Študuje, alebo plánuje niekto študovať geografiu a regionálny rozvoj alebo niečo podobné v Česku? Myslíte si, že sa oplatí ísť študovať tento odbor do Česka, alebo radšej ostať na Slovensku? Pýtam sa preto, lebo neviem, či chodia naši študenti študovať pr
@weronikas : Záleží od toho, či chceš zostať pracovať aj v Česku. Budeš musíeť ovládať podrobnú fyzickogeografickú analýzu Českej republiky a o Slovensku sa budeš učiť minimálne. Čiže ak sa si tu neskôr budeš hľadať uplatnenie, budeš to mať oveľa ťažšie.
určite chod do čiech. geografia na slovensku stojí za prd. môj brat je v brne, a je tam ešte pár slovákov, aj v prahe poznám niekoľko slovákov študujúcich geografiu. ja som študovala geo na UK v BA, tak viem porovnať s tým, čo a ako sa učí môj brat a mám z toho pocit, že v ČR sa naučíš oveľa viac, obzvlášť čo sa týka ekonomickej a sociálnej geografie. je pravda, že o slovensku sa budeš učiť málo, ale niekde mávajú výberový predmet geografia SR, a ked budeš robiť nejaké práce, môžeš robiť o SR, takže nevidím to na až taký veľký problém ako @1. a keby aj nie, v praxi ide skôr o analytické znalosti ako faktografické, a tým ťa v čr určite naučia lepšie.
Väčší problém než v neznalosti geografie SR by som videla v neznalosti systému verejnej správy, lebo ten funguje v ČR inak. Ale stále to nie je nič, čo by sa s troškou námahy nedalo dobehnúť.
Jasné, počítam s tým, že sa tam budem učiť o Česku a nie o Slovensku... Mne ide o ten princíp, že majú lepšie podmienky na študovanie, aj podmienky po štúdiu... veľa som premýšľala a vážne rozmýšľam nad tým, že pôjdem do Čiech a nie do KE na UPJŠ geo... Ďakujem za informácie, práve to som chcela vedieť, či sú nejakí ľudia, čo študujú v Česku takýto odbor a ako vidím sú ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty