o 2 týždene mi ide zubárka dávať fixný strojček na zuby, to by bolo ešte všetko fajn- už som tam aj dosť platila-okolo 250 eur lenže mne až teraz došlo, že keď mi o rok a pol dá strojček dole, budem potrebovať tú platničku- ktorá tie
No, ja ti neviem, ja mám podobný problém a mne zubárka povedala, že ak presiahnem osemnásť rokov (čo presiahnem) strojček a jeden zákrok, na ktorý potrebujem ísť po ňom, si hradím sama...
och to co mas za zubarku? nechapem ja som mal strojcek tak v 13tich a stal ma okolo 2000SK a ta platnicka asi 600 neviem uz presne sumy. A ta "platnicka" to je len taka umela hmota ktoru som cez noc nosil aby sa mi zuby nevratili s5
@ayreen nad 18 sa to pri strojčekoch neberie do úvahy, platíš si plnú sumu a je to sakra drahé, ja som do toho už vrazila dosť peňazí... a ešte som neskončila, každá kontrola niečo stojí, raz menej, raz viac.
@domminika ale ak ho začneš nosiť pred 18, aj tak neviem, či potom niečo poisťovňa prepláca, treba sa pri budúcej návšteve radšej opýtať zubárky
nepreplati ti to,aj ja mam strojcek a mam po 18ke a kazdu zmenu alebo napr odliatok si platim sama...ale pokial ide o tu platnicku tak ti doporucujem nehat si dlhsie strojcek,aby mal taku funkciu ako ta platnicka a nemusis platit navyse peniaze,lebo ono sa neplati len za platnicku ale aj za 1. zlozenie fixaku a 2.odliatok na vyhotovenie platnicky plus 3. samotna platnicka...napr moja zubarka ani nedava platnicky,proste neha dlhsie strojcek a ked uz netreba da ho dole...
asi máš niečo s hornou sánkou, alebo niečo také, keďže už dopredu vieš, že tú platničku budeš mať...ak sa nemýlim, tá platnička je na to, aby udržala zuby na mieste, že?
takže pre vysvetlenie je to súkromníčka a kvalifikovaný čeľustný ortopéd- nie obyčajná zubárka ktorá sa naučila lepiť strojčeky...na rozdiel od štátnej sa ona o zákazníka stará a som zatiaľ spokojná,...no apreto je to také drahé tá platnička, ja už neviem ako sa presne volá, by ma údajne mala výjsť najviac, takže neviem (( áno, a je to to čo si dám, keď mi dá stroj dole, aby sa mi to nevrátilo...a len tak mimochodom- lepšia č. ortopédka v okolí PD nie je ((...
áno, presne na udržanie zubov hm, no ja mám vrj zlý prehĺtací reflex- jazykom si vytláčam zuby dopredu a preto mám problém niekdedy prhltnúť normálnu tabletku (... akože nie je to až také strašné žeby sa na to nedalo pozerať, to nie ide skor o estetickú stránku...a za krásu sa trpí...a platíí
Preplatia Ti to-neboj..Mne tiez davala fixny strojcek ked som mala 16 a dole mi ho davala pred mesiacom a to uz mam skoro 19-a za vsetko platim tak ako doteraz a mam aj tu platnicku ci ako sa to vola
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
@2 veru
ak raz za rok dojdes k zubarovi tak je to okej...
ak tam neprides tri roky a potom budes chciet aby ti to poistovna preplacala mas smolu...
ale vravím, len podľa mňa...skús sa na to opýtať tej zubárky...
a akú rolu tu hrá vek? veď keď človek chodí na pravidelné prehliadky (pod 18 2x ročne a nad 18 1x do roka) tak to poisťovňa preplatí.
@domminika ale ak ho začneš nosiť pred 18, aj tak neviem, či potom niečo poisťovňa prepláca, treba sa pri budúcej návšteve radšej opýtať zubárky
takže pre vysvetlenie je to súkromníčka a kvalifikovaný čeľustný ortopéd- nie obyčajná zubárka ktorá sa naučila lepiť strojčeky...na rozdiel od štátnej sa ona o zákazníka stará a som zatiaľ spokojná,...no apreto je to také drahé tá platnička, ja už neviem ako sa presne volá, by ma údajne mala výjsť najviac, takže neviem (( áno, a je to to čo si dám, keď mi dá stroj dole, aby sa mi to nevrátilo...a len tak mimochodom- lepšia č. ortopédka v okolí PD nie je ((...
hneď sa mi bude spať lepšie