Zaujímalo by ma, koľko teraz stojí strojček na zuby - nie u súkromníka. Dočítala som sa totiž, že suma môže byť do 30tis! Neuveriteľné!!! Sestra mala pred vyše 10rokmi a bolo to zadarmo..od osemnástky viem, že ten dotyčný si to hradí všetko sám..
Tak
ja ho nemám už dosť dávno (asi 5 rokov), ale keď som vtedy rátala všetky účty od tej bláznivej ortodontičky, vyšlo mi číslo 17tis.!!! A to bolo pred 5 rokmi!
@2 veď aj odo mňa takto po troškách pýtala stovečky, ale po 2 rokoch sa to nahromadilo. Najprv extrakcia s umŕtvením, odtlačky, výroba pevného strojčeka, gumičky, ďalšie odtlačky, výroba nočného strojčeka... + práca samozrejme
ja ho mam , a vysiel ma cca okolo 2-3 litrov, ale nieco hradi poistovna , samozrejem ked si us dospela vsetko si platis sama a stoji to od 10-30 litrov, platis vsetky rengeny snimky gumicky drotiky zamky vsetko z vlastenho vrecka a bla bla draha zalezitost
btw us bude rok co ho mam , zubky us su vyrovnane , ale este polrok asi budem si s nim msuet odpikat lebo mam este jeden vacsi mensi problem ale stoji to zato, ten buduci usmev bude stat zato, okolie si na mna zvyklo,dokonca ze vraj je to zlate
a kazda jedna kontrola, kazdy mesiac platim 50 sk vymeni mi gumicky a zamky, ked aj drotik co je asi kazdy 3 mesiac tak 75 sk ..
Ja mám už nejaký ten rok nočný strojček, zuby už mám oveľa rovnejšie, ale viem že rodičia platili len výrobu toho strojčeka (aj to nebola nejaká závratná suma a určite to nebolo 10 tisíc a viac...)
Ja mam strojcek na zuby uz 3 mesiace, na zaciatku som platila 4000 ked mi ho nasadzovala, a teraz vzdy za kazdu kontrolu platim 150 sk plus za kazdu odlepenu breketu 50 sk naviac...a vyjde to tak okolo 15000 dohromady....ale myslim ze to stoji za to, zubky horne mam uz skoro vyrovnane,a chalanov to neodpudzuje,a este aj hovoria ze mi to pristane takze pohodicka ..
evina : tak zatila ziadna negativna reakcia ale co to bude az ho daju dole ?! vrrr us sa tesim ten den sa budem na kazdeho cloveka usmievat na 8 prstov
hehe ja mam este len mesiac a už nas to stálo 5000sk ... s mojim chrupom (ala votrelec vs. predator pričom ja som predator) to do ukončenia vyjde tak na 20 000 minimalne
Ja ho mám už presne rok a 2 týždne a 2 dni. Ako za ten strojček som platil nejakých 6 000,- Sk za hornú aj dolnú čelusť, nejaké naskenovanie zubov 600 a ešte také malé poplatky do 1 000,- Sk. Pri pravidelných kontrolách neplatím nič. Poisťovňa mi neprepláca nič.
Je to dobré, aj keď to bude prvé dni bolieť a budeš si musieť dôkladne čistiť zuby. Ale potom budú krásne rovné.
no ja ho mám za 4500sk a každý mesiac chodím na výmenu gumičiek a zatiahnute ale to už je zadarmo ale to je u sukromnika týmto ho pozdravujem,pán zubár, nenávidím vás za všetku tú bolesť čo mi spôsobujete!!!
@delpurr ti si teda fakt zvlastny , sexi to nie je absolutne
a hej aj ja mam len na hornych , takze asi preto to mam lacnejsie, ale cela ta liecba plus aj 2x chirurgicky zakrok nasich bude stat majland ale no co us musia napravit to , co som po nich zdedila
Mne akurat dali dole fixna strojcek, ktory som nosila presne 2 a pol roka. Predtym som uz nosila iba nocny, ale stale som ho vypluvala lebo ma z neho boleli zuby-teda nie ze by ma z fixneho neboleli, ale fixny len tak nevyplujete o 2 rano ked sa vam chce spat ale kvoli bolesti nemozete. Ja som mala velke stesnanie zubov hore presne 3mm a dole 3,5mm, takze nemuseli mi vytahovat nic. Kedze som isla na samoplatbu, lebo poistovna hradi iba jeden typ strojceka, zaplatili mi nasi za tento spas okolo 25.000Sk u sukromnika. Teraz nosim nocny strojcek, resp ho nosim aj ked som doma a mozem povedat,ze to zo zaciatku dost boli, ale hadam si zvyknem. Musim povedat,ze za tie 2 a pol roka som si teda vytrpela riadne ale ten usmev stoji za to. A este jedna vec, urcite predtym ako vam nasadia strojcek si chodte poopravovat vsetky kazy, lebo potom bude pruuuser ...Vsetko dobre...
ved to je nehorázne...čo môže stáť na kúsku kovu také peniaze? samozrejme,aj tie všetky úpravy,ktoré musí zubár okolo toho robiť,ale aj tak to je veľa...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
btw us bude rok co ho mam , zubky us su vyrovnane , ale este polrok asi budem si s nim msuet odpikat lebo mam este jeden vacsi mensi problem ale stoji to zato, ten buduci usmev bude stat zato, okolie si na mna zvyklo,dokonca ze vraj je to zlate
a kazda jedna kontrola, kazdy mesiac platim 50 sk vymeni mi gumicky a zamky, ked aj drotik co je asi kazdy 3 mesiac tak 75 sk ..
neplatila za to nič
len vyrobu toho strojka a to určite nebola taká zavratná suma
možno dokopy za tie roky platila zo dve tisíc
a ešte aj poistovna čosi prihodila
to neviete kolko bude stat???.
Je to dobré, aj keď to bude prvé dni bolieť a budeš si musieť dôkladne čistiť zuby. Ale potom budú krásne rovné.
!!!MUDR. KRÁLIK forever!!!
Neviem..ja som nikdy nepotrebovala.
Ale spoluziacka platila 28tis.
Nenormalne
a hej aj ja mam len na hornych , takze asi preto to mam lacnejsie, ale cela ta liecba plus aj 2x chirurgicky zakrok nasich bude stat majland ale no co us musia napravit to , co som po nich zdedila
Mne akurat dali dole fixna strojcek, ktory som nosila presne 2 a pol roka. Predtym som uz nosila iba nocny, ale stale som ho vypluvala lebo ma z neho boleli zuby-teda nie ze by ma z fixneho neboleli, ale fixny len tak nevyplujete o 2 rano ked sa vam chce spat ale kvoli bolesti nemozete. Ja som mala velke stesnanie zubov hore presne 3mm a dole 3,5mm, takze nemuseli mi vytahovat nic. Kedze som isla na samoplatbu, lebo poistovna hradi iba jeden typ strojceka, zaplatili mi nasi za tento spas okolo 25.000Sk u sukromnika. Teraz nosim nocny strojcek, resp ho nosim aj ked som doma a mozem povedat,ze to zo zaciatku dost boli, ale hadam si zvyknem. Musim povedat,ze za tie 2 a pol roka som si teda vytrpela riadne ale ten usmev stoji za to. A este jedna vec, urcite predtym ako vam nasadia strojcek si chodte poopravovat vsetky kazy, lebo potom bude pruuuser ...Vsetko dobre...
ved to je nehorázne...čo môže stáť na kúsku kovu také peniaze? samozrejme,aj tie všetky úpravy,ktoré musí zubár okolo toho robiť,ale aj tak to je veľa...
a mne poisťovňa už nič nepreplatí =/ =/ =/