Ahojte, takých tém tu bolo už veľa, no žiaľ nikde som nenašla to, čo som nájsť chcela chcem sa opýtať niekoho, kto študuje alebo niekoho pozná, čo študuje na STU fchpt biotechnológie alebo v Prahe na VŠCHT forenznú analýzu/analýzu potravín...
pokračujem tu som totiž prijatá na obe tieto odbory a neviem sa rozhodnúť, kde by mi bolo najlepšie, skôr čo sa týka uplatnenia (náročnosť školy zatiaľ neriešim, že to bude ľahké, s tým nerátam ani na jednej škole). Pýtam sa veľa ľudí, je to skôr tak 50 na 50, tak to skúšam aj takouto cestou Niekto kto by mi vedel poradiť?
obávam sa, že s forenznou analýzou sa moc neuplatníš, minimálne nie priamo v tom odbore, ale inak určite VŠCHT!! ja som uvažovala tiež nad STU, ale nakoniec som si tam ani prihlášku nedala a idem do Prahy
@arywian a ideš na vscht? Ak áno, na aký odbor? Ja som si dala prihlášku na forenznu lebo ma strašne láka ten odbor, snívam o ňom už asi od desiatich na sk viem že je v banskej Bystrici, ale na Slovensku to nemá uplatnenie na 120 percent, tak som dala Prahu, s takou malickou dušičkou že možno aj keď tomu neverím, ale tak uplatnenie by som našla v iných labakoch, si myslím že určite
@dia7 áno, idem tam, nano a mikrotechnológie konkrétne ...ono, uplatnenie nájdeš isto nejaké, no v porovnaní s inými odbormi to asi ťažšie, avšak nie nemožné! neber to tak, že ťa straším teraz
Ahoj, som na chémii na Karlovke v Prahe. U nás máme odbor, volá sa klinická a toxikologická analýza (KATA) a čo som počul aj od študentov, aj od profesorov tak to naše je lepšie než tá forenzná analýza na VŠCHT ale to tu teraz nebudem rozoberať, počul som toho dosť o oboch študijných programoch...
1. VŠCHT je určite lepšia než STU, nehovorím že STU je zlá, ale VŠCHT je celá chemická škola, kde je cca 5000 študentov (všetky programy a odbory, všetky ročníky), na STU je o len fakulta... kvalita školy je určite lepšia (k dnešnému dňu), majú aj úspechy aj sa umiestňujú v celosvetových rebríčkoch, ak to budeš hľadať, tak si musíš na tých všelijakých stránkach dať kategóriu chémia, vo všeobecnom rebríčku VŠ väčšinou nie sú, lebo v porovnaní s ostatnými školami sú dosť malá VŠ.
2. Zoderú ťa z kože na oboch
3. Nemusíš študovať tú forenznú analýzu aj na ing. alebo phd., z trochou námahy, úsilia a chcenia môžeš na ing. zmeniť odbor na niečo príbuzné.
A ešte som zabudol k uplatneniu, no biotechnológie majú zrejme väčšie uplatnenie, ale je to len na tebe, ako sa pobiješ so životom a kam sa dostaneš... prácu ti nezoženie titul, ale ty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
1. VŠCHT je určite lepšia než STU, nehovorím že STU je zlá, ale VŠCHT je celá chemická škola, kde je cca 5000 študentov (všetky programy a odbory, všetky ročníky), na STU je o len fakulta... kvalita školy je určite lepšia (k dnešnému dňu), majú aj úspechy aj sa umiestňujú v celosvetových rebríčkoch, ak to budeš hľadať, tak si musíš na tých všelijakých stránkach dať kategóriu chémia, vo všeobecnom rebríčku VŠ väčšinou nie sú, lebo v porovnaní s ostatnými školami sú dosť malá VŠ.
2. Zoderú ťa z kože na oboch
3. Nemusíš študovať tú forenznú analýzu aj na ing. alebo phd., z trochou námahy, úsilia a chcenia môžeš na ing. zmeniť odbor na niečo príbuzné.
Za mňa VŠCHT všetkými desiatimi