Ako prekonať strach zo smrti? Ako to napríklad robíte vy aby ste nemali takéto pochmúrne myšlienky? Možno je to umocnené tým, že som sám. Keby som niekoho mal nebol by čas resp. nebola by potreba myslieť na takúto pochmúrnu vec.
blbost..ja nechapem na co myslis na smrt ked mas zit ...ked pride tak pride neovplyvnis to tak je to tym padom aj skoda riesit ne? ako to robim aby som nemal pochmurne myslienky?neocakavam ze by som mal napriklad dnes zomriet tak ich nemam jednoducho bolo by ine keby som na smrtelnej posteli ....umocenene tym ze si sam?....omg
inak.....
s tym sa musis sam vysporiadat asi jedine. Bud mysliet na ine veci ako ze naprikald: co ta drzi na tomto svete a pre čo zijes, alebo z akeho dovodu(pre niekoho je to partner, pre niekoho rodina, pre niekoho deti, pre niekoo peniaze....). Ale to tiez az tak nepomoze pokial si o stale budes tlct do hlavy.
Možno tou druhou polovicou príspevku som napísal blbosť ale tiež viem, že nikto sa nedokáže vcítiť do toho čo prežívam. Čo prežívam za peklo. A to len preto, že mi niekto nechce dať za pravdu v istej veci.
Bat sa jej je prirodzene. Smrt je jednou z veci o ktorych stale nic nevieme. Je prirodzene bat sa neznámeho. Jednoducho sa musis zmierit s tym ze raz pride rad aj na teba.
A pripomenul si mi jednu velmi peknu basen
Myslíš na to, keď si sám a bojíš sa?
Zbytořné výhovorky, jediné, čo máš za problém je, že si SÁM. To vie predsa každý...
A smrti sa nemáš prečo báť, ak budeš umierať s bolesťou, oslobodí ťa od bolesti, keď bez bolestí, aj tak ťa oslobodí od trápenia. To je všetko, čo si o tom myslím, väčšina ľudí sa aj tak bojí zomierania a nie smrti, ale nevadí..
Zatiaľ sa smrti nebojím, ale nechcem umierať pomaly a uvedomovať si to. Radšej nech ma niečo rozjebe na cucky alebo ma niečo veľmi rýchlo zožerie. Ideálne nech je z mňa úžitok, nech sa to zviera naje alebo sa môžu zužitkovať moje orgány. Mne to už bude jedno
ja verim ze po smrti prejdeme do ineho spôsobu bytia.
nehovorim ze rovno to ude nebo jak ho popisuju nabozenstva, ale snad to bude nieco co nasej existencii na zemi doda nejake vysvetlenie.
nebojím sa smrti, prečo aj, odídem tam, kde má čaká môj nebeský Otec, pri mojej chorobe tu v mihu oka nemusím byť...
ak je to vôľa Božia, nech sa tak stane....
@hetfield Pre nás ľudí v tom rozdiel je. Ale keď to zoberiem zo všeobecnosti, je súčasť života aj to, že niekto niekoho zabije, alebo havaruje na aute, hoci aj v mladom veku.
@12 hento mi niečo pripomína ....
neviem nad smrťou som nikdy neuvažovala ,,pochmúrne" skôr som vždy bola zvedavá ako to potom bude....ale nikdy som sa toho nebála skôr ak tak aby to netrvalo dlho a aby som moc ,,netrpela"....
Čo furt ťa ten čurak zasrany vidiera tak už myslíš na smrť?
Ja nad smrťou nerozmýšľam tak že z nej mam strach skôr si furt vravím že s mojou neschopnosťou budem celý život tvrdo makať budem vkuse dačo platiť nebudem mať na nič čas (jedine chvile keď som s kamošmi sú ked som v škole) tak mam strach že už ani s kamošmi nikdy nebudem čiže budem len v robote a doma a nebudem mať ani dievča potom alebo skôr ženu a tak rozmýšľam nad tým čom radšej sa nedá nejak život zmazať v 20tke a začať ho od znova inak (s tým že by som si pamätal tento život aby som vedel robiť správne rozhodnutia atď..)
smrť by nemala byť tabu, preto sa jej nebojím - jasné, chcem sa dožiť ešte nejaký čas, ale to ja neovplyvním čiže prečo sa báť niečoho čo sa nedá odvrátiť?
ak to bude niekedy v dôchodku je to OK- tam už budem mať svoje odžité, ale bojím sa, žeby sa mi niečo stalo v mladom veku či už mne alebo niekomu koho poznám
Nezaoberám sa tým.. a načo aj? čo mám sedieť doma v panike, že kedy umriem? No, život na pohladanie.. Berem život tak ako príde a smrť patrí tiež k životu. Narodíme sa a zomrieme. Nemáme navýber, zomreme tak či tak.. Netreba sa tým zaoberať. Jediné čo nechcem je umierať pomaly, rýchlo a bezbolestne sa ma páči omnoho viacej. Neviem čo sa stane potom, ale viem, že to raz zistím a snaď to nebude až také strašné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
s tym sa musis sam vysporiadat asi jedine. Bud mysliet na ine veci ako ze naprikald: co ta drzi na tomto svete a pre čo zijes, alebo z akeho dovodu(pre niekoho je to partner, pre niekoho rodina, pre niekoho deti, pre niekoo peniaze....). Ale to tiez az tak nepomoze pokial si o stale budes tlct do hlavy.
A pripomenul si mi jednu velmi peknu basen
Zbytořné výhovorky, jediné, čo máš za problém je, že si SÁM. To vie predsa každý...
A smrti sa nemáš prečo báť, ak budeš umierať s bolesťou, oslobodí ťa od bolesti, keď bez bolestí, aj tak ťa oslobodí od trápenia. To je všetko, čo si o tom myslím, väčšina ľudí sa aj tak bojí zomierania a nie smrti, ale nevadí..
nehovorim ze rovno to ude nebo jak ho popisuju nabozenstva, ale snad to bude nieco co nasej existencii na zemi doda nejake vysvetlenie.
ň
nechces sa dufam zabit?
horšie je to už s životom
ak je to vôľa Božia, nech sa tak stane....
@kurva to je vela,ale barz
neviem nad smrťou som nikdy neuvažovala ,,pochmúrne" skôr som vždy bola zvedavá ako to potom bude....ale nikdy som sa toho nebála skôr ak tak aby to netrvalo dlho a aby som moc ,,netrpela"....
Ja nad smrťou nerozmýšľam tak že z nej mam strach skôr si furt vravím že s mojou neschopnosťou budem celý život tvrdo makať budem vkuse dačo platiť nebudem mať na nič čas (jedine chvile keď som s kamošmi sú ked som v škole) tak mam strach že už ani s kamošmi nikdy nebudem čiže budem len v robote a doma a nebudem mať ani dievča potom alebo skôr ženu a tak rozmýšľam nad tým čom radšej sa nedá nejak život zmazať v 20tke a začať ho od znova inak (s tým že by som si pamätal tento život aby som vedel robiť správne rozhodnutia atď..)
smrť by nemala byť tabu, preto sa jej nebojím - jasné, chcem sa dožiť ešte nejaký čas, ale to ja neovplyvním čiže prečo sa báť niečoho čo sa nedá odvrátiť?
a čo znie tak fantasticky zaujímavo?