No, chcela by som sa nieco dozvediet o tejto skole, hlavne o chemickom inzinierstve. Som zvedava na vsetko, narocnost, na prijimacky...ci je tam matika a fyzika velmi tazka, alebo tak...za odpovede dakujem
no jeden moj znamy tam chodil...a nezvladal to...bo je to tam dost narocne tak to vzdal a prestupil potom na farmaceuticku fakultu UK....tak ale ked ta to bavi a chces to ist studovat,tak nevahaj...mozno ty to zvladnes
moja sestra zvládla túto školu.. ale vy už to máte po novom. ak chceš ísť na odbor chemické inžinierstvo, tak gratulujem tvojej odvahe..
nechcem ťa strašiť, ale "íčko" je veľmi ťažký premet na ktorom sa vyhadzovalo.. ako odbor neviem, neviem aké to tam teraz bude, ale vraj sa úroveň zľahšuje, takže by to mohlo byť ok. ale ak nemáš logické myslenie ta na "ičko" zabudni.. daj si ľahší odbor.. viem že biotechnológia je celkom obľúbená /nehovorím ľahká/.. z íčka sa každí starší trasie.. zisti si ako to tam vyzerá teraz. inak ti neporadím
Ja som na Chemii a medicínskej chémii na FChPT STU. Ľudí z chemického inžinierstva veľmi nepoznám, ale od jedného učiteľa sa mi dostalo, že majú najťažšie sitko zo všetkých odborov.
Ako tu bolo spomínané, Biotechnológie majú celkom sympatické predmety a keby bolo na mne, tak by som tam asi prestúpil. Napriek tomu, že ja logické myslenie mám skvelé, už na našom odbore je to nechutne ťažké. Avšak nechcem ťa odradiť od tvojho ideálu.
Čo sa týka predmetov - všeobecne je to ťažké (FChPT je podľa prieskumov druhá najťažšia škola po jadrovej fyzike), ale niektoré predmety sa dajú zvládnuť s prehľadom. Ak dostanete správneho učiteľa na matiku, tak sa dá zvládnuť, ale je dosť možné, že úspech bude založený na množstve domácich úloh.
Anorganika je o niečo ťažsia.
Fyzika je asi najobávanejší problém na škole. Je viac-menej jedno akého učiteľa dostaneš, je dosť možné, že to nezvládneš.
Ospravedlňujem sa, ak ťa to odradilo, ale realita je krutá.
ja chodim tiez do prveho rocnika (odbor chemicke inzinierstvo) FCHPT a pre mna osobne to nie je vyslovene "tazke", akurat ustna skuska z Anorganiky ma stala dost premahania, 4 hodiny dusivej atmosfery s tragikomickym profesorom nie je nic prijemne, no o to lepsi pocit som mal ked to uspesne skoncilo
teraz ku koncu skuskoveho obdobia zistujem, ze mnohy kolegovia prvaci nemaju este ani jednu spravenu skusku
vela ludi z tade aj odchadzalo behom semestra...
a beru vsetkych, lebo za kazdeho ziaka ziskaju od statu dotacia
ucivo nadvezuje priamo na Mat, Fyz, Chem z gympla a mnoho veci sa tam aj opakuje, staci ked mas v tychto predmetoch slusny prehlad
nemusis by genius ale ak hladas skolu ktora nie je narocna tak chod hladat inde nejaku ekonomiu alebo zurnalistiku...
No to si píš že je ťažka už 40% ludí s tade vyjebali len preto aj ked fyzika ti je na nic akurat matika je potrebna aj do dalsich rocnikov. Ja som este tu ale neviem do kedy je to jebnuta skola co sa týka matiky a fyziky ani v zlom sne som nemyslel ze to bude take strasne. Inak chemiu milujem a mam aj A- cka ale len kôly tým dvom spomínaným predmetom mám chuť odísť. Tak ti prajem veľa šťastia a pevných nervov ak tu ides
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
moja sestra zvládla túto školu.. ale vy už to máte po novom. ak chceš ísť na odbor chemické inžinierstvo, tak gratulujem tvojej odvahe..
nechcem ťa strašiť, ale "íčko" je veľmi ťažký premet na ktorom sa vyhadzovalo.. ako odbor neviem, neviem aké to tam teraz bude, ale vraj sa úroveň zľahšuje, takže by to mohlo byť ok. ale ak nemáš logické myslenie ta na "ičko" zabudni.. daj si ľahší odbor.. viem že biotechnológia je celkom obľúbená /nehovorím ľahká/.. z íčka sa každí starší trasie.. zisti si ako to tam vyzerá teraz. inak ti neporadím
Ako tu bolo spomínané, Biotechnológie majú celkom sympatické predmety a keby bolo na mne, tak by som tam asi prestúpil. Napriek tomu, že ja logické myslenie mám skvelé, už na našom odbore je to nechutne ťažké. Avšak nechcem ťa odradiť od tvojho ideálu.
Čo sa týka predmetov - všeobecne je to ťažké (FChPT je podľa prieskumov druhá najťažšia škola po jadrovej fyzike), ale niektoré predmety sa dajú zvládnuť s prehľadom. Ak dostanete správneho učiteľa na matiku, tak sa dá zvládnuť, ale je dosť možné, že úspech bude založený na množstve domácich úloh.
Anorganika je o niečo ťažsia.
Fyzika je asi najobávanejší problém na škole. Je viac-menej jedno akého učiteľa dostaneš, je dosť možné, že to nezvládneš.
Ospravedlňujem sa, ak ťa to odradilo, ale realita je krutá.
teraz ku koncu skuskoveho obdobia zistujem, ze mnohy kolegovia prvaci nemaju este ani jednu spravenu skusku
vela ludi z tade aj odchadzalo behom semestra...
a beru vsetkych, lebo za kazdeho ziaka ziskaju od statu dotacia
ucivo nadvezuje priamo na Mat, Fyz, Chem z gympla a mnoho veci sa tam aj opakuje, staci ked mas v tychto predmetoch slusny prehlad
nemusis by genius ale ak hladas skolu ktora nie je narocna tak chod hladat inde nejaku ekonomiu alebo zurnalistiku...
nejake sito musi byt
Inak:
Anorganika I.: Mašlejová ---> D-cko
Anorganika II.: Ondrejovič ---> A-cko