Takže...dnes mi budu davat strojcek na zuby a som z toho na nervy....mali ste niekto?kolko ste zan zaplatili a bolelo to ked vam ho davali?myslite si ze je to skarede?da sa s tym bozkavat v poho???
Ja som mala, ale iba nočný, bolo to dááávno pradávno, tak ti už neviem presne povedať, čo to stálo, boleť nebolelo, len keď mi kvôli nemu museli vytrhnúť 4 stoličky, síce boli mliečne ale taak nasilu išli von Aj keď ty budeš mať asi fixný, že? spolužiačka má, a tá zaň zatiaľ (!) dala 16 tisíc..
Kolko to stalo si nepamatam. Nasadenie nebolelo ale ten tyzden po nasadeni nebol bohvieco.... povedzme ze tvrdsim jedlam som sa preventivne vyhybal ale dalo sa to prezit
akoze dokopy co som ja zaplatila za strojcek bolo asi dakych 7 000sk.... nasadzovanie nebolelo vobec ale potom no to bolo hrozne ja som tyzden bola na jogurtoch a na polievkach...tvrde jest??? kdezeee... az potom neskor sa to dalo....
bozkavat sa s tym da a neni to az take hrozne vsak to ma vela ludi
BOzkavanie nie je vobec problem. Ale zvyknut si nan je prve tyzdne strasne. A ak ti davali uz gumicky medzi zuby na roztiahnutie tak uz to viac boliat nebude. Len budes mat strpnute zuby, takze jedlo len tekute. No pocase si ani neuvedomis, ze ho mas. Mna ked ho potom dali dole, tak som ho stale hladala ...
mala som asi v 12-14tich rokoch,nebolelo,ale ked mi vymienal ten posledny drotik v nom tak ma cele usta brutalne boleli asi 2-3 dni,to som si myslela ze umrem,bohuzial sa to nedalo dat ani dole...ked mi ho vybral tak som potom nosila taky priesvitny na noc co sa dal vybrat a dat spet...dokopy aj s vymenou drotikou to moze stat 4-5tis.
Radsej si ho daj lebo neskor by si to mohla velmi lutovat. Ja som tiez nosil nieje to nci prijemne ale da sa to vydrzat..sice mal som len nocny ale tak ani to nebolo bohvieco
ja ho mam prave teraaaz...a neviem, nasadzovanie ma nebolelo, ale bolo to strasne neprijemne, ked som skoro 2 hodiny lezala v takej zvlastnej polohe so snad vsetkymi vecami s ordinacie v hube
a potom ma to asi tyzden bolelo,ale hlavne sa mi odierali dasna...a teraz v pohode jedine ked mi meni drat alebo mi robi nejake upravy,tak potom to asi tak 2-3 pobolieva a nemozem moc jest tvrde...ale inak to neni take hrozne,da sa
no ten moj doktor to je taky gay mi nepovedal ze to mi na dva dni bude muset robit a ja hlupa som sa tam trtkala ze mi to spravi neee??no nespravil lebo ja zajtra nemozem..najblizsi termin mam v januari...to je zhuleny debil inak dik za nazory
co ho strasite ze to boli mna nebolelo nasadzovanie a ani jest tvrde som nemal problem aj jak mi daju nove gumicky tak nemam problem len sa mi trochu kyvu zuby takze sa tahsie odkusuje ale vobec neboli
no tak aj mna to bolelo taký týžden som sa vyhýbala orieškom a tvrdé veci tak po dvoch troch dnoch inak mam vždy zakupené jogurty a pudinčeky a podobné veci a pozajtra mi idu dať strojček hore :/ teraz mam zatial len dole
no ja mam strojcek na hornych zuboch a neboli to len ako sa tu uz spominalo su strpnute zuby trosku a zle sa s tym je lebo tie zuby si necitis ale uz ho mam asi taky tyzden a je to v poho takze sa nemusis bat ale mne ked ho daval tak to bolelo zo taciatku ked mi napchal medzi zuby tie gumky take oranzove ale potom uz nebolelo nic praveze som si myslela ze to bude horsie ale da sa to prezit
@19 no konecne neco tak si sa musel pochvalit : ach jaj...
no dobre, hoci strojek nenosim, viem, ze kamoske ked menili gumy, tak cely den az dva viem ze nic nejdela a tak..ale tak tie rovne zuby stoja za to..a viem, ze po 18ke tusim poistovna nepreplaca..
a zalezi od toho kde si to davas..kamoska platila okolo30tisic
juuj aj ja by som moooc chcela strojcek ale rodicia mi ho nechcu dovolit,ja ho normalne chcem ako darcek na vianoce!!!vsetci mate take stastie,ze ste ho mali,mate,alebo budete mat...
Ja som mala fixný strojček(čiže na pevno) na 1 rok a perfektne mi to pomohlo, takže určite neľutujem. Zo začiatku boleli hlavne také tie špeciálne gumičky na rozťahovanie zubov a tiež mi trochu vadil tzv. podnebný oblúk, lenže po pár dňoch si na to zvykneš a o mesiac si už ani nebudeš uvedomovať, že ho máš na zuboch. Mne to nevadilo, skôr naopak, keď mi ho zložili aj mi to trochu chýbalo, keďže som to už viacmenej brala ako doplnok
Cawte mam problem ja som sa rozhodla respektive mi moja zubarka doporucila ze mam ist na strojcek ale maju my trhat dve stvroky horne pretoze mam zevraj mali chrup a ked sa mi zuby vyrovnaju taq sa mi tam nemestia pls pomoc mam tam ist abo ne strasne sa bojim
a teraz o dveci no newa je pravda ze biely strojcek akose farbovo zanechava stopy na zuboch teda biele flaky???
mne majú dať strojček zajtra......taký na asi 2 roky.......doktorka povedala že to dokopy bude stáť takých 700€.....a že nikde inde lacnejšie nenájdem......
Mňa by zaujímal aj váš názor ... Chcem si dať strojček fixný,ale už v novembri budem mať 17 ale dosť mi moje zuby vadia totiž... A mať strojček do 18ky tiež nie je bohviečo...
Dá sa s tým robiť čokoľvek? Nebudem potom pripadať chalanom menej "príťažlivá" ?
ahojte mam taky problem, ked som bol mensi mal som nehodu pri ktorej som si rozbil tvar aj celust. od vtedy mam jeden zub krivy vytahuje sa smerom von..vtedy mi to ani nevadilo no teraz mi to vadi. mam uz 20 rokov...chcel by som sa opytat ze na ako dlho sa dava strojcek ci to zavisi od krivosti zuba ci od typu strojceka?... a ci ste sa stretli uz s clovekom v 20 tke so strojcekom ..a ci existuju aj strojceky iba na urcitu cast zubov??
aj ja ho budem potrebovat ale dam si ho az po letnich prazdninach..ale mne akoze ta bolest nevadi ale mne strasne vadi ze budem este škaredšia ako teraz a budu sa mi vysmievat a nijaky chalan ma nebude chciet...a preto som sa rozhodla ze kym budem mat strojcek vzdam sa chodenia vonku..bude mi to strasne chybat ale musim to podstupiť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
bozkavat sa s tym da a neni to az take hrozne vsak to ma vela ludi
drzim palceky
ale ináč to nebolí, možno len tie divné veci okolo zadných zubov keď ti ich budú zakladať tak surovo jak mne
a potom ma to asi tyzden bolelo,ale hlavne sa mi odierali dasna...a teraz v pohode jedine ked mi meni drat alebo mi robi nejake upravy,tak potom to asi tak 2-3 pobolieva a nemozem moc jest tvrde...ale inak to neni take hrozne,da sa
Strojcek mi nasadila asi za 25min
neboj sa mna fajcila baba co mala strojcek na zuboch(to bola jej jedina chybicka krasy) a bola super, davala si pozor...cize bozkavanie ide v pohode
no dobre, hoci strojek nenosim, viem, ze kamoske ked menili gumy, tak cely den az dva viem ze nic nejdela a tak..ale tak tie rovne zuby stoja za to..a viem, ze po 18ke tusim poistovna nepreplaca..
a zalezi od toho kde si to davas..kamoska platila okolo30tisic
a teraz o dveci no newa je pravda ze biely strojcek akose farbovo zanechava stopy na zuboch teda biele flaky???
Dá sa s tým robiť čokoľvek? Nebudem potom pripadať chalanom menej "príťažlivá" ?