Stratila som jediný doklad totožnosti v zahraničí. Čo môžem urobiť?
Zdravím,
chcem sa opýtať. Stratila som v Anglicku svoj občianský preukaz, čo bol jediný doklad totožnosti ktorý tu so sebou mám. O necelé tri týždne mám letieť na Slovensko. Čo môžem urobiť pre čo najskoršie vybavenie?
By som sa opila,predýchala to a šla na ambasádu,tam ťa pošlú viac menej do pi... Išla by som preč,predýchala to a potom neviem čo by som robila kokos O.o
Zapisujem do diára,že mi treba prefotiť tieto veci,keď pôjdem do ÍRSKA
PS : AK chce ísť niekto do írska zadarmo nech mi napíše
Ja som ho vlastne nestratila tak celkom Ono to je totiž vtipný príbeh. Ja som ho ako trubka poslala do banky keď som si robila konto, prišiel mi list, nebola som doma a teraz ho bez dokladu totožnosti nemôžem vybrať...Na pošte som všetko vysvetlila, ale vyzerá to, že oni ho stratili, pretože mi ho mali poslať späť, nestalo sa, už som tam bola dva krát, na pošte tvrdia, že poštárka mi ho mala doručiť, ale mne nič neprišlo....Takže áno, mala som si ho prefotiť, krásne ponaučenie...ale som cca 400 míľ od Londýna. Dá sa to vybaviť rýchlo, má s tým niekto skúsenosť?
Ja viem, moja chyba, ja tu nepíšem kvôli tomu aby ma niekto zdžubal pre to že som spravila chybu, uvedomujem si to. Ja hľadám pomoc. Nebudem sa ľutovať. Viem čo sa deje a preto to chcem riešiť.
1. ak mas doma na sk pas....daj si ho doporucene poslat
2.ak nemas...daj si poslat overenu kopiu rodneho listu...nie original
3. ak mas moznost kontaktuj co najskor ambasadu
4. mohla by si skusit anglicku policiu...povedat im co sa stalo...mozno by vedeli vypatrat kde tvoj OP skoncil....co mi pride aj celkom realne...urcite to neuskodi moze to iba pomoct.
...tak nech ti to dobre dopadne a stastne oslavis vianoce doma
ambasada, s tym, ze ti doma mozu oskenovat pas a poslat scan na dolozenie totoznosti. Holt, shit happens a ked chces o 3 tyzdne byt doma, tak zacni pracovat na naprave. vela stastia
@sqash Myslíš, že toto som neskúšala? Proste mi ho nechceli dať a teraz to vyzerá že sa stratil.
Ja viem, môja hlúposť.....ale budem sa snažiť vyriešiť to. Snáď mi na ambasáde pomôžu aspoň s nejakým cestovným dokladom, ktorým si môžem vybaviť občianku na Slovensku....
Prave pre toto mam v londyne aj pas, aj obciansky.
Inak posielat obcianku postou.. Neverim, ze to niekto moze urobit a pustit z ruk jediny preukaz totoznosti. Jaj dievca
Ale inak chapem ake opletacky mas na poste, ja som sa s nimi natrapila dost uz.. V pripade, ze mas napriklad insurance number alebo zmluvu od zamestnavatela alebo hocijaky oficialnejsi papier s tvojim menom, skus tam priniest ten.. Alebo len zmluvu, co mas s landlordom alebo proste nieco take, aby tam bola tvoja adresa, mne to zas nechceli dat len s obcianskym
A ked nie, tak volaj na ambasadu, volaj domov a ak ti budu posielat pas, nebud skupa a zaplat normalne kuriera, ktory by za tebou prisiel do roboty/skoly alebo hocico tam robis.
Skúpa niesom, peniaze by som dala, ale pas nemám ani doma...na pošte mi povedali že neakceptujú nič iné...žena tam mi nechcela dať môj list ani keď som jej dala insurance number....takže zrejme jediné čo mi zostáva bude volať na ambasádu a riešiť to s nimi Snáď to stihnem do Vianoc. Krásne ponaučenie :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
» www.mzv.sk/londyn...
» www.slovenskecentrum.sk/sk/page/104/slo...
Zapisujem do diára,že mi treba prefotiť tieto veci,keď pôjdem do ÍRSKA
PS : AK chce ísť niekto do írska zadarmo nech mi napíše
2.ak nemas...daj si poslat overenu kopiu rodneho listu...nie original
3. ak mas moznost kontaktuj co najskor ambasadu
4. mohla by si skusit anglicku policiu...povedat im co sa stalo...mozno by vedeli vypatrat kde tvoj OP skoncil....co mi pride aj celkom realne...urcite to neuskodi moze to iba pomoct.
...tak nech ti to dobre dopadne a stastne oslavis vianoce doma
Okrem toho nemáš vodičšký, pas, školskú kartu, kreditku ???
BTW ako si mohla niekomu poslať OP poštou?? Keď si robíš konto tak im máš poslať kópiu!!
Ja som poznal niekoho komu v UK ukradli OP a potom si ho mesiac vybavoval na ambasáde a aj tak to nevybavil. Sú s tým len problémy
micmohdom ked ideš do zahraničia tak je najmudrejšie spraviť si par kópií pre istotu...
Ja viem, môja hlúposť.....ale budem sa snažiť vyriešiť to. Snáď mi na ambasáde pomôžu aspoň s nejakým cestovným dokladom, ktorým si môžem vybaviť občianku na Slovensku....
Vďaka za rady ešte rad. Pustím sa do toho
Inak posielat obcianku postou.. Neverim, ze to niekto moze urobit a pustit z ruk jediny preukaz totoznosti. Jaj dievca
Ale inak chapem ake opletacky mas na poste, ja som sa s nimi natrapila dost uz.. V pripade, ze mas napriklad insurance number alebo zmluvu od zamestnavatela alebo hocijaky oficialnejsi papier s tvojim menom, skus tam priniest ten.. Alebo len zmluvu, co mas s landlordom alebo proste nieco take, aby tam bola tvoja adresa, mne to zas nechceli dat len s obcianskym
A ked nie, tak volaj na ambasadu, volaj domov a ak ti budu posielat pas, nebud skupa a zaplat normalne kuriera, ktory by za tebou prisiel do roboty/skoly alebo hocico tam robis.