a inak @6 , UK v BA otvára každé dva roky, teraz budú prijímačky ak správne počítam, budú to dva roky čo som na nich bola ja.. a potom japonská studia na UK v Prahe, Japonská filologie na UP v Olomouci a japanistika na MU v Brne.. na všetky som sa hlásila, vzali ma všade okrem Prahy, tak sa pýtaj všetko ti poviem, mne nemal kto
ja nechcem študovať japončinu, ale iné jazyky, ale predsa by ma niečo zaujímalo či musíš prekladať do češtiny alebo slovenčiny...aj skúšky keď robíš....alebo keď budeš nejakú prácu písať a tak...
@ink jj to by bolo krásne, keby mal človek časovrat alebo IQ tritisíc, ak mi ukážeš niekoho, kto úspešne vyštudoval informatiku a japončinu zároveň, máš u mňa tri ľubovoľné želania!
@ink aha tak, ja som myslela že normálne odbor.. tak to považujem za totálne zbytočné a stratu času, lebo za 4 semestre tých rekreačných kurzov sa naučíš také mizivé minimum, že ti to nikdy na nič nebude
@h8u Ja som jej dal radu. Mnoho ľudí vidí, že hurá japončina a potom ich to veľmi rýchlo prejde. Napísal som jej podľa mňa najlepšiu vec pre ňu. Ak by bola odhodlaná to študovať full time so všetkými rizikami, nepýta sa na fóre Birdz. Výhoda týchto kurzov pre ne-japončinárov je, že po 1-2 semestroch to každého prestane baviť a zistí, že to naozaj nieje pre neho. A zároveň pri tom študuje stále školu, ktorá má po doštudovaní význam, aj keď človeka až tak nebaví. Neviem si totiž predstaviť, že niekto by doštudoval japončinu z donútenia, lebo fakt neviem, čím by sa potom chcel živiť...
@kristina1312 To bol len návrh. Dal som dve fakulty s najlepšie platenými absolventmi. Ono ide o to, čo som napísal naposledy. Vybrať si nejaký iný odbor a Japončinu si nechať ako koníčka, ak si nie si 100% istá, že to chceš robiť.
@ink hento uplne chápem a máš pravdu, ale neviem, z čoho si usúdil, že to nechce študovať naplno, mne to tak prišlo z tej otázky, a nie že chce študovať niečo iné..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ja nechcem študovať japončinu, ale iné jazyky, ale predsa by ma niečo zaujímalo či musíš prekladať do češtiny alebo slovenčiny...aj skúšky keď robíš....alebo keď budeš nejakú prácu písať a tak...
@ink jj to by bolo krásne, keby mal človek časovrat alebo IQ tritisíc, ak mi ukážeš niekoho, kto úspešne vyštudoval informatiku a japončinu zároveň, máš u mňa tri ľubovoľné želania!
A okrem toho mám ešte 2 roky si to všetko premyslieť.