Zdravim.S kamoskou rozmyslame, ze by sme si toto leto urobili vylet po Slovensku stopom...ma s tym niekto skusenost?Popripade cestoval uz niekto stopom do zahranicia,napr. do Chorvatska?
keby som holka tak by som stopom bal ist, ja na Sk stopom chodim bezne, cestovne je drahe za malo kilometrov , najvac su ochotny diskaci v embeckach z dediny, vypali techno a ides..
do Chorvatska, je to odvaha, ak natrafis na srba kamionistu tak pevne nervi ,zalezi to na tebe, ale prides tam potom s vakom na chrbte v 35 horucave a hladat ubytovanie, ani nebudes mat sajnu kde si na mape..uuuuf... nechces
no sak toho sa najviac bojim..ze nikdy nevies akeho uchylaka stretnes... a este k tomu som pocula ze pri dialnici sa stopovat nemoze,ze tam zvyknu davat policajti pokuty..a to ubytko..viem ze ked chodia rodiny autami tak si hladaju ubytko az na mieste tak to by sa hadam aj dalo,len zas aby to nebolo predrazene potom..
skusenosti s jazdou stopom nemam, ale cez prazdniny sa okrem ineho hodlam aj prebrazdit autom cele Slovensko, tak ak na vas niekde natrafim, mozem vas zobrat
ak si nikdy nestopovala, ak netušíš, ako budeš bývať, čo potrebuješ, čo nepotrebuješ, čo môžeš a čo nemôžeš, tak ani NECHOĎ.
samozrejme, že sa na diaľnici nemôže stopovať. a aj keby sa mohlo, tak hádam máš v sebe toľko zdravého úsudku, aby si tam neliezla, keď tam autá letia takou rýchlosťou.
1. je to nebezpečné
2. nezbadajú ťa
3. ak ťa náhodou aj zbadajú, nestihnú reagovať.
boli sme dvaja. ja som stopovala predtým väčšinou len krátke vzdialenosti, keď som šla na koncert/festival alebo tak niečo, kamarát už mal prestopovanú polku Európy.
na takéto veci musíš mať skúsenosti.
to nie je len tak, že sa postavíš na cestu a ideš.
stopovanie je kultúra, musíš vedieť, kam sa postaviť, ako stopovať, kam sa zložiť, kde môžeš stanovať, ak nie stanovať, ako sa čo najlacnejšie ubytovať, čo so sebou zobrať, čo zbytočne neťahať...
bez skúseností liezť do stoptripu po Slovensku je teda pekná hlúposť.
kým neprejdeš aspoň niekoľko malých vzdialeností stopom, ani na to nemysli.
druhá logická vec: ak vás bude viac ako dve, tak vás vezme len málokto do auta.
waw no ja neviem ja na vašom mieste by som určite nestopovala pretože predsa len ste baby. neviem no podľa mňa je to risk. neviete na akého šoféra natrafíte a tak...
tak je mi jasne ze by som si predtym este musela pozistovat nejake veci..popripade sa poradit s niekym kto s tym uz skusenosti ma..len som chcela vediet ci 2 baby stopom nie je samovrazda zatial som stopovala tak nanajvys na 10 kilometrov...ale zas vsetko je raz poprvykrat..ale viac ako dve by sme neboli urcite,tak hadam budeme mat stastie
Kamaráti, boli dvaja, išli stopom až do Fínska a stopom aj späť. Viem, že si to dobre pochvaľujú, ale vraveli, že ku koncu si už strašne liezli na nervy
Určite, že keď vás bude viac ako dvaja tak vám moc aut nezastaví.
@semhamforas bicyklom po Slovensku je super, @bobomir by ti o tom vedel veľa povedať (ak ho pekne poprosíš a budeš mu klásť také otázky, aby nemohol odpovedať stroho a stručne a ksichtiť sa pri tom jak vemä )
okrem toho na stop zas netreba toľko ovládať jazyky (okej, ja som z tých, čo ovládajú plynule okrem svojho materinského tri, ale aj tak si myslím, že to nie je tak potrebné), pretože často tá druhá strana jazyky neovláda. (šli sme s Turkom, ktorý vedel dokopy možno 4 slová po francúzsky, nič po anglicky, ale pokecali sme aj tak. a potom som kecala s Turkom, ktorý nevedel po žiadnom. tak on po turecky + ruky + nohy + mimika, ja po po francúzskoanglickoslovensky + roky + nohy + tancovanie po parkovisku na objasnenie.
šli sme aj s Talianom, ktorý tiež nevedel žiaden jazyk. tak sme ukázali na mape, kam chceme ísť, on nám ukázal na mape, kam ide, spoločne sme sa zhodli, kde nás vysadí a šlo sa. 4 hodiny bez slova medzi šoférom a nami.
stane sa.
treba vedieť komunikovať, nie ovládať jazyky. ovládať jazyk neznamená zákonite vedieť komunikovať
neriskovala by som,a uz vobec nie dve baby,ked maju ist este mozno s chalanom jj,ale takto ee....ludia su dnes tolalne svine a nikdy nvs na kt.z nich natrafis.....
po slovensku je to v pohode a som na takej skole ze tam sa pomaly castejsie ako normalne cestuje stopom.. kamarati s a bezne vyberu do holandska alebo tak stopom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ale stopovala som do Francúzska a tam po Francúzsku a zas domov.
pohoda.
do Chorvatska, je to odvaha, ak natrafis na srba kamionistu tak pevne nervi ,zalezi to na tebe, ale prides tam potom s vakom na chrbte v 35 horucave a hladat ubytovanie, ani nebudes mat sajnu kde si na mape..uuuuf... nechces
ak si nikdy nestopovala, ak netušíš, ako budeš bývať, čo potrebuješ, čo nepotrebuješ, čo môžeš a čo nemôžeš, tak ani NECHOĎ.
samozrejme, že sa na diaľnici nemôže stopovať. a aj keby sa mohlo, tak hádam máš v sebe toľko zdravého úsudku, aby si tam neliezla, keď tam autá letia takou rýchlosťou.
1. je to nebezpečné
2. nezbadajú ťa
3. ak ťa náhodou aj zbadajú, nestihnú reagovať.
boli sme dvaja. ja som stopovala predtým väčšinou len krátke vzdialenosti, keď som šla na koncert/festival alebo tak niečo, kamarát už mal prestopovanú polku Európy.
na takéto veci musíš mať skúsenosti.
to nie je len tak, že sa postavíš na cestu a ideš.
stopovanie je kultúra, musíš vedieť, kam sa postaviť, ako stopovať, kam sa zložiť, kde môžeš stanovať, ak nie stanovať, ako sa čo najlacnejšie ubytovať, čo so sebou zobrať, čo zbytočne neťahať...
bez skúseností liezť do stoptripu po Slovensku je teda pekná hlúposť.
kým neprejdeš aspoň niekoľko malých vzdialeností stopom, ani na to nemysli.
druhá logická vec: ak vás bude viac ako dve, tak vás vezme len málokto do auta.
A má len dobré spomienky.
Určite, že keď vás bude viac ako dvaja tak vám moc aut nezastaví.
nie však bezduchá paranoja.
okrem toho na stop zas netreba toľko ovládať jazyky (okej, ja som z tých, čo ovládajú plynule okrem svojho materinského tri, ale aj tak si myslím, že to nie je tak potrebné), pretože často tá druhá strana jazyky neovláda. (šli sme s Turkom, ktorý vedel dokopy možno 4 slová po francúzsky, nič po anglicky, ale pokecali sme aj tak. a potom som kecala s Turkom, ktorý nevedel po žiadnom. tak on po turecky + ruky + nohy + mimika, ja po po francúzskoanglickoslovensky + roky + nohy + tancovanie po parkovisku na objasnenie.
šli sme aj s Talianom, ktorý tiež nevedel žiaden jazyk. tak sme ukázali na mape, kam chceme ísť, on nám ukázal na mape, kam ide, spoločne sme sa zhodli, kde nás vysadí a šlo sa. 4 hodiny bez slova medzi šoférom a nami.
stane sa.
treba vedieť komunikovať, nie ovládať jazyky. ovládať jazyk neznamená zákonite vedieť komunikovať