Strach je prirodzený proces človeka, či živočícha všeobecne, ktorý slúži na to, aby ochránil jedinca pred potenciálnym nebezpečenstvom neznámeho objektu... mi ot tak nejak vychádza. Je to naviazané na pud sebazáchovy.
Je to veľmi veľká súčasť môjho života a dosť ma obmedzuje. Bojím sa všetkého vlastne, teda skôr nehmotných vecí, akože "čo ak..." a podobne. A tiež mám strach keď som stlačená v malom priestore a nemám moc prísun vzduchu a v noci sa bojím byť von :ehm:
@3 tiež ma strach obmedzuje vo veľa veciach napr chcem vedieť dať dunk na kôš ale furt mám strach že dám dunk lopta mi spadne pod nohy stupnem na ňu a pri páde si zlomím ruku.... proste moc nad všetkým uvažujem a potom sa toho bojím..
A začalo to celé pred pár rokmi keď som skákal parkour a kamoš zle spadol a od vtedy som furt si predstavoval čo ak spadnem a tak a robil som chyby veľa som padal atď a nakoniec som už aj na skateboarde sa bal skákať lebo som si predstavoval ako to dopadne.. vlastne som videl čo zlé sa môže stať ešte skôr než som ten trik skúsil..
podstatny? ovlyvňuje mi hodne veľa vecí.... ale viem ako snim vydebatovať rôzne veci a byť vyrovnaný...
ale bolo to zlé dávnejšie...strachu som sa bála
potom som šla do všetkých musiaco čeliacich vecí (nie všetkých)
a potom sa to naoko ustállo tu
strach je sucastou a cloveku neostava nic ine len s nim pracovat a skusit ho pochopit...mna strach sprevadza velmi casto (panicka porucha, stres), len psychopat sa neboji(alebo nejaka narusena osobnost)...je prirodzeny no netreba ho ignorovat, dokaze cloveka pomaly a postupne rozozrat zvnutra, no treba zabranovat tomu aby ovladal aspekty zivota.
Strach mám typický len čo sa týka mojich domnienok. Možno taký neobvyklí, keď mám vôkol seba veľa ľudí. Wueaaaaaaa..
Ako píše niekto vyššie, že netreba sa báť strachu, ale laknutia, tak z mojich skúsenosti viem, že keď sa stane nejaká nečakaná a rýchla vec, tak urobíte v tom šoku také veci, že nemyslite na žiadne následky a ani strach. Nanešťastie mám takú skúsenosť, že policajti neverili, že som celá a psychicky v poriadku. Zvláštny je ten svet.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
A začalo to celé pred pár rokmi keď som skákal parkour a kamoš zle spadol a od vtedy som furt si predstavoval čo ak spadnem a tak a robil som chyby veľa som padal atď a nakoniec som už aj na skateboarde sa bal skákať lebo som si predstavoval ako to dopadne.. vlastne som videl čo zlé sa môže stať ešte skôr než som ten trik skúsil..
ale bolo to zlé dávnejšie...strachu som sa bála
potom som šla do všetkých musiaco čeliacich vecí (nie všetkých)
a potom sa to naoko ustállo tu
Strach mám typický len čo sa týka mojich domnienok. Možno taký neobvyklí, keď mám vôkol seba veľa ľudí. Wueaaaaaaa..
Ako píše niekto vyššie, že netreba sa báť strachu, ale laknutia, tak z mojich skúsenosti viem, že keď sa stane nejaká nečakaná a rýchla vec, tak urobíte v tom šoku také veci, že nemyslite na žiadne následky a ani strach. Nanešťastie mám takú skúsenosť, že policajti neverili, že som celá a psychicky v poriadku. Zvláštny je ten svet.