Poradte mi prosim. Povodne som chcela ist na medinu alebo na farmaciu, no chemia ma nebavi. Neviete, kde by sa dala studovat biologia aj niekde v zahranici alebo na SR aby som mala uplatnenie? Na Slovensku nezostanem, chcela by som odist do zahranicia. Da
ako ono z bioly sa da uplatnit,ale napr. na UK BA tam mas najprv 3roky biolu,a 2 rky sa specializujes,napr. taka virologia alebo mikrobiologia by mohla mať aj tu uplatnenie.
Inac,ja tam mam tiez prihlasku aj ked tam ist nechcem
K veci: Čo si predstavuješ pod pojmom biológia? Systematiku (botaniku a/alebo zoológiu)? Molekulárnu biológiu? Mikrobiológiu? Alebo nebodaj matematickú biológiu či ekotoxikológiu?
A do zahraničia máš najvýhodnejšie naozaj asi Brno (pokiaľ nechceš vyložene nejakú "exotickú" krajinu) - kvôli dostupnosti, kvalite, možnosti študovať prakticky v slovenčine (záverečné práce a i.). Neviem to síce porovnať s inými VŠ, ale na MUNI sa mi zdá biológia celkom kvalitná.
@caleban obavam sa totiz maturity z chemie, moc mi nejde a nebavi ma...nevies nahodou ci sa da studovat aj v angliictine? nas v skole o tom vobec neoboznamili.
@spomienky7 Len doplním, že na bakalárskom štúdiu je trojročný program biológia, no v treťom ročníku už píšeš bakalárku na katedre , kde by si chcel pokračovať aj na magisterskom štúdiu (aspoň vo väčšine šťastnejších prípadov) a vyberáš si predmety z danej oblasti.
@kacenka0331 Ak prekúšeš maturitu, chémiu na medicíne budeš mať "len" na prijímačkách a asi prvý semester základy. Ak si myslíš, že by Ťa medicína bavila, príde mi zvláštne vzdávať sa toho práve kvôli chémii.
(Na farmácii už chémiu treba, tam je jej omnoho viac). Ale chápem Tvoje obavy.
A čo sa týka angličtiny - Ty chceš študovať v angličtine? Ako myslím, že je nejaká možnosť prihlásiť sa na niektoré programy v angličtine, ale to by som nerobil. Radšej študuj normálne a choď potom do anglicky hovoriacej krajiny na Erazmus alebo stáž.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Inac,ja tam mam tiez prihlasku aj ked tam ist nechcem
K veci: Čo si predstavuješ pod pojmom biológia? Systematiku (botaniku a/alebo zoológiu)? Molekulárnu biológiu? Mikrobiológiu? Alebo nebodaj matematickú biológiu či ekotoxikológiu?
A do zahraničia máš najvýhodnejšie naozaj asi Brno (pokiaľ nechceš vyložene nejakú "exotickú" krajinu) - kvôli dostupnosti, kvalite, možnosti študovať prakticky v slovenčine (záverečné práce a i.). Neviem to síce porovnať s inými VŠ, ale na MUNI sa mi zdá biológia celkom kvalitná.
Na MUNI studuje kamaratka a moc sa jej to tam nepaci, ale kedze ja tam nestudujem, neviem, ci ma pravdu...
(Na farmácii už chémiu treba, tam je jej omnoho viac). Ale chápem Tvoje obavy.
A čo sa týka angličtiny - Ty chceš študovať v angličtine? Ako myslím, že je nejaká možnosť prihlásiť sa na niektoré programy v angličtine, ale to by som nerobil. Radšej študuj normálne a choď potom do anglicky hovoriacej krajiny na Erazmus alebo stáž.