ahojte, cez leto by som sa chcela naučiť strojopis, viem,ze existuje kopec programov, ale mna to nebavi, myslim,ze by som sa to ani nenaucila, skor by bolo pre mna lepsie len tak k niekomu chodit, pripadne do nejakeho kurzu, viete niekto nieco o niecom ta
Dva roky nas tym triznili v skole. Naucil som sa no nieako extra rychlo. Najvacsi flip bol, ze sme mali spoluziacku ktora stale pisala dvoma prstami pricom mala cez 160 uderov za minutu Dokonca sla na okresnu sutaz a tie ucitelky co tam mali dozor nanu pozerali ako na Kristovo zjavenie
a koho by to už len bavilo ..tak si stiahni atf a podľa toho.. .. ja sa to učiť musím či chcem alebo nie, ale dobrovoľne by som pri tom nikdy nevydržala :/
@ironic Presny pocet uderov si uz nepametam, preca to bolo uz pre 5 rokmi. Len som chcel povedat ze bola najrychlejsia z rocnika a pritom pisala dvoma prstami.
a my sme sa učili na starých písacích strojoch, keď sme sa učili malíčkom, tak sme pritom až plakali od bolesti a svalovice a v pohode, neexistovalo backspace, ani delete..bola to krutá škola, kým neprišiel word, kým som vyštudovala bolo v škole viac počítačov ako žiakov a v pohode takže treba dobrý program..a hlavne, na začiatku aj s chybami ale bez delete, nech vidíš, kde robíš chyby
my sme na strednej začínali písať na 100.ročných strojoch, nebolo tlačítko backspace ani delete, ak si sa pomýlila, musela si odznova.
az neskôr dali do všetkých pc program ATF v ktorom to teda niekedy bol tiež zaberák, ale za tento jediný predmet som vďačná tej škole, na ktorú som chodila. píšem ako "český žandár" jak sa hovorí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ale tak, musíš si trénovať postupne zvlášť každé písmeno.. a musíš vedieť, pre ktoré písmeno je ktorý prst..
Pár hodinové sedenie za kompom a zrazu viem prstoklad.
az neskôr dali do všetkých pc program ATF v ktorom to teda niekedy bol tiež zaberák, ale za tento jediný predmet som vďačná tej škole, na ktorú som chodila. píšem ako "český žandár" jak sa hovorí
# Eva Janošová, Mária Kuláková: Administratíva a korešpondencia pre 1. ročník OA
# Judita Sehnalová: Administratíva a korešpondencia pre 1. ročník OA
# Zuzana Iglovská, Helena Ďurišová: Administratíva a korešpondencia pre 1. ročník OA
to su dobre knihy na naucenie desiatimi..mas tam vsetko vysvetlene a su tam aj texty na precvicenie nauceneho..my sme z toho brali na strednej
Je to zadarmo, a ja som sa s tym naucil pisat celkom dobre...