ahojte, chcela by som získať nejaké informácie od študentov VŠ, ktorí sa dostali na odbor filozofia..vaše dojmy zo štúdia, či ho zvládate, je náročné, ako sa vám pozdáva a na akú školu navštevujete, veľmi by ste mi pomohli
navštevujem Univerzitu Komenského v Bratislave a štúdium by som ťažkým teda nenazvala...keby sa učím toľko ako na strednej tak mám aj oveľa lepšie hodnotenie, ale som lenivá...no celkom ma to baví a je to veľmi pekný odbor, ale ak sa pýtaš na uplatnenie, tak akože no...
ďakujem za info ..to uplatnenie aj mňa trochu odrádza, ale keď človek vynaloží trochu snahy tak sa uplatní..nie je to až taký hrozný odbor, pri ktorom by ľudia nemali budúcnosť..
Tak ja Ti síce neporadím, ale je to dobrá téma, rada si prečítam odpovede, pretože ak ma tam za pár rokov príjmu, tak sa to bude týkať aj mňa. Plánujem kombináciu slovenský jazyk/literatúra + filozofia (na filozofickej fakulte univerzity Komenského)
keď si to predstaviť nevieš, tak si skús čo to pohľadať na túto tému na nete, namiesto toho aby si tu len tak nemilobohu vysedával a zbytočne sa zamýšľal, možno prídeš na nejaké vhodné uplatnenie v tomto odbore
ja síce nemám konkretny odbor filozofiu ale mam ju ako jeden predmet a akože stačí mi budem rada ked ju po prvom ročníku už nikdy nebudem musieť počuť a učiť sa ju
@goodies a mohla by si tu napísať nejaké uplatnenie? Lebo mňa to naozaj zaujíma a k ničomu som sa teda nedopátrala. Som v tretiaku a filozofiu mám ako seminár a je to teda neskutočne super predmet, veľa to človeku dá. Veľký rozhľad o všetkom, len neviem či ju ísť ďalej študovať :/ vraj ani s psychológiou by som nepochodila, preto sa pýtam
tak prvý príklad, zamestnať sa ako pedagóg a učiť filozofiu, v rôznych vládnych či mimovládnych organizáciách zameraných na humanitnú činnosť, kultúrno - spoločenské inštitúcie, masmédiá, taktiež aj v editorstve a vydavateľstve, v odborných časopisoch ako redaktor..ale myslím, že by sa uplatnenie našlo aj v kombinácii s inými odbormi ako napríklad politológia (práca v politických inštitúciách, poradca politikov) sociológia, psychológia..aspoň takéto uplatnenie by z toho mohlo byť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
a na strednej som mala 1, 2 a miestami aj 3
ale to som len v prvom semestri tak uvidíme