Hram tenis už dlhe roky ale moje vysledky niesu take ake by som čakala. Problem bude asi ten že sa stale pred zapasom dopredu vystresujem a neviem ako tomu mam čeliť. Ďakujem za rady.
Možno by pomohli nejaké tie meditačno-sústredovacie rituály,ktoré športovci pred zápasmi robievajú, aby odbúrali stres a koncentrovali sa na svoj výkon. Viem že napríklad Isinbajeva sa tak zahlbi do seba s uterákom na hlave, asi aby nevidela okolie a odstránila všetky rušivé vplyvy.
Ale je tu aj tá možnosť,že za tými výsledkami nestojí len stres...
Tento pocit doverne poznam, tiez som hraval aktivne mnohe roky tenis a tiez som pred kazdym turnajovym zapasom bojoval so stresom, ktory ma teda znacne limitoval (mavam to este aj teraz ciastocne, ak sa nahodou niekde vyskytnem).....tenis je hlavne o psychike, vyrazne ti dokaze pomoct zapasova a turnajova prax (cim viac, tym lepsie sa budes citit), cize aj treningove zapasy su dost velkym plusom, idealne ak budes hravat s inymi sparingami a nie len s tymi, ktorych poznas a stavite sa pripadne o nejaku drobnost....rozhodne pred zapasom nesed na lavicke a nerozmyslaj nad tym ako ta to vsetko stresuje a neviem co este, venuj sa kamaratom, nepremyslaj o tom vobec, pred zapasom sa ponatahuj, rozbehaj a na kurt chod s cistou hlavou.....takisto pocas zapasu nemaj v hlave vir myslienok, sustred sa proste na dalsiu vymenu a nic viac, neries ci si pred tym pokazila lahku lopticku, ze ti dneska nejde servis, forhand a co ja viem co, vsetko to hod za hlavu, lebo ta to zbytocne bude rozptylovat a len ta to znepokoji...necakaj, samozrejme, ze hned pride zmena, musis sa s tym v hlave naucit pracovat.....pomoct by ti mohla este aj oblubena hudba, ktoru si pred zapasom pustis a budes pri tom robit ine veci
Kratkodobe ciele. Sustredit sa na to aby si dane podanie supera chytila. Take ako ked sa postavis na start behu. Psychicky sa vyhecuješ na kazde podanie. A hej mozes tie meditacie a hovadinky... ale skor nepremyslat nad tym zapasom co ta caka, iba nad tym kedy uz nan musis vyrazit. A pri rozcvicke a vymienani si lopticky na rozcvicenie so superom sa sustred naplno na to, ze ides do toho od zaciatku. Budes makat za kazdou loptou, proste snazit sa co najviac. Nechytis jednu loptu nevadi, hned nech ta to motivuje tu nasledujucu chytit. Ked sa bepodari tak nepodari, po geme mas prestavku chvilu a ziskas podanie, a mozes znova ty suverene diktovat tempo...
Ja teda nehram tenis, ale najlepsie je ked sa mi podari prvy zasah aj ked niesom rozcviceny poriadne a pod. Tak uz to ide a uz je to dobre hoc neznamena to vzdy vyhru ale celkom spokojnost s vykonom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Ale je tu aj tá možnosť,že za tými výsledkami nestojí len stres...
Musíš sa hrou baviť v prvomrade nebrať to tak vážne. Je vela roznych prístupov a na každého plati niečo iné.
hlava v sporte urobí naozaj vela.
Ja teda nehram tenis, ale najlepsie je ked sa mi podari prvy zasah aj ked niesom rozcviceny poriadne a pod. Tak uz to ide a uz je to dobre hoc neznamena to vzdy vyhru ale celkom spokojnost s vykonom.