziko a mas tam 90% neistotu ze sa moze stat daco zle co nebudes cakat a budes bez penazi tak koniec mozes tam niekde byvat pod mostom ako bezdomovec .... az prilis jednoduche si to vsetko predstavujes ale toto je realita a tvrda toto nebudes mat tak jednoduche ako vo filme alebo hre.
@omegared nuž vieš mám rád dobrodružstvo, teraz cez leto budem mať čas práveže nie som za to aby som cestoval s peniazmi tak to dokáže každý prdnúť to do londýna na heatrow a za 450 libier byť za pár hodín v sydney ... jasné že sa môže niečo stať s tým počítam ale beriem to tak že proste musím ísť ... ve´d ak umriem tak sa o mne dozviete v novinách dúfajme
@dumbledore pozri sa môj život znamená cestovanie - to že ty v tom vidíš niečo psychosomatické alebo zlú konšteláciu planét mi nevadí zaujíma ma teraz hlavne niečo čoho sa môžem chytiť
@soreljulien no lenže to som sa ti pokúsil vysvetliť že ten čas závisí do maximálnej miery na všetkých tých "ostatných veciach", takže ak si komunikoval s neviemkým kto má s tým nejaké skúsenosti a všetko ostatné okrem toho koľko to bude trvať máš vyriešené, tak si pravdepodobne z celého osadenstva birdzu človek čo má najväčšiu šancu to aspoň trochu odhadnúť, chápeš?
@tomas tomáš to beriem ako poslednú možnosť riešiť prácu - som pasívny človek - ja viem pripadá to hlúpo ale radšej sedím na ulici ako by som niečo mal robiť ... zatiaľ mi vychádza jedine singapur pretože tam je asi najvýhodnejšie lodné spojenie s darwinom - alebo som ešte rozmýšľal že by som to prdol západnou variantou a to pritské ostrovy a odtiaľ ľoďou do usa a takpovediac z east coast na west coast stopom a zasa z SF alebo LA skúšať loď ... vyhol by som sa mnohým očkovaniam a kadejakým potvrdeniam ktoré potrebujem napr. cez irán tie svine majú vyššie poplatky ako tu u nás za vybavenie takýchto banalít ale zasa vidieť tam ako tankuje niekto naftu za dva eurocenty liter to by som si tiež nenechal ujsť a v indii sú druhé najlacnejšie prostitútky na svete to ma tiež zaujíma síce by som očakával že ja ako pútnik dostanem aj toto zadarmo - len teraz neviem ktorú variantu zvoliť
@midnight to je zjavné ja to celkom prirodzene chápem môj odhad cesty je prinajlepšom mesiac a prinajhoršom 10 týždňov ale to už ozaj by som musel byť ako slimák síce roman cestoval 7 rokov ale on to bral odlišným štýlom bol aj v tokyu a predával tam fotky na ulici a také srandičky a ja na to nemám čas
@soreljulien
tak keď je zjavné že z birdzového osadenstva si najlepšie disponovaný vôbec nejako tú cestu odhadnúť, prečo sa pýtaš birdzového osadenstva?
ak chceš ukončiť svoj život tak kludne stopuj cez britské ostrovy nechápem prečo tak chceš hazardovať so svojim životom. nevieš si predstaviť aké je to nebezpečné ... a pochybujem že v amerike ainých krajiných je to o moc bezpečnejšie..
@midnight pretože sa nerobím majster sveta a rád si nechám poradiť od ostatných ľudí samozrejme keď točia k veci mňa hlavne zaujímal ten odhad ako sa bude líšiť s mojim @sqash ve´d rozmýšľam aj nad západnou variantou, že by som šiel do uk a tam v prístave hľadal loď čo by ma mohla vziať do USA, lenže usa je nudné tam to prejdem raz dva a jediné čo budem vidieť je dialnica to je 2800 míl z NY do LA čiže za 5 dní by som tam bol ako na koni a možno aj skôr ... len potrebujem ísť aj do indie povalujú sa tam rôzne minerály po zemi a chcem si nazbierať takže sa neviem rozhodnúť ... neviem prečo sú ľudia tak bojazlivými v dnešnej dobe
@soreljulien prečo sú ludia tak bojazliví v dnešnej dobe? skús stopovať tu v UK a garantujem ti že dlhšie ako 3-4 dni sa nedožiješ... toto neni Slovensko.. stopovať sa dalo možno pred 50-60 rokmi.. ja bývam v celkom slušnej časti glasgowa, ale v noci som tu bol svedkom už hocičoho. v nesporávnom čase si na nesprávnom mieste a zabijú ťa kvôli 10 librám. Tu nemôžeš veriť nikomu, a ani nikto nebude veriť tebe ani ti nepomôže (teda okrem polície). Preto som sa ťa snažil varovať, ale je to v podstate voja vec, vyskúšaj
@sqash ale no tak spal som koľko krát aj na zemi bárskde a nič sa mi nestalo - nebuď hysterický ja cestujem výlučne bez eňazí a bez cenností mám jednoduché oblečenie a prevažne posedávam na ulici keď niekde som nikdy som sa nebál, čo sa mi má stať tak sa mi stane ak ma niekto zapichne aspoň budem mať pokoj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
...dosť hlúpa otázka. a podstate aj dosť hlúpy plán, ak ide o to dostať sa do sydney kvôli niečomu, a nie o zážitok zo samotnej cesty, a tak.
a hej, lode sa stopujú hodne ťažko, to je ďalšia vec.
Ale minimálne by si mal budgetovať jedlo a stravu, ktorá bude na väčšine cesty (ázia) lacnejšia než u nás....
tak keď je zjavné že z birdzového osadenstva si najlepšie disponovaný vôbec nejako tú cestu odhadnúť, prečo sa pýtaš birdzového osadenstva?
ak toto prežiješ , tak tu určite napíš podrobnosti tvojho cestovania!
Good luck