Ahojte Zaujímalo by ma ako to vy vysokoškoláci zvládate? Čo sa týka štúdia,vzťahu,domácnosti,rodiny,brigády? Už od základnej som čakala na to kedy budem konečne študovať na VŠ... No aj keď sa chcem venovať hlavne škole,bojím sa či budem mať čas aj na i
no ja ti radim, aby si nemala privysoke ocakavania... tiez som bola, ze "vyska, juchu!" a nakoniec som bola tak sklamana, ze som studium ani nedokoncila.
popri skole sa urcite niecomu venuj, lebo ak sa zamerias len na nu a nebude sa ti darit, tak sa z toho zosypes.
inak je to podobne, ako na strednej, kopa zakomplexovancov a par milych a normalnych, akurat na vyske si nemozes dovolit papulovat, ked ti vyucujuci na skuske povie, ze vyzeras ako prostitutka to proste musis prekusnut, ak chces prejst.
ja neviem, na co sa vlastne tesis... aha hej, kamaratstva su najkrajsie prave na vyske.
Jeden typek študoval na chf STU, súčasne aj na matfyze UK a popritom brigadoval. Údajne spával až 4 hodiny denne. Takže dá sa všetko... Len potom mu riadne hrablo, psychicky sa zosypal a tuším, že nedokončil ani jednu školu.
No idem na STU fchpt- chemat. Teším sa na ňu lebo ma chémia zaujíma a všeobecne som skôr ten introvert , nerada debatujem len ak o dôležitých veciach.Pevne dúfam že sa to líši od strednej Len sa bojím že nebudem mať čas na priateľa lebo on zad nastupuje na FEI
Môj frajer bol na FEI, ja v Prahe, zvládli sme všetko. on doštudoval, úspešne a ja sa trápim, skúšky opakujem a popri škole som doteraz čas nemala na brigádu, ale už mám dosť predmetov porobených po dvoch rokoch, tak sa už na nejakú prácu dám Je to indi vindi no, komu ako ide učenie a tak. Ale samoška, že sa dá všetko zvládnuť. Len si toho nedaj priveľa na začiatok, radšej menej povinností, ktoré zvládneš. Máš čas ešte na prácu.
@student28 ak si rozumná osoba a všetko robíš v rámci normy a prioritou pre teba bude škola tak aspoň v nej nekrachneš - niektorí ľudia stíhajú viesť so mnou rozhovory každú noc, starať sa o rodinu a ešte chodiť aj do školy a práce... takže tak hlavne by človek sa mal aj trochu ventilovať aspoň dva krát do týždňa si vypiť a potom zvládne ešte aj tvoriť
no ja som šla na výšku s víziou z amerických filmov takže moje ilúzie o štúdiu sa rozplynuli v priebehu prvého týždňa ale zvládnuť sa to dá len sa treba obrniť pevnými nervami (a že tam bude x vecí ktoré ťa budú s..ť) a zadeliť si čas tak aby si stíhala aj koníčky lebo keď sa človek sústredí len na školu rýchlo s toho rupne v bedni
Urcite to zvladnes, len netreba mat privysoke ocakavania, nikto a nic nie je dokonale, takze vsade sa najdu nejake chybicky. Je to o tom, co clovek chce a ci si za tym stoji. Vravis, ze si si vybrala to, co ta bavi - to je hlavne a je to dobry zaciatok. Necakaj, ze si s kazdym sadnes - ani medzi ucitelmi ani medzi spoluziakmi. Kazdopadne, drzim palce a prajem vela uspechov v studiu
ocakavania sa po prvych tyzdnoch trochu znizia...v mnohych smeroch je to ine ako bolo na strednej skole...cim viacej km budes od domova tym viacej sa budes spoliehat na seba a vazit si obycajne veci, rodinu, priatelov atd... treba pocitat aj s tym, ze stretnes roznych ludi..ci uz mam na mysli spoluziakov alebo profesorov..hlavne necakaj, ze skusky budu len o vedomostiach. Je to aj o nich ale bude treba aj trochu stastia, dobry den.No pokial budeš študovať, to čo si chcela a bude ťa to aj skutočne bavit tak potom zvládneš veľa vecí.Mne sa osobne ten systém a celkovo život na výške viacej pozdáva ako to bolo na strednej.Drzim palce pri studiu)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
lebo
hej, závisí to od odboru, ale zvyčajne sa dá zvládnuť všetko aj brigáda, aj kamoši aj učenie, treba si to len rozvrhnúť
popri skole sa urcite niecomu venuj, lebo ak sa zamerias len na nu a nebude sa ti darit, tak sa z toho zosypes.
inak je to podobne, ako na strednej, kopa zakomplexovancov a par milych a normalnych, akurat na vyske si nemozes dovolit papulovat, ked ti vyucujuci na skuske povie, ze vyzeras ako prostitutka to proste musis prekusnut, ak chces prejst.
ja neviem, na co sa vlastne tesis... aha hej, kamaratstva su najkrajsie prave na vyske.
a času bude dosť aj s nabitým rozvrhom, neboj. Je to vecou priorít. Vysoká je fajn.